Zengő: hogyan nézne ki a radar a valóságban?

Bajomi Bálint - greenfo.hu

2005. július 27. 11:48

Felépült a bánkúti lokátort befogadó torony – a látványt érdemes összehasonlítani a Honvédelmi Minisztérium zengői terveivel.

A NATO támogatásával végrehajtandó fejlesztés keretében a Honvédelmi minisztérium három helyszínen tervez új lokátort létesíteni: a Bánkút melletti Borovnyák-tetőn, Békéscsabán és a Zengőn. A Borovnyák-tetőn már felépült a radarnak helyet adó torony - képeinken a jobb oldali létesítmény. Jól látszik a képeken, hogy az épület jelentősen a fák fölé magasodik, jócskán befolyásolva a Bükk-fennsík tájképét.

Lokátor a Borovnyák-tetőn Lokátor a Borovnyák-tetőn A lokátor, előtérben a Bükk-fensík A lokátor, előtérben a Bükk-fensík

A minisztérium honlapján található látványterveken viszont a Zengőre tervezett torony szinte elvész a burjánzó fák között – az illetékesek talán így próbáltak pozitívabb képet kialakítani az objektumról. Ezt a feltevést erősíti, hogy a nyilvánosságra hozott grafikák között nem található olyan, amely a torony tájképi hatását mutatja be.

A Zengőre tervezett torony látványterve 1. A Zengőre tervezett torony látványterve 1. A Zengőre tervezett torony látványterve 2. (forrás: HM) A Zengőre tervezett torony látványterve 2. (forrás: HM)


Látányterv 3. (forrás: HM) Látányterv 3. (forrás: HM)
Hozzászólások

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés