A rovat kizárólagos támogatója

Új rektor vezeti a Szent István Egyetemet 2018. november 1-től, Dr. Palkovics László megbízása 5 évre szól. Tőzsér János eddigi rektor megbízása 2018. október 31-én járt le. Palkovics László eddig a Budai Campus rektorhelyettesi, valamint a Kertészettudományi Kar Növénykórtani Tanszék vezetői és oktatói feladatait látta el az Egyetemen.

Áder János köztársasági elnök 2018. október 1-jén nevezte ki a Szent István Egyetem rektorává dr. Palkovics László egyetemi tanárt a Sándor-palota Tükörtermében. A rektort szenátusi javaslattétel alapján, az emberi erőforrások miniszterének felterjesztésére nevezte ki a köztársasági elnök.

„Egy különleges dinamizmussal jellemezhető akadémiai közösség része vagyunk. Ez motiválhatja Egyetemünk minden oktatóját és munkatársát, hogy egy sikeres folyamat részesei legyünk, s a jelenlegi verseny-környezet kihívásaira válaszolni tudjunk. E helyzet felismerésének elmulasztása megrekeszt, lemaradáshoz vezet, az építő munka viszont az elithez tartozás eredményével kecsegtet. Egy modern egyetem építésének óhajával nézünk a jövőbe. Bízom benne, hogy a hagyományainkat megtartva, a sokszínűséget értékesítve és a folytonosságra alapozva ez az építkezés sikeres lesz” – hangsúlyozta hivatalba lépését követően Dr. Palkovics László rektor.

Palkovics László az MTA doktora, egyetemi tanár, akadémiai díjas professzor. 1985-ben a Kertészeti Egyetemen kertészmérnöki, növényvédő mérnöki diplomát szerzett. Doktori fokozatát a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen kapta meg. Az MTA doktora címet 2006-ban nyerte el.

1985-1989 között tanszéki mérnök és gyakorlatvezető a Kertészeti Egyetem Növénynemesítési Tanszékén. 1989-től 1997-ig tudományos segédmunkatárs, 1997-től több mint hat éven keresztül tudományos munkatárs a Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpontban. 2003. május 15-től egyetemi docens a Szent István Egyetem Kertészettudományi Karának Növénykórtani Tanszékén, 2003. október 1-től ugyanott tanszékvezető.  2007. szeptember 1-től egyetemi tanár. A budai karok integrációját követő időszakban a Budai Campus rektorhelyettese.
(Palkovics László
innovációs és technológiai miniszter egy másik Palkovics László)

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás