Fókuszban a biológiai sokféleség!

2006. május 18. 6:54

Közösen készül a Biológiai Sokféleség Nemzetközi Napjára a Fővárosi Állat- és Növénykert, a WWF Magyarország, valamint a Rügyek és Gyökerek Környezet- és Természetvédelmi Egyesület. Most vasárnap a három szervezet közös programmal várja az érdeklődőket az Állatkertben.

Hatodik éve ünnepeljük május 22-én a Biológiai Sokféleség Nemzetközi Napját. Korábban december 29-éhez, a biológiai sokféleség egyezmény hatályba lépésének évfordulójához kötődött e jeles esemény, mivel azonban az év végi ünnepek miatt a világ sok országában problémát jelentett az eseményről kellő súllyal megemlékezni, 2000-ben az ENSZ Közgyűlése május 22-ét nyilvánította a Biológiai Sokféleség Nemzetközi Napjává. A választás egyébként azért esett erre a napra, mert a biológiai sokféleség egyezmény végleges szövegét 1992. május 22-én fogadták el az ENSZ környezetvédelmi programjának (UNEP) Nairobiban tartott konferenciáján.

Az Állatkertben a jeles naphoz legközelebb eső vasárnap, azaz május 21-én várják az érdeklődőket a biológiai sokféleséggel kapcsolatos programokkal.
Állatkerti programok a Biológiai Sokféleség Nemzetközi Napja alkalmából >>>
Hozzászólások

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés