A rovat kizárólagos támogatója

Miért hasznos, ha felújításkor, vagy új ház építésekor nem feledkezünk meg a hőszigetelésről? Miért fontos, és miért fektessünk bele? Ha meglévő épületünk hőtechnikai / energetikai korszerűsítéséről, felújításáról van szó, akkor a legegyszerűbb válasz az, hogy azért, mert megéri! Ki ne szeretne egy közel nulla energiaigényű, vagy passzív házban lakni? Tanácsok, tippek.

Egyre többet szóba hozzuk hétköznapjainkban is, hogy valahogy csökkentenünk kellene a fűtési költségeket, majd a kőművessel mindjárt azon kezdünk beszélgetni, hogy hány cm vastag hőszigetelés lenne szükséges és ezt mennyiért rakja fel lakásunk – házunk falára. Ezt járja körül kicsit részletesebben a Genertel 3 részes sorozatában, és azt, hogy az energetikai korszerűsítés esetén ennél kicsit többről is kell gondolkodnunk, kezdve az alapoktól!

Miért hőszigeteljünk?

Erre több válasz is adható: Ha meglévő épületünk hőtechnikai / energetikai korszerűsítéséről, felújításáról van szó, akkor a legegyszerűbb válasz az, hogy azért, mert megéri! Hisz ez egy gyorsan (bőven 10 éven belül) megtérülő beruházás. Az energetikai korszerűsítés költsége belátható időn belül megtérül a kisebb energia költségek miatt. De különben is, ki ne szeretne egy közel nulla energiaigényű, vagy passzív házban lakni? A közel nulla nem azt jelenti ugyan, hogy semmit nem kell fizetnünk az energia szolgáltatóknak…


De mi lenne, ha mondjuk a jelenlegi 56 ezer Ft havi energiaszámlánk (pl. gáz + villany) hirtelen havi 6 ezer Ft-ra csökkenne?

1. Hőszigetelés cikksorozat első részében végigveszik, miért fontos a hőszigetelés, mit érhetünk el vele, egyáltalán milyen szabályozások vonatkoznak rá és milyen vastagságban érdemes használnunk a különböző helyeken?

2.  A hőszigetelés kisokos második részében házunk hőkibocsátását veszik górcső alá!

3. A cikksorozat harmadik, utolsó részében kiderül, milyen anyagokkal találkozhatunk és ezek közül melyiket mikor érdemes használni, ha szigetelni szeretnénk házunkat!

 

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás