Módosul a főváros szmogriadó terve

2006. május 17. 8:13

Hó végi soros közgyűlésén dönt a fővárosi önkormányzat a levegőtisztaság-védelmi intézkedési programjáról, amely alapján intézkedési terv készülhet, s módosítják a szmogriadó-rendeletet is - mondta a városháza kommunikációs igazgatója.

Nyáry Krisztián elmondta, hogy a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn zöld utat biztosított mindkét előterjesztésnek. A szmogriadó rendelet törvényben előírt háromévenkénti módosítása során szabályozzák a szükséges intézkedéseket, felelősök és határidők megjelölésével. Egyebek közt módosulnak a szmogriadó alacsonyabb fokozatú elrendelésének kritériumai.
A Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes által jegyezett előterjesztés rögzíti, hogy az önkormányzatnak a szmogriadó elrendelésén kívül csak közvetett eszközei vannak a kialakult levegőszennyezettség csökkentésére, illetve megszüntetésére. Az anyag szerint részben azért volt szükség az intézkedési programra, valamint a szmogriadó-rendelet módosítására, mivel az elmúlt időszakban a kedvezőtlen meteorológiai helyzet miatt a légszennyezettség mértéke jelentősen meghaladta az egészségügyi határértéket Budapest több pontján.
A szeptember végéig a közgyűlés elé terjesztendő intézkedési terv tartalmazza a levegőtisztaság-védelem rövid, közép- és hosszú távú intézkedésének határidőit, becsült költségeit és felelőseit.
Hozzászólások

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés