Hírek

Autóbarát belváros

2019. február 20. 11:16

Autóbarát belváros Az V. kerületi Belváros Szíve projekthez kapcsolódó (?) frissen felújított Magyar utcában úgy lettek kialakítva parkolóhelyek, hogy a járda esetenként 30-40 cm széles lett. Rosszabb, mint a Reáltanoda utca.

Még január végén volt hír a sajtóban a Budapest Belváros Szíve programban megújított Reáltanoda utcai gyalog galopp. Mint akkor írtuk: Miközben az európai nagyvárosok Oslótól Tiranáig, Madridtól Moszkváig a belváros forgalomcsillapításán és élhetőbbé tételén dolgoznak, Budapest V. kerületében a ’70-es évek szemléletmódja uralkodik. A kerület polgármestere büszke arra, hogy 2014 óta 145 új felszíni parkolóhelyet sikerült kijelölniük, és célja ezek számának további növelése. ( a sajtóvisszhang után eltüntették az oszlopok egy részét)

Most a jarokelo.hu-ra küldték be az alábbi bejegyzést:

Bár mi a városi bringázást oktatjuk, fő szempontunk az együtt közlekedés és a fenntarthatóság. Ezért szomorú, amikor a közlekedésükben akadályozzák a gyalogosan, babakocsival vagy kerekesszékkel közlekedőket, most éppen az V. kerületi Magyar utcában. Kb így néz ki, ha valaki babakocsival próbálkozik az utca egyik felén...