Hírek - Hazai Archívum - Keresés

Itt olvashatják hazai híreinket. Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Az olimpiai után a római-parti népszavazást is elsumákolta a Fidesz

2017. október 18. 23:53

Az olimpiai után a római-parti népszavazást is elsumákolta a Fidesz Visszavonta a fővárosi közgyűlés egy korábbi határozatát a római-parti mobilgát építéséről, így okafogyottá válik az erről szóló népszavazás. Boltzár, olimpia, korrupció...Római-part – Tarlósék újból bevetették a nagy trükköt.

Jön az észrevétlen Napfaló

2017. október 18. 21:48

Jön az észrevétlen Napfaló A Futuroné a jövő – ebben bíznak a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.-nél. A villanycserép hármas célja: a lakóházak megszokott védelmi funkciója mellett megfelelni a lakókörnyezetbe való teljesen harmonikus illeszkedésnek és a környezetvédelemnek is.


Civil szövetség alakult a római-parti mobilgátról szóló népszavazás támogatására

2017. október 18. 8:29

Civil szövetség alakult a római-parti mobilgátról szóló népszavazás támogatására A Greenpeace Magyarország, a Levegő Munkacsoport, az Ökotárs Alapítvány, a Város és Folyó Egyesület, a Védegylet Egyesület és a helyi civilek szövetségre léptek a Római-part védelmében. Céljuk, hogy megakadályozzák a veszélyes és természetromboló parti mobilgát megépítését azzal, hogy közösen támogatják a Római-part árvízvédelmével kapcsolatos népszavazást. Megkezdődött az aláírásgyűjtés, egy nap alatt 10.000 összejött.

Alkotmányellenes a Natura 2000 területek értékesítésének szabályozása

2017. október 17. 21:41

Alkotmányellenes a Natura 2000 területek értékesítésének szabályozása Alkotmányos mulasztást állapított meg a Natura 2000 földek értékesítésére és azt követő hasznosítására vonatkozó szabályozással kapcsolatban az Alkotmánybíróság mai nyilvános ülésen kihirdetett határozatában.


Összeomlás felé zakatol a MÁV-START

2017. október 16. 21:48

Összeomlás felé zakatol a MÁV-START Az elmúlt hónapokban egymást érték a magyar vasúti személyszállítással kapcsolatos aggasztó hírek. Szinte nem múlt el hét anélkül, hogy valamilyen szolgáltatás megszüntetésével, leépítésével kapcsolatos fejlemény ne derült volna ki, és nem látszik, hogy a folyamatnak vége lenne. Mindezek érthetetlen ellentmondásban állnak azzal, hogy a kormány a most futó fejlesztésekkel együtt a következő években 1500 milliárd forintnyi forrást kíván a vasúti közlekedésre fordítani.

Jelképes büntetés a Szamos szennyezéséért

2017. október 16. 18:38

Jelképes büntetés a Szamos szennyezéséért Mindössze 50.000 lejes pénzbírsággal sújtották a román hatóságok az Unicarm húsüzemet a Szamos szennyezéséért, a többlettermelést is leállították a cégnél, amelynek újra kell engedélyeztetnie szennyvízkezelési rendszerét. A környezetvédelmi őrség helyettes vezetője szerint nem súlyos és nem tartós a folyó szennyezése. Nem így mérték a környezetvédők.


Szavazz a 2018-as év halára!

2017. október 15. 19:32

Szavazz a 2018-as év halára! A Magyar Haltani Társaság a korábbi évek gyakorlatához igazodva most is két fogható (balin, domolykó) és egy védett fajt (kövicsík) állított jelöltként az ÉV HALA választásra. Közülük az nyeri el a kitüntető címet, amelyikre a legtöbb szavazat érkezik december végéig a társaság honlapjára.

Római-parti fideszes pávatánc

2017. október 15. 10:01

Római-parti fideszes pávatánc Mobilgát a Rómain: értelmetlenné tennék a népszavazási aláírásgyűjtést. Sűrűsödik a "narancsköd" -erős a partmenti mobilgátban érintett ingatlanbefektetők politikai háttere.


A Prónay kilátóból látszik fél Magyarország

2017. október 14. 8:00

A Prónay kilátóból látszik fél Magyarország 26 méter magas kilátót adott át az Ipoly Erdő Zrt. A 45 millió forint saját forrásból finanszírozott Prónay kilátó teljes magassága 26 méter, mely 32,5 köbméter rétegelt, ragasztott lucfenyőből épült, a felső teraszra 128 lépcső vezet.

Ausztria beperli a magyar kormányt Paks 2 miatt

2017. október 13. 23:21

Ausztria beperli a magyar kormányt Paks 2 miatt Nem jött be Orbánék időhúzása, Ausztria bírósághoz fordul. Keresetet nyújt be Ausztria az Európai Bíróságnál a paksi atomerőmű tervezett bővítése miatt – jelentette be ma Christian Kern osztrák kancellár.


További híreink

A Fidesz kormány székelyföldi szemét ügyei

2017. október 13. 7:46

A magyar állami "kukaholding" tulajdonában lévő székelyföldi vállalkozás szakszerűtlenül üzemelteti a fél Románia szemetét befogadó cekendi szemétlerakót. A környezetkárosító törpe vizierőműves vállalkozást megvette az MVM, most pedig a csődbe jutott Csíki Sör Manufaktúrát akarják magyar közpénzből megmenteni.

Újra kell tervezni a paksi bővítést

2017. október 12. 23:27

Egyre biztosabb, hogy rákényszerül a kormány a paksi bővítés teljes újratervezésére. Ennek óvatos beharangozását Süli János Paks-ügyi miniszter már megkezdte – annak bejelentésével, hogy az építkezés késni fog –, arról viszont nem beszélt, hogy milyen sürgető kényszerek teszik szükségessé az egész projekt újragondolását.


Erre a dobogós helyre sem lehetünk büszkék

2017. október 12. 21:00

Csaknem 400 ezer ember halálát okozta a légszennyezettség 2014-ben az Európai Unió tagállamaiban - írta az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) friss jelentésében. Sajnos a élbolyban vagy Magyarország.

A rezsicsökkentés áldozatai a közszolgáltatások

2017. október 12. 19:53

A rezsicsökkentés korlátozta, sőt csökkentette a közszolgáltatók bevételét, miközben újabb anyagi terheket raktak rájuk. A szolgáltatók anyagi helyzete katasztrofális mértékben romlott, és ebben a helyzetben keveset költenek az infrastruktúra karbantartására, felújítására. Márpedig ingyen ebéd nincs, ahogy a közmondás is tartja.


Letöltendő börtön kutya bántalmazásért

2017. október 11. 22:27

Letöltendő börtönbüntetést szabott ki közérdekű munka helyett jogerős ítéletében állatkínzás bűntette miatt a Debreceni Törvényszék arra a vádlottra, aki tavaly nyáron egy vasrúddal bántalmazta két kutyáját Hajdúszoboszlón. Az állatokat végül a hatósági állatorvosnak el kellett altatnia.

Áfacsökkentést a napelemekre is!

2017. október 11. 21:53

Környezetvédők arra szólítják fel a kormányt, hogy tegye itthon is könnyebben elérhetővé és olcsóbbá a napenergiát a háztartások számára. Ehhez többek között mérsékelni kellene a napelemek áfáját és csökkenteni az indokolatlanul magas termékdíjat.


Fejlődik a fideszes újgazdagok és oligarchák magánbalatonja

2017. október 11. 14:45

Felpörgött a vitorláskikötő-építés a Balatonnál az elmúlt években; kell a hely az új elit státuszszimbólumnak számító, egyre nagyobb jachtjainak. Eközben a vitorláskikötő-építések ellen tiltakozó civilek csak részeredményeket tudnak felmutatni.

Ingyen is lehet hidat felújítani

2017. október 11. 7:59

A Kétfarkú Kutya Párt szervezésében felújították a szentendrei Sztaravoda-patak legkisebb hídját. Mi tényleg megértjük, hogy erre már nem jutott. Szentendrén ennél sokkal fontosabb hidak is gyatra állapotban vannak.


Így csúsztat Aszódi Attila és a kormánymédia

2017. október 10. 21:56

Valótlant állít az illetékes államtitkár: Paks 2 várhatóan nem lesz nyereséges. Vajon a beruházásért felelős államtitkár "csak" nem érti a belső megtérülési ráta fogalmát, vagy netán szándékosan magyarázza félre a témában közölt anyagokat?

Lehet népszavazás a római-parti mobilgátról

2017. október 10. 12:17

Megváltoztatta a Kúria a Fővárosi Választási Bizottság döntését és hitelesítette ma a római-parti mobilgát megépítésével kapcsolatos népszavazási kérdést - írta az MTI a Kúria internetes oldalára kitett végzése alapján. 138.000 érvényes aláírás kell hozzá egy hónap alatt. A gyűjtés a jövő héten indul.


Egyre csak drágul Orbán Viktor Budai Várba költözése

2017. október 10. 8:08

A Miniszterelnökség által közzétett szerződésekből lehet látni, hogy hónapról hónapra többe kerül Orbán Viktor tervezett dolgozó lakosztályának, a Budai Várban lévő karmelita kolostornak a felújítása.

Nehézfémekkel is szennyezi a Szamost az Unicarm

2017. október 8. 20:42

A réz és a cink koncentrációja is jócskán túllépte a törvény szabta határértéket abban a szennyvízben, amelyet a vetési húsfeldolgozó bocsát a Szamosba. A román és magyar hatóságok csak nézik a környezetszennyezést.


Mennyi kávét igyak ahhoz, hogy hosszú életű legyek?

2017. október 8. 18:35

Kávézással bizonyos ráktípusok, a cukorbetegség, a májbetegségek, a Parkinson-kór elkerülésének esélye is javul. A rák elkerülését a kávé antioxidáns összetevőinek tulajdonítják. Egy másik tanulmány viszont éppen a kávéfogyasztással együtt járó csökkenő élettartamról beszélt. Darvas Béla ökotoxikológus professzor írása.

Legyél Te is büdös bogár térképész

2017. október 8. 17:26

Egyre terjed a címeres poloska, azaz a büdösbogár. Az adatok azt mutatják, hogy a főváros mellett a nagyobb városok, Pécs, Miskolc, Győr, Debrecen a legfertőzöttebbek – derült ki a címeres poloska fertőzöttség térképéből.


Szabadstrand helyére építenek parkolót a Balatonnál

2017. október 7. 8:28

Újabb fairtásos mutyigyanús üzletelgetés: Balatonföldvár két parkolót szeretne: egyet a még megmaradt szabadstrand részén, egyet pedig egy ősfás területen. Közparkból parkoló. Bővül a fideszes polgármester vitorlásoktató cége.

Hivatalos: Paks 2 építése késni fog - ezzel megkezdődött a drágulása

2017. október 6. 23:18

Süli János, a Paks 2 építéséért felelős miniszter elismerte: az építés egy évvel csúszni fog a tervezetthez képest. Miközben Paks 2 utáni további reaktorokról(!) vizionál, azzal a felelősség kérdését, a projektmenedzsment hiányosságait, és a felmerülő költségnövekedést igyekszik leplezni.


Eljárást indítottak a római-parti mobilgát tervezőjével szemben

2017. október 6. 22:11

Sérti a magyar közbeszerzési szabályokat a mobilgát tervezésére közbeszerzés nélkül megkötött szerződés a Fővárosi Csatornázási Művek és a Tér-Team Kft. között – számolt be Jávor Benedek, a PM képviselője a Facebookján. Ezért Jávor Benedek egy hónapja a Közbeszerzési Hatósághoz fordult, hogy vizsgálják ki az ügyet, hogy az megfelelt-e a törvényi előírásoknak.

Botanikus kerti szakemberek budapesti randija

2017. október 6. 20:15

24 ország botanikus kerti szakemberei vesznek részt a kelet- és közép-európai botanikus kertek III. konferenciáján, ill. az Európai Botanikus Kerti Konzorcium soros értekezletén, Budapesten. Miként szolgálják a gyűjteményes kertek a társadalmat a természetvédelem és a kutatás, illetve a turizmus és a rekreáció kiemelkedő fontosságú intézményeiként.


Környezetjogi szempontból is aggályos a Római-parti mobilgát

2017. október 6. 15:25

A környezet- és természetvédelmi jogszabályok szempontjából több ponton aggályosnak találja a Levegő Munkacsoport a Római-partra tervezett mobil árvízvédelmi gát tervét. A civil szervezet megvizsgálta a beruházás környezetvédelmi hatástanulmányát, és ezzel kapcsolatos észrevételeit eljuttatta a hatóságnak.

Duplán hülyének nézték az adózókat: hova szállt el a parlagfűpénz?

2017. október 6. 12:21

Miután újabb szezont tüsszögött végig a parlagfűre allergiás több millió ember, a HVG utánament (volna), mi lett az adófizetők 1 %-aiból összejött, több mint félmilliárdos forrással. Az összeget egyszer már lenyelő Földművelésügyi Minisztérium viszont pénzt kér a beszámolókért, amikből kiderülne, hol és hogyan irtották az allergént. A civilek gyűjtést is szerveznének az amúgy közérdekű adatokért, a jogvédő szerint a tárcának magától kellene nyilvánosságra hoznia a jelentéseket ahelyett, hogy a markukat tartják.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés