A passzívház és a szex

Debreczy Zoltán a Magyar Passzívház Szövetség elnöke - forrás: www.passzivhazegyetem.hu

2009. március 1. 18:55

Egy passzívházban a férfiak tovább bírják, a nőknek pedig jobban esik. Günter Lang, az Osztrák Passzívház Szövetség ügyvezetője érdekes nézőpontból közelítette meg a passzívházak magas komfortszintjének előnyeit a II. Magyar Passzívház Konferencián tartott előadásában.

Hogy mi az összefüggés a passzívház és a szex között? – tette fel a kérdést a hallgatóságnak a szakember. Az energiahatékonyság? Egy passzívház fűtési energiaszükséglete 80–90 százalékkal kevesebb, mint egy hagyományos, és 60–75 százalékkal kevesebb, mint egy alacsony energiaszintű házé. Tényleg csak az energiahatékonyságról lenne szó? Günter Lang leszögezte, hogy – amint az élet más területein – itt is leginkább a szexről van szó. Az előadó férfiasan bevallotta, hogy egyszer már vele is előfordult, hogy – igaz, csak egy hajszállal, de a csúcspont előtt kifogyott a szuszból. De vajon ez csak egyedül és kizárólag rajta múlott?

Hálószobákban végzett CO2-szint mérések azt mutatják, hogy két személy bent tartózkodása esetén, csukott ablak mellett a CO2-koncentráció rövid idő alatt a megengedett határérték duplájára is növekedhet. A magas CO2-szint levertséghez, fáradékonysághoz, fejfájáshoz, vagy akár a fent említett teljesítménycsökkenéshez is vezethet. A passzívházak elengedhetetlen tartozéka a hővisszanyerős légkomfort szellőztető rendszer, amely folyamatosan gondoskodik az elhasznált levegő elszívásáról, a friss levegő utánpótlásáról, a CO2-szint így folyamatosan a higiéniailag megfelelő tartományban marad. Egy passzívházban mindig garantált az egészséges alvás, és az aktívabb tevékenységeket is több szusszal bírja az ember – így a férfiaknak több kifogása nem marad.
Hozzászólások

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés