A rovat kizárólagos támogatója

Észak-Pesten már több lefóliázott, átadás előtt álló terminál is látható, de azt ígérik, a metrópótlás következő üteméhez kapcsolódóan a dél-pesti területen is terjeszkedik majd a közbringa.

Az idén 16 új Mol Bubi gyűjtőállomást és 300 új kerékpárt adnak át Budapesten, jelentette be két hete Tarlós István. A Bubi először Észak-Pesten terjeszkedik, a mostani hálózathoz kapcsolódó, de eddig lefedetlen térségben nyílik meg a legtöbb új állomás, nagyjából a Béke tér-Forgách utca vonalig terjeszkedik ki a belváros felől a közbringa. Egyébként a Belső-Ferencvárosban is épül új dokkoló állomás: pl. a Bálnától két sarokra: a nyitóképet Sarkadi Péter a napokban készítette a Ráday – Kinizsi utcák sarkán.

Vissza Angyalföldre: új dokkolók lesznek például a Szegedi út – Hajdú utca sarkán, a Béke téren, valamint Rákosrendezőnél, tudta meg a HVG a Kerékpárosklubtól. De látható kész, de még be nem üzemelt dokkoló a Papp Károly utca – Gömb utca, és a Kassák Lajos utca – Dunyov István utca sarkán is, utóbbit le is fotózta a lap.  A korábbi lefedettségi területen a Bethlen Gábor térre kerül új dokkoló.

Emellett a 3-as metróvonal déli szakaszának április 6-án kezdődő felújításához kapcsolódva is ígérték új gyűjtőállomások létesítését idén nyárra, de ezek részleteiről nem tudtunk meg többet. A HVG kérdezte a BKK-t és a fővárost is a bővítésről, az illetékes BKK nem árult el részleteket egyelőre, de ígérik, majd közleményt adnak ki az ügyben.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás