Győztek a civilek, megmaradhatnak a Jókai téri fák!

www.vedegylet.hu

2006. május 25. 16:43

A mai napon a Fővárosi Bíróság ítéletet hozott a Jókai téri mélygarázs építési engedélyével kapcsolatos közigazgatási perben. A felperes Védegylet, illetve négy Jókai téri lakos győzőtt: a bíróság a mélygarázs építési engedélyét hatályon kívül helyezte, és új eljárásra utasította a hatóságokat.

A döntés jogerős, így az alperesek – az építettő, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal, és a Terézvárosi Önkormányzat – nem fellebbezhetnek. A bíróság szóbeli indoklásában kifejtette: nem volt jogszerű a fák kivágásának engedélyezése. Nem volt jogszerű az sem, hogy a mélygarázs szellőzőkürtőjét a tér felett néhány méterrel (játszótérre kivezetve) helyezték volna el. Ezeken túl a Bíróság egyetértett a Védegylet érvelésével, miszerint az ügyben – a VI. kerületi önkormányzat érdekeltsége miatt – nem járhatott volna el maga a Terézváros jegyzője. Az ítélet szerint egy esetleges új eljárásban kizárólag más hatóság járhat csak el.

A Jókai téri mélygarázs 2000 óta a Védegylet emblematikus ügye. A Jókai Téri fák – az ügy jelen állása szerint – megmaradnak.
További információ:
Dr. Várady Tibor, a Védegylet jogásza - 06 70 280 2509
Hozzászólások

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés