A rovat kizárólagos támogatója
(X)

A mai oktatás csak általános ismereteket nyújt a környezettel, környezetvédelemmel és környezettudatossággal kapcsolatban, és ez nem elegendő a valódi környezeti neveléshez, a környezettudatos szemlélet és életmód kialakításához.

A EcoCenter Közhasznú Alapítvány ECO-SCHOOL projektjének általános célja a helyi ismeretek rendszerezése és megosztása, terület specifikus gyakorlatok bemutatása. A program során a magyar és a szerb partner közösen létrehoznak egy tananyagot, amely 6 fő témakörből áll.
A projekt középpontjában a környezeti nevelés és ökotudatos oktatás bevezetése, hiányának pótlása, terület specifikus ismereteket tartalmazó tanulmányok létrehozása a fenntarthatóság komplex értelmezésével (társadalom és környezet, anyagtakarékosság, energia- és víztakarékosság, fenntartható termékek, közösségépítés) valamint otthoni gyakorlatokkal.


Fő elemei:

    kapcsolódó tananyagok és kísérleti tréningek
    e-learning képzés
    gyakorlati oktatások
    tanulmányutak
    tematikus napok
    okos telefonos alkalmazás
    ECO-SCHOOL tudásközpontok
    interaktív kiállítás
    célcsoport-specifikus kommunikáció.

Minden tananyag tartalmaz egy elméleti, valamint egy gyakorlati részt térségi „jó gyakorlatokkal”. Ezeket az elkészült tananyagokat a határ mindkét oldalán egy teljes féléven keresztül oktatják egy pilot képzési program keretében 7-8. osztályos diákok részvételével.
A félév során 25-25 diák a két országból összesen 6 egynapos tanulmányi kiránduláson is részt vesz, ebből 3 magyarországi, 3 pedig szerbiai helyszínen fog zajlani. A program végén interaktív kiállítást hoznak létre a partnerek.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg 2019 áprilisáig.

A projekt teljes összege 182.103 euró.
Megvalósítás helyszíne: Kiskunfélegyháza, Bács-Kiskun Megye

A Projekt részei:
Partnertalálkozók
A kísérleti képzés az iskolákban
A szakmai anyagok megtalálhatók a honlapon. kérjük, kísérje figyelemmel!

HUSRB/1602/32/0213 Ecocenter Alapítvány és a Than Fivérek Értelmiségi Kör    

Ez a cikk az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A cikk tartalmáért teljes mértékben az Ecocenter Alapítvány vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás