Megkezdődött a Benta-patak rehabilitációja

2009. július 21. 6:58

A Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság egy kiemelt uniós projekt keretében rehabilitálja a Benta-patak medrét Százhalombatta, Érd, Tárnok, Sóskút és Biatorbágy térségében, a munkálatok hamarosan elkezdődnek.

A Benta patak medre a jelenlegi állapotában nem képes megfelelően elvezetni a térségben keletkezett csapadékot. Nagy mennyiségű csapadék esetén a patak elhagyja a medrét, és átmenetileg elönti a környező területeket, azaz helyi vízkár keletkezik. Százhalombatta, Érd, Tárnok, Sóskút és Biatorbágy településeken, illetve a külterületükön gyakoriak az ilyen elöntések.

A mintegy 739 millió forintos mederrehabilitációs program javítja a patak vízszállító képességét, így az képes lesz biztonságosan elvezetni a csapadékvizet, és befogadni a többlet-vízhozamokat. A patak 18 km-es szakaszát érintő beruházás mintegy 100 ezer ember környezetét teszi élhetőbbé, és jelentősen csökkenti az érintett települések helyi vízkár-veszélyeztetettségét.

A projekt a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében, 85%-os uniós és 15%-os hazai költségvetési támogatással valósul meg, a befejezés 2011 végére várható.
Hozzászólások

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés