Hirdetés

A Drogerie Markt (DM) saját márkás Balea termékei közül több tucatban találhatóak mikroműanyagok, melyek használata kiemelten környezetszennyező. Kérjük a DM-től: távolítsák el a polcokról ezeket a termékeket és vonják ki a hazai forgalmazásból!

A DM számos termékében, a testápolóktól a tusfürdőkön keresztül a bőrradírokig megtalálhatóak azok az apró műanyag részecskék (mikroműanyagok), amik a vízbe kerülve folyamatosan szennyezik környezetünket. Amikor ezeket a termékeket használjuk, valójában egy jó adag műanyaggal borítjuk be a teljes testünket, ami később, a csatornarendszeren keresztül kiköt a Dunában, Tiszában vagy a Balatonban. Mivel a mikorműanyagokat nem lehet 100%-ban szűrni, ezért az ivóvizünkbe is visszakerülhet!

Arra kérjük a DM felelős vezetőit, hogy azonnal távolítsák el az érintett termékeket az üzleteikből!

A DM folyamatosan azt kommunikálja, illetve több esetben bizonyította is, hogy családi vállalkozásként kiemelten figyel a környezetére és etikus vállalkozásként a lehető legtudatosabban fogyasztói magatartást ösztönzi. Ezért kérjük, hogy ennek megfelelően járjon elöl jó példával és vonja ki ezeket a termékeket a forgalmazott termékek közül.

A DM hazájában Németországban és Ausztriában már több mint száznyolcvanezer ember aláírása sürgeti a céget, hogy cselekedjenek. Magyarország a harmadik legtöbb DM üzlettel rendelkező ország, így a DM legtöbb vásárlója 3 országban mondja egyszerre:

Tájékoztassák a vevőket és vonják ki a saját márkás termékeikből a mikroműanyagokat!

Minél többen írjuk alá, annál nagyobb figyelmet kap az ügy, ami a mindennapokban használt termékekre vonatkozik. Októberben személyesen is felkeressük a DM vezetőségét, hogy az aláírókkal közösen kérjük: minél hamarabb távolítsák el ezeket a borzasztóan káros termékeket a polcokról!
 

Írd alá a petíciót!

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás