Drága mulatság lesz papucsban túrázni

greenfo/MTI

2019. március 4. 7:52

Drága mulatság lesz papucsban túrázni

Sok turistát kellett már helikopterrel kimenteni a Cinque Terre Nemzeti Parkból, mert úgy gondolták, menni fog a túrázás strandpapucsban is. Ezután akár 790000 forint büntetés is járhat a papucsos kirándulásért.

Büntetik a jövőben azokat a turistákat, akik az olaszországi sziklás liguriai partvidék Cinque Terre Nemzeti Parkjának veszélyes ösvényein strandpapucsban járkálnak - írták helyi lapok a Nemzeti Park bejelentését idézve.

Aki nem a megfelelő cipőben lép a Cinque Terre területére, 50-2500 eurós (16 000-790 000 forint) büntetéssel számolhat. Az intézkedésre azért volt szükség, hogy elkerüljék az útviszonyoknak nem megfelelő lábbelik miatti baleseteket.

Riomaggiore látképe Cinque Terre Nemzeti Park LiguriaRiomaggiore látképe Cinque Terre Nemzeti Park LiguriaGyakori, hogy a megsérült turistákat költséges mentőakcióval, helikopterrel kell a nemzeti park területéről kimenteni - közölte Patrizio Scarpellini, a természetvédelmi terület igazgatója. Egyre nő a turistaforgalom a tengerparti sziklákra épült öt festői olasz városkában, melyeket gyalogösvény köt össze, főként a nyaranta a közeli La Speziában kikötő tengerjáró hajók utasai árasztják el a vidéket.

Monterosso al Mare  - Cinque Terre Nemzeti Park LiguriaMonterosso al Mare - Cinque Terre Nemzeti Park Liguria

Az új szabályt fokozatosan vezetik be: először plakátokon és az interneten is felhívják a turisták figyelmét a tilalomra, a büntetések csak később indulhatnak.
Hozzászólások

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés