A rovat kizárólagos támogatója

Átadták „Az év ökoturisztikai élménye 2018” díjakat. A zsűri egy népszerű vadasparkot, egy mésztufa-barlangot, egy családi rendezvényt és a Jeli Arborétum virágba borulását értékelte.

Idén első alkalommal adták át „Az év ökoturisztikai élménye” címet. Az Agrárminisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség által meghirdetett közös pályázaton négy kategóriában hirdettek nyertest október negyedikén. A pályázat célja az volt, hogy az ökoturisztikai létesítmények és működtetőik, illetve az ökoturisztikai programok szervezői számára lehetőséget adjon kínálatuk élményalapú megmérettetésére, így a pályázat elsődlegesen a turisták által a természetben átélhető élményre fókuszált. A cím elnyerésére többek között erdőgazdaságok, natúrparkok, nemzeti park igazgatóságok, önkormányzatok, társadalmi szervezetek, társas- és magánvállalkozások pályázhattak, több kategóriában.

A felhívásra 21 szervezet 33 pályázatot nyújtott be. A beérkezett pályamunkákat első körben az Agrárminisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség delegáltjaiból álló szakmai munkacsoport bírálta el, hogy a pályázó létesítmények és programok mennyire felelnek meg az ökoturizmus alapelveinek. A második fordulóba jutott pályázatok élményközpontúságát helyszínbejárás során értékelték. 

És akkor íme Az ÉV ÖKOTURISZTIKAI ÉLMÉNYE 2018 pályázat nyertesei: 

Az év „együtt-élő” ökoturisztikai élménye- „Élmény a helyiekkel”:
Írottkő Natúrparkért Egyesület és Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság: Miénk itt a rét! rendezvénye

Az év „családbarát” ökoturisztikai élménye- „Élmény a családnak”:
Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft.: Budakeszi Vadaspark

• Az év „hozzáférhető” ökoturisztikai élménye- „Élmény korlátok nélkül”:
Szombathelyi Erdészeti Zrt. Jeli rododendronvirágzás

• Az év „digitális” ökoturisztikai élménye- „Digitális öko-élmény”:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság: Tettyei Mésztufa-barlang

Képgaléria a forrás cikkben >>>

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás