Civil szervezetek fogtak össze a Tubesért

Magyar Rádió

2006. május 18. 8:26

Nem nyugszanak a kedélyek Pécsett, amióta hétfőn bejelentették, hogy a NATO nem támaszt kifogást az ellen, hogy ne a Zengőre kerüljön az eredetileg oda tervezett lokátor, hanem elfogadja a másik, Pécs közelében, a Tubes tetőn kiszemelt helyszínt is. Négy civil szervezet fogott össze, hogy megakadályozza a beruházást.

A pécsiek többsége nem szeretné, ha megépülne a radarállomás, az ellenző civil szervezetek éppen ezért összefognak, hogy megakadályozzák a beruházást - jelentették be tegnap délutáni, pécsi sajtótájékoztatójukon. A Civilek a Mecsekért Mozgalom vezetője, Vicze Csilla utalt arra is, hogy a Tubest, mint lehetséges helyszínt a korábbi vizsgálatok egyszer már kizárták.

- Egy korábbi vizsgálat is kifejezetten alkalmatlannak ítélte meg a Tubest, hiszen egy 160 ezer fős város, demográfiai okokból nem lehet egy ilyen radart elhelyezni - mondta Vicze Csilla.

Az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke, Kővári János bejelentette, hogy levélben kérik a NATO illetékeseit, hogy a helyszínen tájékozódva győződjenek meg arról, hogy itt nincs helye a radarnak. Mint elhangzott, a Tubest akár élőlánccal is megvédik. Szükség esetén pedig népszavazás kikényszerítésével akadályozzák meg a lokátor megépítését. A város vezetésének álláspontja továbbra is az, hogy nincs Tubes-ügy, ugyanis a kormány még nem döntött a radarról.
Hozzászólások

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés