A rovat kizárólagos támogatója

Alig köszöntött be a várva várt tavasz, Bécsben máris beindult a teraszszezon. A sörözők és kávéházak megnyitották kerthelyiségeiket, a Donaukanal partján pedig már nyugágyakkal és napozószékekkel várják a koktélozni vágyókat.

A bécsi Donaukanal tengerpartot idéző bárjai nem vártak sokáig a jó időre. A Tel Aviv Beach nevű hely már április elsején megnyitotta teraszát, a Strandbar Hermann napozóágyait pedig mától foglalhatják el a napimádó osztrákok. De nemcsak a Donaukanal mellett süppeszthetik homokba a lábukat a bécsiek, április 25-től a belvárost is nyáriasítják. A Heumarkt környékén 13. alkalommal nyitják meg a Sand in the City területét, ahol idén már két strandröplabdapályán játszhatnak a sport szerelmesei.

Április elsejével a kerthelyiségek szezonja is beindult. Az osztrák fővárosban összesen 3.500 terasz – bécsies néven Schanigarten – várja a vendégeket. A kávékultúrájukról híres osztrákok nemcsak a klasszikus kávéházakban szeretik elfogyasztani kedvenc italukat, tavasztól szívesen üldögélnek kedvenc kávéházuk teraszán egy csésze fekete mellett.
   
Kép:  Strandbar Hermann © WienTourismus/Christian Stemper

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás