Könnyen lebukik a szemetelő

2009. március 3. 6:53

Lakossági bejelentés érkezett a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának (KÖTHÁLÓ) egyik tagszervezetéhez, a Levegő Munkacsoporthoz, hogy Pomázon, a Barátok útja mellett jogellenesen hulladékot helyeztek el ismeretlenek.

A területet nemrég takarította ki a Pomázi Klímakör és több tucat tölgyfát ültettek el egy pályázat keretében, hogy a korábban illegális hulladéklerakóként használt terület helyett park legyen. A bejelentés alapján helyszíni szemlét végeztünk, ahol megállapítottuk a bejelentés valódiságát.

pomázi környezettudatosság
pomázi környezettudatosság

 

Az út északkeleti oldalán mitegy 1 köbméternyi kommunális hulladékot találtunk szétszórva, a rókák által széttúrva. Az ügyben a helyi önkormányzat jegyzőjéhez és az ügyészséghez fordultunk, mivel a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűncselekmény. A hulladékok között több olyan tárgyi bizonyítékot találtunk, mely nagyban megkönnyíti a nyomozati szervek munkáját, hogy kiderítse, ki helyezte el a hulladékot.

A KÖTHÁLÓ ingyenes tanácsadó szolgáltatását a Norvég Civil Társadalmi Alap támogatja. Az NCTA koordinálását az Ökotárs Alapítvány és partnerei végzik.

Lenkei Péter
Környezeti Tanácsadó Iroda vezető
Levegő Munkacsoport
Hozzászólások

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés