A rovat kizárólagos támogatója

Közvetlen vonat indult a fővárosból a Tisza-tóra

Március 11-én elindult a Tisza-tóhoz (Poroszlóra és Tiszafüredre) közvetlen budapesti eljutást kínáló Tisza-tó sebesvonat – közölte a MÁV-Volán csoport. Menetrendje akár egynapos tókerülő biciklizést is lehetővé tesz.

Faültetéssel a klímaváltozás ellen! – lehet ez akár egy tökéletes születésnapi ajándék is

Sokan legyintenek rá, mások az életüket szentelik a bolygónk megmentésének. Ma már vitathatatlan tény, hogy a klímaváltozás a nyakunkon van. Tehetünk lépéseket a lassítása érdekében, mégsem teszünk annyit amennyit lehetne. Pedig olykor sok apró emberi mozzanat adná meg azt a lökést, mely nagyot alkothatna. Az előrelépés érdekében például kérhetünk facsemetéket születésnapra vagy szervezhetünk faültetéseket csapatépítő… Tovább »

Szupercella, amikor megmutatkozik a természet hatalma

A szupercella hazánkban is egyre többször alakul ki, így saját szemünkkel is láthatjuk a természet erejének megmutatkozását. A globális felmelegedés következtében a nem megszokott természeti jelenségek és az erős viharok egyre gyakoribbak, különösen a nyári hónapokban.

Így teheted zöldebbé a fürdőszobádat

Amikor szóba kerül, hogyan lehet a fürdőszobánkban a környezettudatosságra jobban odafigyelni, akkor sokaknak az első gondolata a természetes tisztítószerek beszerzése. Azonban idetartoznak a víztakarékos csapok vagy éppen az energiatakarékos villanykörte és a csomagolásmentes tusfürdők is. Nézzük, miket tehetsz meg a fürdőben a környezetvédelemért!

Rekordfogású ártér takarítással köszöntötték a tavaszt a petkalózok

A Tisza, a Szamos és a Kraszna összefolyása alatt, Vásárosnamény közelében, a tiszaszalkai kanyarban, Natura 2000-es területen rendezte meg a PET Kupa Egyesület a hagyományos rügyfakadás előtti folyótisztítási akcióját. Közel 40 petkalóz, köztük a PET Kupa versenyeken évek óta részt vevő, mindenre elszánt csapattagok tisztították meg a Szipa-főcsatorna alatti ártéri erdőt.

Tavaly indult a HUMANITA Interreg projekt

Sok idő, erőfeszítés, előkészület és elkötelezettség eredményeként örömmel jelentjük be, hogy a “HUMANITA – Az ember és a természet közötti kölcsönhatások és a turisztikai tevékenységek hatása a védett területekre” című közép-európai INTERREG projekt hivatalosan 2023. április 1-jén kezdődött, és 2026. március 31-én ér véget.

Miért érdemes digitális paneleket vásárolni?

A tapétázás világa az utóbbi években, évtizedekben hatalmas változásokon ment keresztül. Míg az 1960-as, 70-es és 80-as években a tapéta volt az egyeduralkodó, addig a 90-es években, majd a 2000-es évek elején vesztett fényéből. Ám szerencsére azóta újra reneszánszát éli.

Óvatosan bolygassuk a lomb- és rőzserakásokat, vigyázzunk a sünökre!

Az éjszakai életmódot folytató, védett keleti sün előszeretettel választja telelő-, majd nappali búvóhelyül a kertekben, parkokban felhalmozott lomb- és rőzserakásokat. A nőstények itt is ellenek, ezért az óvatlanul végzett kertrendezés könnyen teljes családok pusztulását is okozhatja.

Hogyan fejezhető ki, hogy összetartozunk?

Sok pár keresi a módját annak, hogy kifejezze, összetartoznak. Ennek egyik módja az egyedi páros póló, azonban ha ennél többre, különlegesebbre vágytok, akkor érdemes lehet páros telefontokot is rendelni. Mutatjuk is, hogy mit kell tenned!

Mi az a FOMO, és mit jelent ránk nézve?

A digitális világ megváltoztatta az életünket. Tetszik vagy sem, de nehezen tudjuk elhatárolni magunkat tőle, azonban számos olyan problémát is szült ez a világ számunkra, amivel korábban nem kellett szembesülnünk.