A rovat kizárólagos támogatója

Jó hír, hogy a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Vértes-Mezőföldi Tájegységben, sérülten megtalált parlagi sas túl van a műtéten Berkenyi Tamás állatorvos szakszerű ellátásának köszönhetően.

Kritikus, életveszélyes állapotban érkezett meg a Vadmadárkórházba az a parlagi sas, melyet csak napokon át tartó felkészítés és felerősítés után tudott megműteni dr. Berkényi Tamás állatorvos. A fokozottan védett, környékünkön kuriózumnak számító madár gyógyulása hónapokig is eltarthat, egyelőre nem lehet megmondani, tud-e még valaha repülni. Jelenleg az életben tartása a legfontosabb cél, másodsorban pedig szárnyának a megmentése.  Via nyolcezer.hu.
 

A 2019 januári sasolás mérlege

A 2019 januári sasolás mérlege

Az MME a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil természetvédelmi szervezetekkel együttműködve januárban 16. alkalommal szervezte meg a hazánkban telelő sasok éves számlálását. Íme a 2019. évi XVI. Országos és Pannon-régiós Sasleltár összesített adatai.

Az Európai Unió által támogatott PannonEagle LIFE projekt keretében, idén immáron másodszor, a környező országok természetvédelmi szervezetei és szakemberei is csatlakoztak a kezdeményezéshez, így most ismét a Kárpát-medence közös téli „sastérképe” készülhetett el.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás