A rovat kizárólagos támogatója

Egy tragikus baleset után Bécs város még nagyobb hangsúlyt fektet a gyermekek biztonságára. Az iskolák környékén egy hárompontos közlekedésbiztonsági programot akarnak bevezetni, saját teherautóflottájukat pedig kanyarodási asszisztenssel látják el.

Még január végén történt a tragikus baleset, melyben egy kilenc éves fiú vesztette életét, akit egy teherautó ütött el kanyarodás közben. A város lakói azonnal aláírásgyűjtésbe kezdtek. Petíciójukban, melyet mostanra több mint 35 ezren írtak alá, azt követelik, hogy teherautók számára kötelező legyen a kanyarodási asszisztens használata. Bécs város gyorsan reagált a követelésre és bejelentette, hogy önként átalakíttatja a város tulajdonában levő teherautókat. Első körben a közlekedési ügyosztályok 37 darab 3,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsiját látják el vezetői asszisztens rendszerrel, ami érzékeli az autó környékén, főként a holttérben tartózkodó személyeket és figyelmezteti a sofőrt, vagy automatikusan fékez.

A köztisztaságiak (MA 48) kukásautóinál is tesztelik a kanyarodási asszisztens beépítésének lehetőségét. Amennyiben beválik, akkor mind a 300 bécsi szemétszállító járművet felszerelik a 3.000 eurós szerkezettel. Az új járműveket pedig már ezzel a technológiával szerzik be.

A bécsi MA 48 kukásautóit is fel akarják szerelni kanyarodási asszistenssel A bécsi MA 48 kukásautóit is fel akarják szerelni kanyarodási asszistenssel
A tragédia után a városvezetés egy hárompontos közlekedésbiztonsági csomag bevezetését is bejelentette. Ennek keretein belül például az iskolák környékén egyre több helyen csillapítják majd a forgalmat.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás