A Rómais civilek üdvözlik az újabb népszavazást, és a közösségi tervezésre szavaznak

2018. szeptember 23. 21:37

A Rómais civilek üdvözlik az újabb népszavazást, és a közösségi tervezésre szavaznak

A Római-part árvízvédelmére vonatkozóan a 3. népszavazási kérdés ment át a héten a Kúrián. Ezúttal a partvédő civilektől független, párt közeli magánszemély kérdése, egy üdítően értelmes kérdés, ami egyszerűen rákérdez arra, hogy “ugye a Nánásin legyen a gát?”.

Tarlós István főpolgármester - mint azt sajtóközleményében tudatta - megkönnyebbült a Kúria döntésétől. Egyetértünk Főpolgármester úrral, mi is örülnénk, ha ebben az évek óta halogatott, egymásnak ellentmondó szakmai, de egyre inkább átpolitizált kérdésben kiderülhetne a budapestiek véleménye. Ennek kapcsán számítunk Főpolgármester Úr kezdeményezésére!

Nekünk, helyi civileknek régóta ismert a jelmondatunk: FÁK a Rómain! GÁT a Nánásin!

A Római értékeinek megóvása azonban szerencsére sok más fronton is zajlik! Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata mostanában kezd bele egy általunk évek óta sürgetett feladatba, a hullámtér közösségi tervezésébe. Mert ugye valóban: hogy lehet úgy árvízvédelmi fővédvonalról beszélni, hogy nincs egy közös víziónk a 70 hektáros terület jövőjéről?
Lakóparkot szeretnénk vagy csónakházakat és evezős életet? Utóbbi mellett érvel legfrissebb élményvideónk.
 

A Maradjanak a FÁK a Rómain csoport annak örülne, ha a Tarlós István vezette Főváros csatlakozna a Kerület által elindított közösségi tervezéshez és a terület jövőjére vonatkozó koncepciót közösen - helyiek, a Rómait használók, szakértők és döntéshozók - alakítanánk ki!

Az már csak hab lenne a tortán, ha emellett a Főpolgármester még szélesebb körben, népszavazáson is kikérné a budapestiek véleményét, és maga is támogatná a kiírást.
Kapcsolódó anyagok Vízre szálltak a Római-part első közösségi kenui

Hozzászólások

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés