Kilakoltatják Overdose-t?

2009. május 28. 7:49

Vége lehet a magyar lósportnak, ha Dunakeszi képviselő-testülete elfogadja az alagi tréningtelep és a környezetében lévő ingatlan együttes övezeti kategóriáinak módosítását. Ez ellen civilek tiltakoznak ma délután.

Ezzel az önkormányzat bevételhez jutna, ám mintegy 300 hektárnyi, többféle sportcélú intézménynek is helyet adó, részben védett zöldterületet veszítenének el a környéken lakók. A szóban forgó ingatlanok természetvédelmi szempontból is igen értékesek, egyebek mellett a fokozottan védett kerecsensólymok is táplálkozó helyül választották. Lényeges a terület szerepe a főváros átszellőzésében is, hiszen Dunakeszi és Budapest között csupán ez a zöld sáv nem került beépítésre. A tréningtelepen készülnek a legjobb hazai versenylovak, köztük nemzeti büszkeségünk: Overdose is.

A civilek azt szeretnék, ha a városvezetés a szóban forgó ingatlanokon nem teremtene lehetőséget beépítésre. Várhatóan ma fog tárgyalni Dunakeszi város képviselő-testülete a területek sorsáról. Ismertek a tervek vidámparkról, szállodáról, „állati bevásárlóközpontról”, sőt a világ 4. legnagyobb vásárvárosáról is.

A képviselő testület nyilvános ülésére várhatóan május 28-án, csütörtökön 18 órától kerül sor a Dunakeszi Polgármesteri Hivatalban, amely előtt 17,30-tól a civil szervezetek és a helyi lakosok demonstrációt szerveznek.

Börzsöny Természet- és Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány Dunakeszi Csoportja
Dunakeszi-Alag Közhasznú Egyesület
Dunaparti Környezetvédők Egyesülete
Élőlánc a Városért Egyesület
Levegő Munkacsoport
Mi, Kesziek Egyesület
Összefogás a Magyar Lóversenyzés Jövőjéért Egyesület
Tiszta és Élhető Dunakesziért Egyesület
Hozzászólások

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés