Medvebunda elleni meztelen tüntetésen Londonban

Pencz Levente, Fauna Egyesület - forrás: További információ található a PETA weboldalán >>>

2006. május 22. 9:42

Több, mint száz állatvédő aktivista vetkőzött meztelenre Londonban annak érdekében, hogy megállítsák a medvék leölését. Tegnap a 28 éves, magyar származású Samu Gabriella is meztelenül tüntetett Londonban a következő táblát tartva a kezében: „Hány életet kell még kioltani azért, hogy a Királyi Őrségnek kucsmát készíthessenek?”

 

Az eseményt az Emberek az Állatokkal Szembeni Etikus Bánásmódért (PETA) nevű nemzetközi állatvédő szervezet brit csoportja szervezte azért, hogy állítsák le a barnamedvék kegyetlen lemészárlását, melynek célja, hogy a Királyi Őrség parádés kalapban díszeleghessen. A látványos tüntetésen 139 aktivista vett részt – évente ennyi kanadai medvét mészárolnak le.

Egy kalap előállításához akár egy egész medvebundát is felhasználnak. A medvék vadászata során az állatokat többször meglövik. Amelyik medve képes a vadászok elől elmenekülni, belehal sérüléseibe. Többségében anyamedvére vadásznak, és nem törődnek azzal, hogy a bocsok árván maradnak.

„Szívesen megmutatom a saját bőrömet, ha cserébe a medvék megtarthatják a sajátjukat” - mondja Gabriella, aki vegetáriánus és nemrégen az „Európa legszexisebb vegetáriánusa” versenyen döntős helyezést ért el. „Ma már rengeteg gyönyörű műszőrme kapható. Az angol kormánynak be kellene látnia, egy hagyományt nem szükséges mindenáron, a kegyetlenséggel együtt fenntartani.”

A PETA „medvéje” továbbra is követi Károly Herceget, aki több királyi ezred főparancsnoka. Ennek célja, hogy segítsen meggyőzni édesanyját, a Királynőt valamint a Védelmi Minisztériumot, hogy vessenek véget a medvék kegyetlen lemészárlásának. 

Kapcsolat:
Samu Gabriella (magyar résztvevő) OO44 7841122589
Anita Singh (brit kampányszervező) OO44 2O73579229/228, mobil:OO44 7725962869
Hozzászólások

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés