A rovat kizárólagos támogatója

Tizenötezer facsemetetét ültettek el tél előtt a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai a Hármas-Körös árterében.

A park honlapján közölte, hogy egyik fontos feladata a dél-alföldi erdők fenntartása, felújítása. Bár a faültetésre általában az őszi időszak a legalkalmasabb, idén az időjárás ezt nem tette lehetővé. Az ősz ugyanis nagyon enyhe volt, ezért a facsemeték csak november végén, az első nagyobb hidegek megérkezése után hullajtották le lombjukat, azaz csak ekkor váltak alkalmasakká a beültetésre. Az őszi ültetések mindig sikeresebbek, mint a tavasziak, mivel a talaj a téli időszakban tömörödik legjobban, így a gyökerek jól meg tudnak kapaszkodni, s tavasszal a fiatal fák gyorsan megerősödnek.

A legtöbb fát a Hármas-Körös árterének gyomaendrődi, valamint Kunszentmárton és Öcsöd közötti szakaszán, összesen tizenegy erdőrészletben ültettük el.

A Körös-Maros Nemzeti Park területén évek óta zajlanak az erdősítési, erdőfelújítási munkálatok. A tájidegen nemes nyárasokat fokozatosan lecserélik őshonos állományokra. Az új telepítéseket folyamatosan gondozzák, ápolják, a kiszáradt fákat pótolják.

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás