A rovat kizárólagos támogatója

Bevett gyakorlattá vált, hogy az eredetileg becsült árnál drágábban tudnak csak munkákat elvállalni Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos érdekeltségei, és még így is sorra nyerik a közbeszerzéseket. Most a Mészáros és Mészáros Kft. a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt.-vel közösen építhet víztározót 25,9 milliárd forintért az eredetileg tervezett 19 milliárd helyett. A számlát az Európai Unió fizeti.

Az uniós közbeszerzési értesítő legújabb számában megjelent eredménytájékoztató szerint Mészáros Lőrinc egyik építőcége, a Mészáros és Mészáros Kft. ismét jól fizető munkához jutott. A kft. az Országos Vízügyi Főigazgatóság tenderét nyerte el a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt.-vel közösen. A vállalkozások árvíztározót építenek a Felső-Tiszán, a szerződést a felek idén április 2-án kötötték meg.

Mint a tájékoztatóban szerepel, a projekt célja „árvízvédelmi biztonság megteremtése a Felső-Tisza országhatárhoz közeli szakaszán kialakított árapasztó tározó létesítésével”.  A kiíró reményei szerint „olyan fejlesztés valósul meg, mely megfelel a vonatkozó előírásoknak, és kezelni tudja a jövőben várhatóan magasabb szinten és nagyobb intenzitással levonuló árhullámokat.”

A beruházást eredetileg 19 milliárd forintra becsülte az Országos Vízügyi Főigazgatóság, de a két cég 25,9 milliárd forintért vállalta el a munkát. Az összeget az Európai Unió fizeti egy KEHOP-program révén.  Az eredménytájékoztató szerint a kivitelezésbe a nyertesek több alvállalkozót is bevonnak majd, melyek egyike Szíjj László építőcége, a Duna Aszfalt Kft. lesz.

Nem ez az első ilyen munkája egyébként a Mészáros és Mészáros Kft.-nek. Az Átlátszó 2017-ben számolt be arról, hogy Mészáros Lőrinc cége nettó 9,839 milliárd forintért kapott árvízvédelmi munkákat a Felső-Tiszán többek között a KE-VÍZ 21 Zrt.-vel együtt – az a beruházás is KEHOP-os programból valósult meg.

Az elmúlt időben több olyan közbeszerzésről is írtunk, amelyeket Mészáros Lőrinc érdekeltségei az eredetileg becsült árnál jóval drágábban nyertek el. Így 6 milliárd helyett 10 milliárd forintért építhet kilenc településen hulladékkezelő műveket a KDV 2018 Konzorcium., melynek két tagja a Mészáros és Mészáros Kft., valamint a Tiborcz-közelinek mondott West Hungária Bau Kft.

Kisképen Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor újabb üzlete. Forrás 444.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás