Hirdetés

A bolygó legnagyobb befektetési alapja foglalt ezzel állást a környezetbarát megoldások és a fenntartható fejlődés mellett. Norvégia az ezer milliárd dolláros – átszámítva nagyjából 280 billió forintos – vagyonalapja mostantól sokkal szigorúbb fenntarthatósági szempontok szerint dönt majd arról, mely cégekbe fektessen be.

A szempontok között szerepel a fenntarthatóság, és az óceánokat elborító műanyagszennyezés mérséklése, nyilatkozta az alapot kezelő Yngve Slyngstad, a Norvég Befektetési Bank vezérigazgatója. Az alap ambíciói ezzel összhangba kerülnek az ENSZ fenntartható fejlődésért tett erőfeszítéseivel – írja a Reuters.

"Fejlődő piacokba fektetünk, és olyan cégekbe, melyek egy környezetbarátabb gazdaságért fejlesztenek megoldásokat" – fogalmazott Slyngstad, hozzátéve: a fenntarthatatlan gazdasági modellt követő cégektől pedig elvonják pénzeiket.

A norvég szuverén befektetési alap vagyonértékét tekintve a világ legnagyobbja. 72 ország 9000 cégében vannak részesedései a stabil bevételt hozó portfólió és az ingatlan-befektetések mellett-írta a Népszava.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás