Hírek - Hazai Archívum - Keresés

Itt olvashatják hazai híreinket. Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Paksi csiki-csuki - mi ráfizetünk

2018. szeptember 18. 21:26

Paksi csiki-csuki - mi ráfizetünk Több mint kétéves csúszásban van a paksi bővítés, és semmi jele annak, hogy a kormány gyorsítaná a projektet. Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor moszkvai tárgyalása után a magyar miniszterelnök azt mondta, száz százalékban elkötelezettek, de egyre több jel utal arra, ez nem feltétlenül van így.

Eddig öt hivatal akar PET-mentessé válni

2018. szeptember 18. 20:11

Eddig öt hivatal akar PET-mentessé válni A Klímabarát Települések Szövetsége minapi "Terítéken a Fenntarthatóság" elnevezésű települési konferenciáján aláírásukkal kötelezték magukat arra, hogy önkormányzatuk polgármesteri hivatalát a jövőben PET-mentes hivatallá alakítják.


Tárolóvágányokon rohadnak a legjobb vasúti kocsik

2018. szeptember 18. 17:52

Tárolóvágányokon rohadnak a legjobb vasúti kocsik “Sorozatgyártásban az új IC+ kocsik”, “19 új emeletes motorvonat érkezik”, “Már 123 Flirt motorvonata van a MÁV-START–nak” – az elmúlt néhány év járműbeszerzésekről szóló híreit nézegetve úgy érezhetjük, hogy sínen van a magyar vasút. És a valóság?

Bezárják a Déli pályaudvart két hétre

2018. szeptember 18. 17:09

Bezárják a Déli pályaudvart két hétre Lezárják a teljes Déli pályaudvart októberben két hétre - értesült a Portfolio. Ezzel kapcsolatban megkeresték a MÁV-ot is, akik kérdésükre közölték, hogy október 4. és 17. között "kerül sor a Déli pályaudvar teljes lezárására". Arra hivatkoznak, hogy halaszthatatlan karbantartási munkákat fognak végezni.


Ön tudja, mi az a járdafa?

2018. szeptember 18. 6:34

Ön tudja, mi az a járdafa? Hogy kerül a fa a járda közepére? Kikerülni nem lehetett, kivágni nem lehetett, körbeépítették. Egy zuglói történet 2 szemszögből.

Totál káosz az állami kukaholdingnál

2018. szeptember 17. 7:44

Totál káosz az állami kukaholdingnál A csak kukaholdingként emlegetett NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-nél áll a bál. Azt se tudják megállapítani, pontosan hány milliárdos a hiány, így az állami cégnek nincs elfogadott mérlege a múlt évről.


Magyarország is a műanyag zacskók betiltását tervezi, és emelkedő termékdíjakat

2018. szeptember 16. 19:21

Magyarország is a műanyag zacskók betiltását tervezi, és emelkedő termékdíjakat Jelentős szigorítást terveznek 2019-től a műanyag zacskók és az egyszer használatos műanyag eszközök kiszorítása érdekében - közölte ma az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Új natúrpark alakult Magyarországon

2018. szeptember 16. 8:01

Új natúrpark alakult Magyarországon A Kapos-hegyháti Natúrpark megalakulásával létrejött hazánk 12. natúrparkja. A Kapos folyó völgyére és a szomszédos dombvonulatokra felfűződő natúrpark kialakítását Dombóvár Város Önkormányzata szervezte és koordinálta.


Pintér Sándor hatástalanítsa a kiskunhalasi méregbombát!

2018. szeptember 16. 7:22

Pintér Sándor hatástalanítsa a kiskunhalasi méregbombát! A Greenpeace Magyarország Pintér Sándor belügyminiszter azonnali intézkedését sürgeti a kiskunhalasi elhagyott, szivárgó méregraktár ügyében. A szervezet szerint az érintett hatóságok nem várhatják ölbe tett kézzel, hogy bekövetkezzen a környezetkárosodás, miközben feladatuk pont ennek a megelőzése lenne.

Bükkösd környékén keresik jövőre a paksi atomtemetőt

2018. szeptember 16. 5:56

Bükkösd környékén keresik jövőre a paksi atomtemetőt További kutatófúrásokat terveznek jövőre a Radioaktív Hulladékokat Kezelő (RHK) Kft. szakemberei a Nyugat-Mecsekben, egy nagy aktivitású hulladéktároló kialakítása.


További híreink

Pénzrendszerváltást követelnek a természetvédők

2018. szeptember 15. 7:26

Szeptember közepén, a pénzügyi válság tízéves évfordulóján a ChangeFinance civil koalíció tagjai a világ 12 országában közel 100 akcióval figyelmeztetnek arra, hogy szükség van a pénzügyi rendszerünk sürgős reformjára. Az akció sorozathoz csatlakozott a Magyar Természetvédők Szövetsége is, amely a budapesti Bank Center előtt szervezett demonstrációt.

Áder elégedetlen a párizsi klímaegyezmény eddigi végrehajtásával

2018. szeptember 14. 6:52

Áder János államfő szerint a párizsi megállapodásnál ambiciózusabb vállalásokra van szükség a Föld klímájának védelme érdekében, a San Franciscó-i Global Climate Action Summit konferencia résztvevői éppen ennek elérése érdekében gyűltek össze.


Zavar a szemét? Légy Te is takarító!

2018. szeptember 14. 6:34

Önkéntesek tisztítják meg a hétvégén a budapesti Duna-partot, melyhez bárki csatlakozhat. Az akcióhoz több közműszolgáltató is segítséget nyújt.

Így gyarmatosít Putyin

2018. szeptember 13. 19:14

Olajjal, gázzal és atomenergiával terjeszti befolyását Oroszország a világban, mi mindhármat vásároljuk tőlük. Kinek éri meg nagyon a Paksra tervezett új atomerőmű és kinek nem?


Túlélik a magok a mosógépet?

2018. szeptember 13. 12:27

Meglepő eredményre bukkantak a Debreceni Egyetem ökológusai, akik az emberi viselkedésnek a növényvilág elterjedésére gyakorolt hatását vizsgálták. Az újszerű kutatás a Német-Osztrák -Svájci Ökológiai Társaság konferenciáján is sikert aratott.

Ismét veszélyben a Csarna-völgy

2018. szeptember 13. 7:56

Magyarország legnagyobb érintetlen erdejének csendjét hamarosan felverheti a vasútépítő munkagépek zaja, ami komoly veszélyt jelent a ritka fajokat is magába foglaló helyi élővilágra. Fenntartható-e az olyan turizmus, amely a természeti értékekre épül, ugyanakkor a hozzá kapcsolódó fejlesztéseknek éppen ezen értékek sokasága eshet áldozatul?


Ritka őrségi láperdőre bukkantak

2018. szeptember 13. 7:31

A Vadása-tó közelében, helyszíni bejárás közben egy a meglevő nyilvántartásokból még hiányzó láperdő foltra találtak sz Őrségi Nemzeti Park munkatársai. Hazai lápjaink 97%-a tűnt el mára az emberi beavatkozás miatt.

Lehangoló rákstatisztikák a Nemzetközi Rákkutatási Hivataltól

2018. szeptember 12. 20:46

A rák idén közel 10 millió ember halálát okozza, a betegség halálos áldozatainak száma tovább emelkedik a javuló megelőzés és a korai diagnosztizálás ellenére – írták szakértők az Egészségügyi Világszervezet friss jelentésében. Magyarországon szerintük drámaian gyorsan emelkedik a tüdőrákos halálozás a nők körében.


Bedőlőben a 2001-ben indult ceglédi szemétszállítási uniós projekt

2018. szeptember 12. 18:24

A ceglédiek hetek óta háborognak a szemétszállítás akadozása miatt: néhány helyen hegyekben áll a szemét. Úgy tűnik, kevés a konténer, és nem is ürítik elég gyakran. Pedig nemrég lett a regionális hulladékkezelő társulás alelnöke Takács László, Cegléd polgármestere. A dolog azért sem érthető, mert a hulladékkezelő cég tavaly 50 millió forint nyereséggel zárta az évet.

Cseppke hortobágyi meséje

2018. szeptember 12. 6:20

Kevesen tudják, hogy élnek Magyarországon vadlovak, sőt ezek a Przewalski lovak a Hortobágynak köszönhetően is szépen népesítik be eredeti hazájukat, ahonnét egyszer kipusztultak, szóval ez egyike a ritka pozitív történeteknek. Több év tervezés és előkészítés után egy éve kezdte el Török Zoltán rendező-producer és stábja vadlovakról szóló filmjének forgatását.


Megemelik a Balaton nyári vízszintjét

2018. szeptember 11. 20:38

110 centiméterről 120 centiméterre nő a nyári időszakban a tó szabályozott vízszintje.

Új nemesítési technikák és génmódosítás

2018. szeptember 11. 15:54

A géntechnológia viharos ütemű fejlődése élesen veti fel a modern kutatás és technológia alapdilemmáját: megtehetjük-e mindazt, amire amúgy képesek vagyunk? A DDT-től a Contergan-tragédiáig számos intő példa mutatja, hogy a válasz semmiképpen sem lehet az „igen”.


Ne dőljön be a milliós energetikai korszerűsítési támogatásos híreknek!

2018. szeptember 10. 15:11

Álhír terjed a lakossági energetikai beruházások kapcsán. Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a "Hazai Hatékonyság 2" javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be.

Áder tette le a csornai szellemberuházás alapkövét - 4 éve

2018. szeptember 10. 8:50

Áder János Csornán 4 éve letette az EcoSolifer Kft. napelemgyár alapkövét. Akkor úgy tervezték, hogy a termelés 2015-ben beindul, és 212 embert foglalkoztat majd. Egyenlőre csak az üres csarnok áll. Az uniós támogatás és a hitel összege a 10 milliárdot közelíti. 7,5 milliárd forint sorsáról csak találgatnak. Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatot indított.


Átfogó útmutató sárga csíkos izékhez

2018. szeptember 9. 10:47

Megtámad? Megcsíp? Hessegessem? Majd elszáll? Belefullad az italomba? Egyáltalán milyen állat ez? A Facebookon terjed egy közérthető és vicces méh/darázs határozó segédlet. Jó szórakozást hozzá.

Ne dőljön be a parlagfű készítményeknek!!!

2018. szeptember 9. 10:22

Vese- és agykárosodást is okozhatnak azok a parlagfűből készült tabletták, teák, lekvárok, kivonatok, melyeket parlagfű-allergia gyógyítására ajánlanak az interneten.


Tudod, mi az a biszfenol A? Nem ártana, mert ártalmas.

2018. szeptember 9. 9:16

Megvizsgálják, hogy mennyire esszük meg a műanyagtányért és mennyire isszuk meg a sörösdobozt.

Vízvédelmi fejlesztés indul 11 milliárd forintból

2018. szeptember 7. 21:54

Árvízvédelmi és vízpótlási feladatokat ellátó úgynevezett nagyműtárgyakat korszerűsítenek bruttó 11,171 milliárd forintból a Dunán, a Tiszán, a Rábán és a Répcén - jelentette be az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója a dunakiliti duzzasztómű közelében.


Sokfajta gyógyszermaradvány a Balatonban

2018. szeptember 7. 21:39

Évente több alkalommal is vizsgálják a Balaton vizét a limnológiai intézet munkatársai. A Zala folyónál, a Balaton északi és déli partjánál, valamint Siófoknál, a Sió csatorna mentén, összesen 53 helyről gyűjtenek mintákat a szakemberek.

Milyen hűtőt vegyek? Ez a teszt segít

2018. szeptember 7. 14:17

Egy tesztgyőztes hűtőgép közel 300 ezer forint, de az élbolyban vannak olyanok, amelyek 150-200 ezerből kijönnek. A Tudatos Vásárlók Egyesülete hűtőgéptesztjéből kiderül, hogy a márka és az ár sem feltétlenül mérvadó.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés