A rovat kizárólagos támogatója

A Nestlé több regionális központja előtt is tiltakoztak műanyagszemétből készült szörnyek a Greenpeace jóvoltából a világ különböző részein az elmúlt hetekben. A szervezet eddig 3 millió aláírást gyűjtött össze, hogy a Nestlé hagyjon fel termékinek műanyag csomagolásával.

A Greenpeace szerint felelőtlenség, hogy a Nestlé évente több száz milliárd műanyag elemet állít elő, amelyeket néhány másodpercig használnak, hogy utána nemzedékeken keresztül szennyeznek ezek az anyagok, nemzedékeken át károsítva az ökoszisztémát.

A becslések szerint évente több mint 8 millió tonna műanyag kerül az óceánokba. Ezt úgy kell elképzelni, mintha 8000 millió 100 darabos műanyagzacskót dobnánk be a tengerekbe. Nem tudod elképzelni? Igen, mert annyira brutálisan nagy szám. A Greenpeace emiatt indított kampányt a műanyag szennyezés ellen, amelynek egyik fő célpontja a Nestlé, mivel a környezetvédő szervezet szerint a cég tavaly 1,7 millió tonna műanyag hulladékot gyártott, 13 százalékkal többet, mint az előző évben, így a műanyagszennyezés egyik legnagyobb felelőse.

Arlington, Virginia Nestlé központ, Fotó: Greenpeace

A Greenpeace aktivistái a héten a Nestlé több telephelyére: Olaszországba, az USA-ba, Kanadába, Svájcba és Kenyába vittek tengeri műanyag hulladékból készült szörnyeket, hogy ezzel is szimbolizálják, hogyan falja fel a bolygónkat a műanyaghulladék. Lengyelországban pedig egy órási halom műanyaggal mutatták meg, 5 másodperc alatt mennyi hulladékot termel a cég.
Fotógaléria a mércén >>>

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás