Hírek - Hazai Archívum - Keresés

Itt olvashatják hazai híreinket. Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Jogsértő a Közlekedési Múzeum építése környezeti hatástanulmány nélkül

2017. január 22. 19:36

Jogsértő a Közlekedési Múzeum építése környezeti hatástanulmány nélkül A Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya kimondta, hogy jogsértő az elsőfokú hatóság döntése, amely szerint nem szükséges környezeti hatástanulmányt végezni a Városligetben a Közlekedési Múzeum átépítésének megkezdése előtt.

A vízhiányt nem szabad a GMO terjesztésével orvosolni

2017. január 22. 14:15

A vízhiányt nem szabad a GMO terjesztésével orvosolni A vízhiány problémáját nem szabad a genetikailag módosított szervezetek (GMO) terjesztésével orvosolni a mezőgazdaságban - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Berlinben a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA), amelynek fő témája a fenntartható vízgazdálkodás volt.


Hajózási stop a Dunán

2017. január 22. 13:03

Hajózási stop a Dunán Teljes hajózási zárlatot rendeltek el a Duna magyarországi szakaszán a kialakult jégviszonyok és a jégelőrejelzés miatt szombattól - olvasható a Budapest Főváros Kormányhivatalának honlapján közzétett hirdetményben.

Az ország nagyobbik felére kiadhatnák a szmogriadót

2017. január 22. 8:54

Az ország nagyobbik felére kiadhatnák a szmogriadót Durvul a szmoghelyzet, az ország nagyobbik fele feketében. Ma már 17 település levegőjét minősítette veszélyesnek az Országos Közegészségügyi Központ. Egyre több helyen él a szmogriadó riasztási fokozata. Nézze meg a forgalmija V9 kódjelét, hogy ne érje meglepetés a rendőri igazoltatásnál. 150.000 Ft. is lehet a büntetés.


Élményfiók már a királyok városában is

2017. január 21. 16:05

Élményfiók már a királyok városában is Elválasztó pult helyett tárgyalóasztal, hagyományos banki ügyintézés helyett közös bankolás, közösségi munkahely, találkozási pont az üzleti partnerekkel, zöldfal, újra-bútorok, fair trade kávék, a gyerekeknek pedig játszósarok – a MagNet Közösségi Bank élményfiókjai olyan közösségi pontok, amelyek a pénzügyi kultúra fejlesztése mellett híven tükrözik a Bank újragondolt emberközpontú, együttműködésre alapozó filozófiáját.

Magyar építőipari szabadalom: a környezetbarát tollfa és tollcarton

2017. január 21. 12:54

Magyar építőipari szabadalom: a környezetbarát tollfa és tollcarton Évente kb. tízezer tonna baromfitoll keletkezik csak Magyarországon. Ennek az óriási mennyiségű, másra használhatatlan szerves mellékterméknek a sorsa 90%-ban az elégetés, melynek költségessége mellett környezetkárosító hatásai is vannak. Egy hazai kutatás eredményeként e veszélyes hulladékból környezetbarát hő-hangszigetelő anyag készül.


Miért üres sok madáretető?

2017. január 20. 9:26

Miért üres sok madáretető? Az elmúlt hetekben sokszor futott be ez a kérdés a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülethez az ország egész területéről. Azokon a helyeken is, ahol évek, évtizedek óta folyik téli etetés, gyakran a szokott madárlétszám töredékét tapasztalják a madárbarátok, az újonnan létesült etetők pedig sokszor konganak az ürességtől. A szakemberek válasza igen meglepő!

Ismét meghibásodás a Paksi Atomerőműben

2017. január 19. 19:16

Ismét meghibásodás a Paksi Atomerőműben Valamilyen, közelebbről meg nem nevezett meghibásodás történt tegnap a Paksi Atomerőmű egyes blokkjában, ezért csökkentett teljesítménnyel tudják csak működtetni az egységet.


2017 a szigetelés éve a társasházaknál

2017. január 19. 9:12

2017 a szigetelés éve a társasházaknál 2018. január 1-jével lépnek hatályba a kemény jogszabályi szigorítások. Már csak egy évük van az energetikai felújítások elvégzésére a társasházaknak a szigorított követelményrendszer bevezetése előtt.

Nagy pörgés lesz idén Pakson

2017. január 18. 23:45

Nagy pörgés lesz idén Pakson Az atomtörvény módosítása után is megmarad az Országos Atomenergia Hivatal, a kormány nem írhatja felül szakmai döntéseket az új paksi blokkok létesítésekor. Paks 2 idén megkaphatja a telephely-engedélyét, ennek birtokában kezdődhet a két új atomerőművi blokk építése.


További híreink

A fagy jótékony hatása

2017. január 18. 21:52

A hideg és a téli fagyok nemcsak kárt okozhatnak a mezőgazdaságban, jótékony hatásuk is lehet, például elpusztítják az elszaporodott kártevőket.

BeHÓDolt a Zala

2017. január 18. 7:48

Új fajt hozott 2017 a Kis-Balatonra: megérkezett a folyók és csatornák újraszabályozója, a hód (Castor fiber).


A nagy hideg kimutatja a lakásállomány tragikus állapotát

2017. január 17. 19:18

A mostani extrém hidegben megugrott a lakások energiafogyasztása, de a magyar lakások csak ötöde korszerű hőszigetelésű. A lakások több mint fele átlagos vagy annál is rosszabb minősítésű, a legrosszabb kategóriába tartozó lakások aránya pedig 6 %-os volt tavaly.

Giga büntetést kaphatunk a 4-es metró miatt

2017. január 17. 7:48

Mintegy 167 milliárd forintos károkozást tárt fel a 4-es metró beruházása során jelentésében az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF), az Európai Bizottság pedig 76,6 milliárd forintos büntetés megfizetésére kötelezheti Magyarországot – közölte Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Hasonlóan Demszky Gáborhoz, Jávor Benedekék is az OLAF-jelentés nyilvánosságra hozatalát követelik.


Budai várnegyed: historizáló populizmus 200 vagy 1000 milliárdért?

2017. január 17. 6:58

Zavaros koncepció, átláthatatlan tervezési folyamat és szinte felső korlát nélküli költségek – a látványos beruházások felszíne mögött ezek a meghatározó jellemzői a budai Várban zajló fejlesztéseknek. Lehet, hogy nem a miniszterelnök és néhány állami hivatal felköltözése az egyetlen szervezőerő, de a zűrzavarban egyelőre ez tűnik a meghatározónak. Az átlátszó összeszedte, amit pillanatnyilag tudni lehet az orbáni gigalomániáról - a Várban zajló projektekről.

Megújult a napkori égkémlelő

2017. január 15. 20:02

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron átadták az Országos Meteorológiai Szolgálat felújított időjárási radarállomását, melynek az időjárás-előrejelzésben, a viharjelzésben, a katonai és polgári repülésben, az árvíz, illetve jégeső elleni védekezésben van fontos szerepe.


Mi fán terem a politikai ökológia?

2017. január 15. 15:20

Mit értünk ökológiai rendszerváltozás alatt? Miért nem képes hatásosan kezelni a jelenlegi képviseleti demokrácia az ökológiai válságjelenségeket? Milyen feltételei és előnyei vannak egy alternatív, deliberatív demokrácián alapuló politikai rendszernek? Lányi András filozófus, egyetemi oktató a Humánökológia Szakkollégium előadás-sorozatában arra keresi a választ, hogy min kell változtatni, melyek azok a gyakorlati lépések, amelyeket mindenképp meg kell tenni, ha szeretnénk elmozdulni egy ökologikusabb berendezkedés felé.

A budapesti olimpia is adósságba döntené az országot

2017. január 15. 10:00

A jövő héttől Budapest legforgalmasabb csomópontjain gyűjtik az aláírásokat a budapesti olimpiai pályázat visszavonásáért. Négy csapda, amin nem ártana elgondolkodnia mindenkinek: a biankó csekk, irreális becslések, a Fidesszel még ennél is drágább lehet, cirkusz a népnek és kenyér a csókosoknak.


Pénztárcákon érezzük a mínuszokat

2017. január 14. 16:42

10-ből 7 család szívesen szigetelne. A meleget úgy tudjuk benntartani, ha tudjuk, hol akar távozni. Az idei télen a magyar családok 40%-a havi 30.000 forintnál is többet költött fűtésre, 15%-uk pedig 45.000 feletti fűtésszámlát volt kénytelen otthona melegére költeni.

Kacsa-lék a Balatonon

2017. január 13. 22:28

A vadkacsák téli világa a befagyott Balatonon.


A fahamu nem a szemétre való!

2017. január 13. 16:56

Sokan fűtenek fával a hideg téli időszakban, és nem is sejtik, mekkora kincset borítanak minden nap a szemétbe, hiszen a tiszta fahamut az emberiség évezredeken át nagy becsben tartotta. Igen sokoldalú felhasználhatósága a háztartásokban nélkülözhetetlen volt. Ideje, hogy újra felfedezzük!

Hungarikum: nálunk késik a legtöbb vonat

2017. január 13. 9:24

Rengeteget késnek a vonatok Magyarországon, uniós összevetésben nálunk törlik a legtöbb járatot, az emberek mégis szeretnek/kénytelenek a vasúttal utazni - ez derül ki a 28 európai ország vasúthálózatát figyelő Rail Market Monitoring Scheme adataiból.


Hulladék nélkül gazdagabban

2017. január 12. 19:01

Kevesebből jobban élni? Ez a kérdés sok embert foglalkoztat, ugyanakkor többségük nem tudja, hogyan kezdjen hozzá. A megvalósításban segít a Hulladék nélkül gazdagabban című könyv, amely számos jó ötlettel, tippel szolgál, miközben pozitív példákat is bemutat, ki és milyen módszereket alkalmaz, hogy csökkentse életvitele költségeit.

Elektromos autókkal a fűtés okozta légszennyezés ellen

2017. január 12. 18:39

Immár a harmadik levelet írta a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek a Levegő Munkacsoport azért, hogy Magyarországon senkinek se kelljen választania a fagyhalál és embertársai mérgezése között.


Veszélybe kerülhet hazánk nukleáris biztonsága

2017. január 12. 12:22

Komoly kockázatokat jelent a magyar lakosságra, ha az ország nukleáris biztonságát illető kérdésekben a szakértő hatóságok helyett a kormány dönt, mint arra az atomtörvény legújabb módosítása lehetőséget ad. Az Energiaklub és a Greenpeace ezért több nemzetközi szervezettel közösen a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséghez fordult, és felhívta a figyelmet arra, hogy az új magyar nukleáris szabályozás sérti a nemzetközi egyezményeket.

Eddig 3 milliárdos a madárinfluenza kára

2017. január 12. 11:28

A madárinfluenza miatt eddig 3 millió állatot kellett leölni, és 3 milliárd forint közvetlen kára keletkezett a gazdálkodóknak - mondta ma Csorbai Attila, a Baromfi termék Tanács (BTT) elnök-igazgatója az M1 aktuális csatornán.


Értelmetlen 120 milliárdot költeni a Budapest - Esztergom vasútra

2017. január 12. 10:15

Lassú lesz, de kilométerenként 2,3 milliárdot vihet el az esztergomi vasút. Ugyanannyit költünk rá, mint a 3-as metróra, de csak napi 8 ezer utas használja a vonalat, szemben a napi közel félmillió utast szállító 3-as metróval.

Na ezt sasold meg! A hétvégén rendezik az idei sasszinkront

2017. január 12. 7:26

Holnaptól/péntektől vasárnapig rendezi meg a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület partnerszervezeteivel együttműködve a Magyarországon telelő ragadozómadarak éves megszámlálását célzó, Országos Sasszinkron elnevezésű programját.


Itt épülnek új kerékpárutak Magyarországon

2017. január 11. 21:36

A kormány két határozatban rögzítette az uniós forrásból megvalósuló kerékpárút-fejlesztéseket. Előnyt élvez Észak-Kelet Magyarország, Dél-Dunántúl és az Európai Kerékpárút Hálózat (EuroVelo) 6. számú nemzetközi kerékpáros útvonal Dömös és Szentendre közötti szakasza.

Egy éves a hulladékvadász. Boldog szülinapot!

2017. január 10. 23:13

Egy éves lett a hulladekvadasz.hu. Ezen rövid idő alatt az oldal kinőtte saját magát és országos hulladékvadász mozgalommá vált. Naponta érkeznek bejelentések és az oldal szerkezetileg is sokat változott, hulladék témájú hírportál lett belőle, egyéni rovatokkal, cikkekkel, saját kép és videóanyagokkal.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés