Hírek - Hazai Archívum - Keresés

Itt olvashatják hazai híreinket. Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Új Duna híd épül a semmibe

2017. december 18. 18:49

Új Duna híd épül a semmibe Új Duna lesz a neve a Galvani utca–Illatos út-vonalában megépülő hídnak, melyet a bebukott 2024-es olimpiai játékokra tervezett fejlesztések keretében építenek meg.

Állati kert a város közepén

2017. december 18. 15:30

Állati kert a város közepén Por, sár, füst, fairtás, erőszak - így épül Persányi Miklós városligeti zöldügyi biztos fairtásos csodaparkja. A Ligetvédők videója a BIODOOM-ról. Érdemes végignézni, minden perce újabb meglepetést tartogat! A kivitelező Orbán Viktor "kötélbarát" oligarchája, Garancsi István Market építő Zrt.-je sok tíz milliárdért.


21,5 milliárdért rehabilitálja a Dunát Mészáros Lőrinc

2017. december 18. 12:41

21,5 milliárdért rehabilitálja a Dunát Mészáros Lőrinc Újabb közbeszerzést nyert a Mészáros és Mészáros Kft. Ezúttal a Kötviép’B Kft.-vel közösen nyert a "nemzeti főoligarcha" cége 21,5 milliárd forintot, amelyből a Mosoni-Duna torkolati szakaszát kell rehabilitálniuk: áthelyezik az egyik csatornaágat, kikotorják a medret, hajózsilipeket alakítanak ki, felhúznak egy kiszolgáló építményt, építenek egy árvízvédelmi gátat is, illetve feltöltik majdnem az egész partszakaszt.

Továbbra is az SZTE a legzöldebb magyarországi egyetem

2017. december 18. 12:00

Továbbra is az SZTE a legzöldebb magyarországi egyetem Javított múlt évi „zöld eredményén” a Szegedi Tudományegyetem. A GreenMetric 2017-es világrangsorában az SZTE 88. lett, és a tavalyi 107. helyről úgy lépett előrébb, hogy egyetlen év alatt több mint 100 intézménnyel több töltötte ki a zöld kérdőívet. Az SZTE az európai green-listán a 42., Magyarországon őrzi pozícióját: a legzöldebb hazai egyetem.


Kíváncsian várjuk a kukaholding milliárdos szemléletformálását

2017. december 17. 22:03

Kíváncsian várjuk a kukaholding milliárdos szemléletformálását Egymilliárd forintnyi brüsszeli pénzből kampányolhat a magyar nemzeti kukacég. A monopolhelyzetbe hozott állami cég nem feladatai ellátásának támogatására, hanem társadalmi szemléletformálás címén kapja a csillagászati uniós összeget. A hatalmas közpénzt felemésztő vállalat egyébként nem is foglalkozik szemétszállítással, a számlázás és a szemétdíjak beszedése lenne a feladata, de ezzel sem képes megbirkózni.

Klímavédelmi alapítványt hozott létre Áder János

2017. december 17. 11:15

Klímavédelmi alapítványt hozott létre Áder János Klímavédelmi alapítványt hozott létre Áder János köztársasági elnök. Az államfő tegnap azt is bejelentette, megújult az Élő bolygónk honlap, ahol a klímaváltozás megelőzése szempontjából fontos írásokat is szemléznek.


Közel 3000 új kiserőmű létesült az első fél évben

2017. december 17. 9:53

Közel 3000 új kiserőmű létesült az első fél évben Az első fél évben 2850 háztartási méretű kiserőmű (hmke) létesült, beépített teljesítményük több mint 22 megawatt, a berendezések szinte mindegyike napelemes - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Visszavonta a főváros a Római-parti mobil gát engedélykérelmét

2017. december 16. 21:48

Visszavonta a főváros a Római-parti mobil gát engedélykérelmét December 14-én kelt határozatával az eljáró hatóság megszüntette a Rómaira tervezett mobil gát vízjogi engedélyezési eljárását. Ezzel a part közvetlen fenyegetettsége megszűnt, és megnyílt a lehetőség egy józanabb árvízvédelmi megoldás kialakítására.


Óriásit keres az állam a dohányon és alkoholon, de megéri?

2017. december 16. 20:41

Óriásit keres az állam a dohányon és alkoholon, de megéri? Évi 400 milliárdot kaszál a magyar költségvetés a globális szinten is kiemelkedő magyar dohány- és alkohol fogyasztás megadóztatásával. Ez mégsem jó üzlet. Pontosabban nem ezért: az egészségügyben akkor kellene a most beszedett adóknál még sokkal többet fizetni, ha alacsonyak lennének az adók.

Az értelmetlen orbáni vasútmutyi

2017. december 16. 9:38

Az értelmetlen orbáni vasútmutyi Újabb, eddig még nem igazán ismert tényadat látott napvilágot, mellyel csak gyarapodott azon tényezők sora, miszerint erősen vitatható a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításának szükségessége.


További híreink

Átadták a a Pro Hortis és a Semper Vireo díjakat

2017. december 16. 0:47

A Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége fennállásának 25 éves jubileuma alkalmából Vácrátótra, a Nemzeti Botanikus Kertbe összehívott Ünnepi Közgyűlésen 2017. dec. 13-án először adta át a Szövetség szakmai díjait.

Szelektív szenteste - Környezetünket is ajándékozzuk meg karácsonykor!

2017. december 15. 23:35

Közeleg a karácsony, sorok állnak a boltokban, rohamtempóban tűnnek el a polcokról a mutatós csomagolópapírok, szalagok, masnik és díszdobozok. Sajnos sokan el sem tudják képzelni ezek nélkül az ünnepeket – mi másban várnának ránk az ajándékok a fa alatt, mint csillag-, fenyőfa- vagy cukorbotmintás, élére hajtogatott papírcsomagolásban? De megér ez fejenként több mint 9 kg papírt, amit decemberben a szemétbe hajítunk?


A migrációs válság súlyosbításáért ténykedik a magyar kormány

2017. december 15. 19:37

A magyar kormány jól tudja, hogy az éghajlatváltozás a migrációs válság egyik fő oka. Ezért gyakran hangoztatott állítását, hogy megvédi Európát a migrációtól, hitelteleníti az, ha az Európai Unió energiaügyi minisztereinek hétfői ülésén a komoly éghajlatvédelmi intézkedések ellen szavaz.

Éjszakára helyreáll a paksi atomerőmű

2017. december 15. 17:17

Egy forgóalkatrész meghibásodása okozta a hajnali üzemzavart. A négyes blokk éjszakára eléri maximális teljesítményét a paksi atomerőműben, a szakemberek hozzáfogtak a meghibásodott alkatrész cseréjéhez – közölte Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója.


Tovább bűzlik az FKF: az új vezér ott folytatta, ahol a régi abbahagyta

2017. december 15. 8:15

A haveri cégeket túlárazott szerződésekkel jutalmazó, és az idén május végén távozó Csontos István vezérigazgató kiváló tanítványának bizonyult eddig az utód, Nagy László, hiszen az értelmetlen adófizetői pénzszórásban ő is élen jár. A csőd szélén álló, a főváros pénzügyi segítségére szoruló cégnél botrányos beszerzések borzolják a sztrájkra készülő munkavállalókat, eközben Nagy László havi 1 milliós díjazással alkalmazza korábbi főnökét tanácsadóként, illetve saját élettársának is juttat 400 ezer forintot titkárnői feladatokért.

Végre egy értelmes döntés a Közlekedési Múzeumról

2017. december 15. 7:28

Az egykori Északi Járműjavító területén épülhet meg az új Közlekedési Múzeum! A Kormány dec. 13-i döntése szerint Budapesten, Kőbányán, az 1-es és 28-as villamosvonalak találkozásánál épülhet meg az új Közlekedési Múzeum, a MÁV korábbi Északi Járműjavítójának dízelmozdony-javító csarnokát felhasználva, annak átépítésével és bővítésével.


Az eddigi 2 milliárdos fejlesztés ellenére káosz a kukaholdingnál

2017. december 12. 21:08

Összevissza küld számlákat az állami kukacég. A Magyar Nemzet szerint a számlák az ország több településén is késve és hibás összegekkel érkeznek meg, és olyan is van, hogy a fizetési felszólítás előbb érkezik, mint maga a csekk, vagy két azonos összegű számlát küldenek egyszerre.

Üveggyűjtő ötletelés kérdőjelekkel

2017. december 12. 20:02

Egy rendelettervezet szerint - elméletileg 3 hét múlva - minden üveget kötelező lenne visszavennie a 300 négyzetméternél nagyobb alapterületű élelmiszerboltoknak betétdíj nélkül.


Biztonsággal fogyaszthatók a szupermarketekben kapható halak

2017. december 12. 11:17

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 29, szupermarketben is kapható friss és fagyasztott hal nehézfémtartalmát vizsgálta laboratóriumban. Az édesvízi halak közül az afrikai harcsát, busát, pontyot, pisztrángot és a pangasiust, míg a tengeri halak közül a hekk, lazac és tőkehal került a tesztbe. A vizsgált termékek között több hazai is szerepelt, került a tesztbe bio minősítési hal is, illetve MSC és ASC minősítésű is.

146 milliót kap a Szigetköz monitorozása

2017. december 12. 10:48

A kormánynak eszébe jutott a szigetközi vízpótlás. Most tették bele az idei költségvetésbe az erre vonatkozó összegeket.


Csak bírság jöhet, nem újratervezés a Római-parton

2017. december 11. 11:05

Nem fenyeget semmilyen újratervezés a csillaghegyi öblözet árvízvédelménél, s a Fővárosi Közgyűlés múlt szerdai döntésével hamarosan megkezdődik a gátépítés az Aranyhegyi-pataknál, és a védmű megerősítése Pünkösdfürdőnél – reagált a Magyar Nemzetnek Tarlós István arra a hírre, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) eljárást indított az uniós támogatású projekt tervezése ügyében.

Bándi Gyula a környezeti felelősség hathatósabb érvényesítéséért

2017. december 10. 19:35

A jövő nemzedékek szószólója, Bándi Gyula a környezet állapotának javítása, a veszélyes szennyezések megelőzése, illetve gyors elhárítása érdekében jogalkotási és jogszabály-módosítási kezdeményezéssel kívánja elősegíteni a környezeti felelősség hatékonyabb érvényesülését.


Íme a fagyilkos jövevények

2017. december 10. 15:27

Hazánkban az utóbbi 20 évben több idegenhonos rovarfaj jelent meg, mint az azt megelőző 110 évben. A jövevények leginkább tetvek, poloskák és kabócák. A rovarok rohamos, globális terjeszkedése elsősorban a folyamatosan bővülő világkereskedelemre vezethető vissza. De emellett az éghajlatváltozásnak is szerepe van az inváziós hatlábúak elterjedésében.

Új-ra-terv-ezés. Káosz a Római-parti mobilgát körül

2017. december 10. 10:46

Jogsértő a Közbeszerzési Hatóság szerint a Római-parti mobilgát tervezésének közbeszerzés nélküli kiszerződése a Fővárosi Csatornázási Műveken keresztül a Tér-Team Kft.-nek – írta Jávor Benedek a Párbeszéd EP-képviselője a hatóság tájékoztatása alapján a Facebook-oldalán.


Ellenezzük, mégis égetünk

2017. december 9. 22:30

Valamilyen gyakorisággal a magyar lakosság harmada éget hulladékot. Ezt mutatta ki az az országos reprezentatív közvélemény-kutatás, amelyet a Kantar Hoffmann piackutató cég készített a Levegő Munkacsoport és a Magyar Szegénységellenes Hálózat részére.

Ne készítsen műanyagos krumplit!

2017. december 9. 19:13

Csökkenteni kell az élelmiszerekben a rákkeltő akrilamid mennyiségét – a hamarosan hatályba lépő EU-rendelet elsősorban a sültkrumplit, bizonyos pékárukat és a kávét érinti. Nagyon oda kell figyelni arra, hogy a főzni való krumplit ne süssük, a nem megfelelő hőkezelés hatására képződő akrilamiddal ugyanis lényegében műanyagot eszünk.


Mire jók a GM-növények? Hungarikum szemlélet

2017. december 9. 12:32

A hazai kutatástámogatás elterelése a géntechnológia területéről tekintélyes melléfogás. Jogilag sokkal rétegzettebb szabályozásra lenne szükség. A géntörvény már a mai genetikai tudásunkhoz képest is elavult és a minisztériumban nyomát sem látom az ezen való gondolkodásnak. Sőt az ehhez a munkához szükséges köztisztviselői szakértelemben is hiátus keletkezett. Ki és mikor fogja frissíteni ezt a törvényi állapotot? És elfogulatlanul az ehhez vezető tudásunkat? Darvas Béla írása.

Albérletbe kényszerül a Földművelésügyi Minisztérium

2017. december 9. 8:20

Kiköltöztetik a Kossuth térről a Földművelésügyi Minisztériumot, mert felújítják az elavult épületet - de egyelőre nem tudni, mennyibe kerül a rekonstrukció.


A háztartási vízfogyasztást biztosító kutakhoz nem kellene engedély

2017. december 8. 20:41

Nyolcvanméteres kútmélységig eltörölné az engedélyezési és bejelentési eljárást több fideszes képviselő, akik benyújtották javaslatukat a parlamentnek.

A kormány sem tudja, mikor vezeti be az áramadót

2017. december 8. 9:29

Továbbra is heves szakmai viták zajlanak a kormányzati berkekben, de még a nemzetgazdasági tárcán belül is az elektromos autók töltésére használt áram extra adóztatásról. Így már szinte bizonyos, hogy a korábbi tervekkel ellentétben idén nem születik meg a törvény az új áramadó bevezetéséről – értesült a Magyar Nemzet iparági forrásokból.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés