A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Kuka-Sulis szemléletformáló programsorozatot tartott Vas és Zala megyében Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért egyesület az ITM támogatásával.

A Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért egyesület, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatta projektben, négy iskolába (Bagod, Őriszentpéter, Pankasz, Zalalövő) juttatta el a Kuka-Suli kiállítást, amiből a gyerekek és a felnőttek nagyon sok hasznos információt tudhatnak meg a hulladékokról.

Horváth Kinga hulladékos szemléletformálása Zalalövőn

Horváth Kinga hulladékos szemléletformálása Zalalövőn

A kiállításon Töhötöm, a teknős tárja a gyerekek elé, hogy „Te is tudsz segíteni! Minden ember tehet valamit a jövőért!” Az érdeklődők megtudhatták, mit kell a vásárlás előtt végig gondolni, miért érdemes szelektíven gyűjteni a szemetet, mi történik a szelektíven gyűjtött hulladékokkal, illetve milyen következménye van annak, ha nem figyelünk a cselekedeteink hatására. A fentiek mellett, a projekt részeként, az őriszentpéteri iskolások ellátogattak a zalaegerszegi hulladéklerakóba és hulladékhasznosítóba.

Egyesületünk a támogatás részeként elkészítette a „Hagyd üresen a kukát!” című oktató- és társasjátékot. A játék amellett, hogy remek szórakozást biztosít kicsiknek és nagyoknak, játszva tanítja meg a gyermekeket azokra a megoldásokra és lehetőségekre, amiket ők is meg tudnak tenni a mindennapokban környezetük védelme érdekében, emellett jó lehetőséget biztosít a felvetett témákról való további beszélgetésre, ami a mélyebb megértést és rögzülést biztosítja a gyermekeknél.

A Vas és Zala megyei iskolák és óvodák intézményenként 1 db „Hagyd üresen a kukát!” oktató- és társasjátékot rendelhettek az 50 db ingyenes példányból.
A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásából valósult meg.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás