Vádat emeltek a cséry-telepi környezetszennyzők ellen

2018. december 14. 11:46

Vádat emeltek a cséry-telepi környezetszennyzők ellen

Engedély nélkül rakták le az olajiszapot, amelyből rákkeltő anyag szivárgott a XVIII. kerületi kutakba. Öt év után most vádat emelt az ügyészség az önkormányzati cég egykori vezetője ellen is.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, a Greenpeace vizsgálataiból derült ki, hogy rákkeltő anyag található a XVIII. kerületi kutak vizében.

A szervezet a lakosság kérésére kezdett vizsgálódni, az RTL Klub Híradója pedig a helyszínen forgatva hatalmas „tavat” talált – igaz víz helyett olajos iszap volt a mederben.


A budapesti 18. kerületi Cséry-telepen a becslések szerint jelenleg is több millió köbméter kommunális, közterületi és ipari jellegű veszélyes hulladék van. A Greenpeace Magyarország mérési eredményei >>>

 

A csatorna most megtudta, hogy az iszapot engedély nélkül rakta le a Cséry-telep mellett egy önkormányzati cég. Az egykori hulladéklerakóba 2013 előtt évekig engedély nélkül engedték a földbe a veszélyes olajiszapot. Az ügyben 5 év után, most 8 ember ellen emeltek vádat. A vádlottak között van a cég több korábbi vezetője is.

Kíváncsian várjuk, hogy a 27 milliárdos kárt okozó bűncselekményért vajon kiszabják-e az 5 évet.
Kapcsolódó anyagok Rákkeltő anyag szivárgott lakóházak alá Pestszentimrén

Hozzászólások

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés