Hirdetés

A magát Európa legzöldebb és legtisztább légitársaságaként hirdető Ryanair is bekerült a leginkább szennyezők szégyencsapatába.

Ez az első alkalom, hogy az Európai Unió közlekedési és környezetvédelmi csoportjának TOP 10-es listáján nem csak szénerőművek szerepelnek a legnagyobb légszennyezők között – irta a BBC.

Mivel a magát Európa legzöldebb és legtisztább légitársaságaként hirdető Ryanair szén-dioxid-kibocsátása tavaly 6,9 százalékkal nőtt, a cég is felkerült a legnagyobb szennyezők listájára, amin 7 német, két lengyel és egy bolgár szénerőmű után szerepel. (Via 444.)


 

Évi 800000! áldozatot szedhet csak Európában a légszennyezés

Évi 800000! áldozatot szedhet csak Európában a légszennyezés

A korábban becsültnél kétszer annyi áldozatot szedhet évente Európában a légszennyezés, írja egy friss kutatás adataira hivatkozva a Guardian. A légszennyezés átlag két évvel rövidítette meg az áldozatok életét.

Hogy értsük, miről van szó:a légszennyezés következtében többen halnak meg évente Európában, mint a dohányzás miatt, ami ellen évek óta komolyan fellépnek az európai kormányok.

A European Health Journalban megjelent tanulmány szerzői új adatok alapján végezték el becslésüket, eszerint évente csaknem 800 ezren halnak korai halált a levegő szennyezettsége miatt. Számításaik szerint a légszennyezés átlag két évvel rövidítette meg az áldozatok életét.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás