Hirdetés
Forrás: euronews

A Business Planet ezen a héten a skóciai Edingburghba látogatott, ahol egy kisvállalkozás az árapályerőművekhez gyárt turbinákat.

A tenger természetese mozgását felhasználó energiatermelő erőművek fejlesztéséhez, a cég piaci növekedéséhez az Enterprise Europe Network-től kapott támogatást.

„Az Enterprise Europe Network legnagyobb előnye, hogy erős kapcsolatai vannak olyan hálózatokkal, amelyek értik, hogyan működnek a helyi és kisvállalkozások” – mondta az EEN vezetője, Jane Watters.

A Nova Innovation egy edingburghi kisvállalkozás, amely árapályerőművekhez gyárt turbinákat. Ezeknek az a feladata, hogy tiszta energiát nyerjenek a tengervíz természetes áramlásából. A Nova ezek piacán lett az EU-s támogatások segítségével számottevő cég. A vállalkozásnak esélye van elnyerni az Enterprise Europe Network díját is. Ezt az elismerést az EU-s forrásokat leghatékonyabban felhasználó cég kaphatja.
 

Simon Forrest, a Nova Innovation vezetője szerint belga partnerükkel, az Idetával együtt ki tud lépni a nemzetközi piacra, és nemsokára már Kanadába is szállítanak.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás