Lenyugodhatnak a helyiek, elkerülhetetlen volt a favágás

www.e-misszio.hu

2009. április 21. 12:41

Nyíregyházán 3 japánakác fasorban mintegy 55 veszélyes fát vágtak ki , amit a tervek szerint pótolnak majd. A három fasor terepi szemléjén az E-misszió Egyesület képviselői is jelen voltak.

A terepi szemle tapasztalatai alapján azt állítjuk, hogy a kivágott vagy gallyazott fák kijelölése ténylegesen szakmai szempontok alapján került sor, elsősorban a fák hanyatló egészségügyi, statikai állapotából következő balesetveszély miatt – nyilatkozta az Egyesület képviselője.
A kivágást követően az ott élők is megnyugodhattak, hogy az, ami egészségesnek tűnt a szemükben az a szakember szemében joggal volt kivágásra ítélt. Városainkban sok az öreg, felújításra szoruló fasor. A megszokott utcaképet nehéz elfeledni.

fakivágás Nyíregyházán
fakivágás Nyíregyházán

 

A lakosság türelme, pozitív hozzáállása felbecsülhetetlen az ehhez hasonló fasor felújítási folyamatban mindamellett, hogy oda kell figyelni az ígért pótlás teljesítésére, mert sajnos sok esetben ez elmarad.

A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata (KÖTHÁLÓ) tagszervezeteként az E-misszió Egyesület is több helyszínen tart utcai tanácsadó napot. Az eseményekről és a lakossági ügyekről a www.kothalo.hu oldalon talál részletesebb információt. A szabadtéri rendezvényeket a Norvég Civil Társadalmi Alap támogatja, az alapot az Ökotárs Alapítvány és partnerei koordinálják.

Nyíregyházi tanácsadó iroda:
E-misszió Egyesület
4400 Nyíregyháza, Malom u. 18/a.
42/423-818
Hozzászólások

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés