A rovat kizárólagos támogatója

Közel 90 elefánttetemet találtak egy híres afrikai rezervátum mellett, az Afrika déli részén fekvő Botswanában. A szakértők szerint minden idők legnagyobb mészárlása egybeesik az orvvadászellenes egység lefegyverzésével.

Az igazságügyi szakértők szerint a 87 megtalált állatot hetekkel ezelőtt ölték meg a szarvukért, és 5 szélesszájú orrszarvút is lemészároltak az elmúlt 3 hónapban.

A BBC szerint Botswana hírhedt volt az orvvadászokkal való kíméletlen fellépéséről, amivel eddig sikeresen elrettentették az orvvadászokat. 
A felfegyverzett, és jól kiképzett egységek miatt rendkívül alacsony volt az itt elejtett elefántok száma , és 130 ezer egyedével Botswana számított a legutolsó mentsvárnak az elefántok számára, miközben Afrika számos országában komplett csordákat irtottak ki, hogy az állatok agyarait a fekete piacon értékesítsék. 

A változás májusban jött el, amikor egy hónappal Mokgweetsi Masisi elnök hivatalba lépése után lefegyverezték az orvvadászat ellenes alakulatot. Ezt követően tömegesen megindultak az orvvadászok a szinte érintetlen állomány felé- írta az Index.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás