Hírek - EU Archívum - Keresés

Itt olvashatják Európai Uniós híreinket. Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Magyarország bronzérmes a legkárosabb adókedvezményeket nyújtók listáján

2017. május 22. 17:45

Magyarország bronzérmes a legkárosabb adókedvezményeket nyújtók listáján Magyarország a harmadik helyet nyerte meg azon az európai szavazáson, amelyen a Föld éghajlatára nézve a leginkább káros adókedvezményeket „jutalmazták”. Ezt a kétes dicsőségű eredményt hazánk a céges személygépkocsi-vásárlás és -használat gáláns adókedvezményeivel érdemelte ki.

A svájciak nem kérnek atomenergiát

2017. május 22. 7:39

A svájciak nem kérnek atomenergiát Svájc megkérdezte állampolgárait, akarnak-e atomenergiát. Nem akarnak, úgyhogy többet nem lesz. Az Orbán gépezet a Paks2-ről szóló népszavazási kezdeményezéseket sorra elkaszálja, és azt állítja: a társadalom nem tud ilyen fontos kérdésben dönteni.


Megérkezett a narancssárga virágú génmódosított petúnia

2017. május 20. 21:16

Megérkezett a narancssárga virágú génmódosított petúnia Engedély nélküli géntechnológiai módosítással előállított narancssárga virágú petúniákat hoztak forgalomba több EU tagállamban, köztük Magyarországon is. A genetikai szennyezés elhárítása érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) azonnali hatállyal forgalomba hozatali tilalmat rendelt a narancssárga virágú petúniákra az ország teljes területén. A NÉBIH és a járási hivatalok felügyelői fokozottan ellenőrzik a forgalmazókat és árusító helyeket.

Az Orbán-kormány nemet mond a energiahatékonyság növelésére

2017. május 20. 11:34

Az Orbán-kormány nemet mond a energiahatékonyság növelésére Jelentős terhet róna a tagállamokra a 2030-as európai energiahatékonysági cél 3 százalékos emelése, ezért Magyarország nem támogatja - mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyekért felelős államtitkára az Energia Tanács csütörtöki informális találkozóján Vallettában.


Nagy kakiban a Roszatom Finnországba tervezett atomerőműve

2017. május 20. 10:50

Nagy kakiban a Roszatom Finnországba tervezett atomerőműve Nem nagyon halad a Roszatom finnországi atomerőmű-építése. Az eleve sokat támadott, nagyon gyanús finanszírozású projekt elé a finn Sugárzásvédelmi és Nukleáris Biztonsági Hatóság (STUK) gördített újabb akadályt azzal, hogy a nem megfelelő tájékoztatásra, hiányos dokumentációkra és a kivitelezés órarendjének hiányára hivatkozva megtagadta a biztnsági igazolás kiadását.

Újabb hungarikum. Európa legkövérebb nemzete vagyunk

2017. május 20. 9:51

Újabb hungarikum. Európa legkövérebb nemzete vagyunk Félelmetesen kövér a magyar, és még inkább az lesz. A 15 évesnél idősebbek egyharmada van elhízva. Elsők vagyunk az európai országok listáján – és negyedikek a világon.


Magyar díjeső az Európai Hulladékcsökkentési Hét eredményhirdetésén

2017. május 19. 11:29

Magyar díjeső az Európai Hulladékcsökkentési Hét eredményhirdetésén 2017. május 18-án Barcelonában adták át a tavalyi Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobbjainak járó elismeréseket. A csatlakozó önkéntesek megvalósított helyi kezdeményezéseikkel, akcióikkal nemcsak a keletkezett hulladékmennyiség csökkentéséhez járulnak hozzá, hanem nemzetközi porondon is megmérettetik magukat. A végegyházi Barangoló Közhasznú Egyesület Európa legjobbjai között!

Francia atomfék

2017. május 19. 10:28

Francia atomfék Franciaország 2025-re 50 százalékra tervezi csökkenteni az atomenergia arányát a lakossági energiafogyasztásban, és várhatóan bezárja a legrégebbi atomerőművét - közölte Nicolas Hulot, az új francia kormány környezetvédelmi minisztere.


Az emberközpontú, klímabarát város

2017. május 18. 14:31

Az emberközpontú, klímabarát város Kiknek is tervezték városainkat? És milyen egy élhető város? A dán városépítészek több évtizeddel ezelőtt feltették maguknak ezeket a kérdéséket, ami végül a várostervezési koncepció tudatos átformálását indította el. Ennek eredményeképp az elmúlt években Koppenhága többször is elnyerte a „legélhetőbb város” címet, olyan sokoldalú szempontok alapján, mint az ott található közösségi szolgáltatások, közlekedési infrastruktúra, fenntarthatóság és kultúra. És mi hogyan értékelnénk fővárosunkat?

Miért ontják a nitrogénoxidot a dízelautók?

2017. május 17. 18:23

Miért ontják a nitrogénoxidot a dízelautók? Vajon hogyan jutottunk el odáig, hogy EU pecséttel ellátott olyan típusbizonyítványt adnak új autókhoz, melyben a kibocsátási értékek messze vannak a valóságtól? Ezt vizsgálta az Európai Parlament egyik vizsgálóbizottsága.


További híreink

Hamarosan vezető nélküli buszjárata lesz Bécsnek

2017. május 17. 8:20

Várhatóan 2019-ben, Seestadt Aspernben vezetik be Bécs első menetrend-szerinti önvezető buszjáratát. Az elektromos meghajtású NAVYA ARMA kisbuszban tizenegy utasnak lesz hely.

Több száz millió banán a kukákban

2017. május 16. 22:03

Naponta 1,4 millió darab ehető banánt dobnak szemétbe a britek, az elpazarolt déligyümölcs értéke évente eléri a 80 millió fontot (25 milliárd forintot).


A bikaviadalok ellen tüntettek Madridban

2017. május 15. 17:55

Több ezren tüntettek a bikaviadalok ellen Madridban a város védőszentje, San Isidro ünnepén, amikor a szokásosnál jóval több küzdelmet rendeznek a helyi arénában.

Óriás kezek segítik Velencét

2017. május 14. 9:02

Az éghajlatváltozás következményeire figyelmeztetnek a vízből kiemelkedő monumentális kezek a gondolák városában.


A balti országoknak nem kell Putyin árama

2017. május 11. 12:46

Miközben a paksi atomerőmű építésével az Orbán-kormány totálisan kiszolgáltatottá teszi Magyarországot Oroszországnak, a balti demokratikus országok leválnak az orosz áramhálózatról.

Dunameder tisztítás és tavaszi takarítóbuli

2017. május 9. 21:28

Majd 17.000 résztvevő, 28.100 kg hulladék – idén is sikeresen zárult a bécsi köztisztaságiak, az MA 48 közösségi takarítási akciója. A 12. alkalommal megrendezett eseményen iskolák is részt vettek. Mivel zenére a legjobb takarítani, ezért a Donauparkban még takarítóbulit is rendeztek.


Újabb kihívások a Mátrai Erőmű leendő tulajdonosa előtt

2017. május 8. 8:53

A napokban az Európai Unió új környezetvédelmi előírásokat fogadott el, amely miatt várhatóan több szénerőmű, így köztük a Mátrai Erőmű is, vagy bezárásra, vagy az eddigieknél jóval nagyobb beruházásokra kényszerül. Mindemellett Magyarország is szerepel abban a ma publikált nemzetközi jelentésben, amely szerint a szénenergia túl sok támogatásban részesül.

Mitől halott a Szamos?

2017. május 7. 17:24

Baranyi Krisztina megtalálta a Tiszát terhelő óriási mértékű szennyvízterhelés egyik fő forrását, innen jön a szar, a zsír, az állati darálék, a vér a Szőke folyóba.


Energiaszegénység: az Európát égető probléma

2017. május 7. 14:36

Az európaiak több mint 10%-a nem tudja melegen tartani az otthonát, míg 15%-uk egészségtelen körülmények között él energiaszegénység miatt. A Meszerics Tamás európai parlamenti képviselő irodája által szerkesztett Kézikönyv az energiaszegénységről című kötet az energiaszegénység összetett jelenségének felszámolását sürgeti.

1813 óta ismét farkasfalka Dániában

2017. május 5. 8:08

2012 óta több alkalommal is megfigyeltek hím farkasokat a vadonban Dániában, de 200 év után most fordult elő először, hogy egy fiatal nőstény is csatlakozott hozzájuk és falkát alkottak.


Brüsszel megállította az atomtörvényt

2017. május 4. 23:35

Fennakadt az Európai Bizottság szűrőjén az Orbán-kormány atomtörvény-módosítása. A Népszava információi szerint a testület jogsértő passzusokat talált a szövegben, és a jogszabály azonnali átírását kérte.

Méregraktár delfin

2017. május 4. 8:12

Egy rég betiltott vegyi anyag "sokkolóan" nagy mennyiségét mutatták ki szakemberek a brit vizek egyik utolsó kardszárnyú delfinjének szervezetében.


Önvezető járműveket tesztelnének a bécsi kikötőben

2017. április 30. 22:43

A BOKU és Hafen Wien közös projektje keretében olyan mobilitási labort hoznak létre a bécsi kikötő területén, ahol kizárólag áruszállításra és logisztikára fókuszálnak. Önvezető járműveket is tesztelnének.

A gyengén szigetelt épületek taszítják szegénységbe lakóikat

2017. április 30. 21:13

Azonnali intézkedéseket sürget a Habitat for Humanity az energiaszegénység felszámolására világszerte. A nemzetközi civil szervezet egy friss kutatása alapján úgy látja, hogy a leggyorsabb ütemben az elavult lakóépületek energiahatékonnyá tételével és a lakástulajdonosok támogatásával lehetne javítani a jelenlegi helyzeten.


Beszáll a villanyautózásba az OMV

2017. április 28. 20:54

Az eddig csak a fosszilis energiahordozók kitermelése, feldolgozása és értékesítése terén ismert bécsi központú osztrák OMV megtette az első lépést, hogy az elektromos autózás támogatásában is a régió egyik legmeghatározóbb cége lehessen.

Az EU mezőgazdasági biztosa kiállt a glifozát mellett

2017. április 28. 8:51

Az Európai Bizottság még nem döntött a növényvédő szer hatóanyag engedélyének megújításáról, ugyanakkor a mezőgazdasági biztos a glifozát 10 évre szóló engedélyezését vetette fel.


Mérges a SPAR olasz újhagymája

2017. április 27. 7:06

Határérték feletti mennyiségben mutatták ki úgynevezett klórpirifosz rovarölő szer jelenlétét olasz származású újhagymában. A termékben a küszöbérték kilencszerese volt jelen, ennek ellenére a hatóság szerint nem jelent akut egészségügyi kockázatot.

Nem épül hulladékégető Párkányban

2017. április 26. 16:10

Visszalépett beruházási szándékától a Párkányba hulladékégetőt tervező HC Logistik társaság - jelentette be a beruházást ellenző petíciós bizottság nevében a Magyar Közösség Pártjának (MKP) régiófejlesztési alelnöke közösségi oldalán.


A vörösiszap zöldítése

2017. április 25. 21:38

Görög kutatók kifejlesztettek egy módszert, amellyel ritkaföldfémeket nyerhetnek ki gyártási melléktermékből, ráadásul környezetbarát módon.

Nap és szél európai top 10

2017. április 24. 21:09

Magyarország nem, de több szomszédunk felkerült arra a toplistára, amelyet a CNBC állított össze a legnagyobb megújulóenergia-felhasználást elért európai uniós országokból. A közép-európai országok mellett a balti és skandináv államok dominálják az összeállítást.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés