Lehoczky János Díj

2007. március 8. 11:22

Az Erdei Iskola Egyesület és a Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége meghirdetik a Lehoczky János Díjat. A Díj célja emléket állítani a fiatalon elhunyt, ám gazdag munkásságot maga után hagyó környezeti nevelőnek, pedagógusnak. A jelölés határideje március 18!

Az Erdei Iskola Egyesület (EIE) együttműködve a Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségével (KOKOSZ), az Erdei Iskola Program támogatásával megalapították a Lehoczky János Díjat. A Díjat az erdei iskola mozgalom területén tevékenykedő, az erdei iskola mozgalom szereplői által elismert személy kapja, aki munkásságával sokat tett és tesz az ifjúság környezettudatosabb gondolkodásmódjának és magatartásának kialakulásához, hozzájárul az erdei iskolázás hagyományainak megőrzéséhez, fejlődéséhez, népszerűsítéséhez, és tapasztalatát, tudását megosztja, átadja embertársainak, ezáltal biztosítva a folytonosságot.

A Díj célja emléket állítani a fiatalon elhunyt, ám gazdag munkásságot maga után hagyó környezeti nevelőnek, pedagógusnak, és díjazni a Lehoczky János emlékéhez méltó munkásságot folytató erdei iskolázókat, környezeti nevelőket. A Díjat évente a Víz világnapjához kötődően ünnepélyes keretek között adjuk át. Idén 2007. március 31-én a Fővárosi Pedagógiai Intézet (Budapest, Vass u. 8-10.) vendégei leszünk. A díjazott a Díj által erkölcsi megbecsülésben részesül.

A Díjra az a személy jelölhető, aki etikailag feddhetetlen, szakmai munkáját az ifjúsági korosztály számára pozitív példát mutatva végzi, és eleget tesz az alábbi szempontok valamelyikének:

1. Munkásságával sokat tesz az erdei iskola mozgalom kiterjesztéséért. Publikációkkal, előadásokkal, továbbképzésekkel segíti népszerűsítését, minőségi fejlesztését.

2. Munkájával sokat tesz az ifjúság környezettudatosabb gondolkodásmódjának és magatartásának kialakulásához, a fenntartható fejlődést népszerűsíti. Hozzájárul az erdei iskolázás hagyományainak megerősítéséhez.

A jelölések beérkezési határideje 2007. március 18. éjfél

A jelöléseket a http://www.okoiskola.hu/hirlevel/news_upload/hirlevel_2edb.archive.ldijurlap.doc címen elérhető jelölőlapon lehet benyújtani postai úton az alábbi címre: Kurucz Lászlóné, 6090 Kunszentmiklós, Kossuth Lajos út 4.

A jelölőlapok beküldhetők elektronikusan is, a kuruczvali@freemail.hu  e-mail címre, az elektronikusan beérkezett jelölésekről visszaigazolást küldünk.

A Díj odaítéléséről a szervezetek által felkért 5 tagú kuratórium dönt. A kuratórium tagjai: Bilku Rolandné, Czippán Katalin, Kurucz Lászlóné, Legány András, Mécs Csaba.
Kapcsolódó anyagok Idén másodszor adták a Lehoczky János Díjat

Hozzászólások

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés