Hírek - Sajtóközlemények Archívum - Keresés

Itt civil szervezetek, cégek és intézmények sajtóközleményeit olvashatja. Az oldalon megjelenő írások nem minden esetben tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.

Mi lesz veled, Balaton?

2019. április 20. 9:02

Mi lesz veled, Balaton? Elég egy pillantás a térképre: Európában nincs még egy olyan csodálatos tó, mint a Balaton. Tiszta vize különleges élővilágnak ad otthont, ezért európai védettséget is élvez. Pihenést, kikapcsolódást, sportolási lehetőséget biztosít mindenkinek. Most még.

Mi az: 500 milliárd forintos kínai hitel és 2400 év alatt térül meg?

2019. április 13. 21:57

Mi az: 500 milliárd forintos kínai hitel és 2400 év alatt térül meg? Hamarosan aláírhatják a Budapest-Belgrád-vasútvonal korszerűsítésére vonatkozó építési szerződéseket a miniszterelnök szerint. A több mint 500 milliárd forintos felújítás kínai hitelből valósul meg, és szakértők szerint 2400 év alatt térül meg.


A Sajó-völgy levegőminőségének javítása nem tűr halasztást!

2019. április 6. 22:05

A Sajó-völgy levegőminőségének javítása nem tűr halasztást! Rendkívüli hónapokon vannak túl a Sajó-völgyben élők, a zóna a szmoghelyzetek tekintetében Magyarország legkritikusabb területeinek egyike. Az Európai Unió Bírósága előtt folyamatban van az Európai Bizottság kérelme, melyet Magyarország ellen indított a PM10 (szálló por) jogsértés ügyében.

Hagyd üresen a kukát! A gyerekeket is zöldíti Töhötöm, a teknős

2019. március 27. 19:44

Hagyd üresen a kukát! A gyerekeket is zöldíti Töhötöm, a teknős Kuka-Sulis szemléletformáló programsorozatot tartott Vas és Zala megyében Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért egyesület az ITM támogatásával.


50 új fa árnyékában folytatódhat a vita a Római jövőjéről

2019. március 27. 6:46

50 új fa árnyékában folytatódhat a vita a Római jövőjéről Mintegy 100 önkéntes 50 fát és 100 cserjét ültetett el a Római-parton. A faültetések ellenére sem zárult le a gát nyomvonala körüli vita.

Vizet mindenkinek!

2019. március 22. 10:04

Vizet mindenkinek! A Víz Világnapja minden év március 22-én kiváló alkalom arra, hogy megálljunk egy pillanatra és elgondolkodjunk. Elgondolkodjunk azon, hogy nekünk miről is szól ez a nap, nekünk mit jelent a víz és hogy miért is kell a víznek világnapot szentelni?! Sok magyar csapból borzasztó minőségű víz folyik, de ennek a statisztikákban nincs nyoma.


A Balatonnál is ellenzik a környezetszennyező Red Bull Air Race-t

2019. március 20. 23:26

A Balatonnál is ellenzik a környezetszennyező Red Bull Air Race-t Budapestnek elege lett a "légi cirkuszból", Zamárdi befogadta, így elszáll a Balatonra. Most meg ott tiltakoznak a Red Bull Air Race ellen. A Nők a Balatonért Egyesület közleménye.

A FIDESZ sajtószabadság napi cenzúrája

2019. március 14. 17:45

A FIDESZ sajtószabadság napi cenzúrája A (párt)állami hírügynökség megtagadta a Magyar Újságírók Országos Szövetsége sajtószabadság napi közleményének kiadását.


Kiírták a Zöld Forrás 2019 pályázatot

2019. március 11. 23:02

Kiírták a Zöld Forrás 2019 pályázatot Zöld Forrás pályázat nyílt a környezet- és természetvédelmi civil szervezeteknek április 8-i beadási határidővel. A keret idén is csak 70 millió forint az egész zöld szférának, miközben focira nagyságrendekkel több közpénzt pazarolnak el.

Közös szándéknyilatkozatot írt alá az MTA és az ITM vezetője

2019. március 8. 18:31

Közös szándéknyilatkozatot írt alá az MTA és az ITM vezetője Március 8-án ismét találkozott az MTA és az ITM tárgyaló delegációja, Lovász László és Palkovics László vezetésével. A döntés-előkészítő tárgyalás végén a két vezető közös szándéknyilatkozatot írt alá, amelyet az alábbiakban szó szerint közlünk. Az Akadémiai Dolgozók Fóruma szerint Lovász László megfutamodott


További híreink

A visszahívott termékekről új honlapon tájékoztat a Nébih

2019. március 6. 7:01

Új, tematikus oldalon tájékozódhat ezentúl a lakosság az élelmiszerláncban történt termékvisszahívásokról. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) weboldalán elérhető kereshető adatbázisban a vállalkozások által jelzett vásárlóktól történő visszahívások és a RASFF-on érkező esetek is megtalálhatóak.

Időhúzás helyett biztonságos gátat a Nánási útra!

2019. március 4. 11:11

Tarlós István főpolgármester kezében minden eszköz megvan ahhoz, hogy végre valódi biztonságot teremtsen a Római-part környékén, a Csillaghegyi öblözetben élőknek. A Maradjanak a Fák a Rómain csoport véleménye Tarlós népszavazási javaslatáról.


A kutatóhálózat maradjon az Akadémiánál

2019. február 27. 8:56

Az MTA nemzetközileg is kiemelkedő teljesítményű, 2012-ben modernizált, alapkutatásokban kiváló kutatóhálózata maradjon az MTA égisze alatt, és irányító testületében legyen jelentős többsége a tudományos közösségnek – ezeket a fő szempontokat fogalmazta meg az Elnökség tegnapi ülésén Az Elnökség változatlanul írásban kéri az ITM-nek a kutatóhálózat átalakításával kapcsolatos szempontjait.

Legyen március 10. idén is a Beporzók napja!

2019. február 21. 17:55

2018 januárjában magánkezdeményezéssel indult útjára ez a természetvédelmi jeles nap. Első meghirdetésekor már támogatóként álltak mögötte a tudományos élet, a civil szervezetek, a közoktatás és a média érdekelt képviselői. A felhívás nyomán a Kárpát-medence 24 településén szervezett eseményekről adhattunk hírt. A szervezők a Te aktivitásodra is számítanak!


Már az idén szabadstrandon fürödhetünk a Római-parton?

2019. február 8. 15:57

Sok év pusztulás után végre talán megkezdődhet a Római-part rendbehozatala – ez az üzenete annak a költségvetési csomagnak, amelyet a partvédő civil csoportok kezdeményezése nyomán egyhangúlag fogadott el Óbuda képviselő testülete.

Kampányt indított a SPAR az élelmiszerpazarlás ellen

2019. február 5. 17:39

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. - az elmúlt évekhez hasonlóan - idén is a takarékosabb és gazdaságosabb élelmiszer felhasználásra buzdítja a vásárlókat.


Nemzetközi együttműködés az árvízvédelem megújításáért

2019. január 29. 8:23

A Duna vízgyűjtőjén lévő árterületek helyreállításának vizsgálatával kíván hozzájárulni az árvízi kockázatok mérsékléséhez a tavaly kezdődött Danube Floodplain elnevezésű nemzetközi projekt.

KörnyezetBarátok - környezeti nevelési vetélkedő

2019. január 26. 9:25

A Magyar Természetvédők Szövetsége KörnyezetBarátok címmel, 3 fordulós környezeti nevelési vetélkedőt hirdet budapesti iskolák, felső tagozatos diákjaiból álló csapatai számára. Végső jelentkezési határidő: 2019. február 4.


Ismét díjazták a Zöld Óvodákat

2019. január 22. 20:15

12.alkalommal osztották ki a Zöld Óvoda, és 6. alkalommal az Örökös Zöld Óvoda címeket, amelyekre összesen 253-an pályáztak. Közülük 234 óvoda nyerte el a kitüntetést.

Legyen a Te februárod is csikkmentes!

2019. január 19. 18:40

Egy eldobott cigicsikk akár 4000 féle kémiai vegyületet is tartalmazhat. Egy csikk akár 1000 liter vizet is beszennyezhet. Cigicsikkmentes február címmel egész hónapos kihívást hirdet a JÖN Alapítvány, a Füst-Öl téli kampánya egyik szemléletformáló elemeként.


Az MTA nem szeretné a kiváló kutatók kutatási ösztöndíjából fizetni a villanyszámlát

2019. január 16. 20:41

Nem felel meg a valóságnak az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2019. január 15-i közleményében megjelent állítás, mely szerint a Magyar Tudományos Akadémia minden törvényes eszközzel rendelkezik feladatai finanszírozásához. Az MTA kutatóközpontjainak 2018. évi maradványa ugyanis teljes egészében kötelezettségvállalásokkal terhelt.

Hulladékgazdálkodás Divíziót indított az ALTEO

2019. január 12. 14:41

Az ALTEO Csoport 2019. január elején elindította a Hulladékgazdálkodás Divíziót, az Energiatermelés és Energetikai Szolgáltatások Üzletága keretein belül. Az új divízió így a 3. profitcenter lesz az üzletágon belül, az Energiatermelés, Üzemeltetés és Karbantartás, valamint a Vállalkozás és Projektfejlesztés Divízió mellett. A bővítés célja, hogy az ALTEO tovább bővítse az eddigi jelenlétét az energetikai célú hulladékhasznosítási piacon.


Finom sörrel a természetért, saras sörrel a vizeinkért

2019. január 10. 17:24

Az elmúlt években közel 10.000 gyerek környezettudatos nevelését segítette a Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület, többek között ezért ők kapták azt az adományt, amit a magyarok söröztek össze nekik az elmúlt pár hónapban. Mint Bombay Bálint, a Pangea elnöke elmondta, a pénzt Oktatóközpontjuk fejlesztésére fordítják majd.

Miskolc és környéke Európa egyik legszennyezettebb levegőjű területe - léptek a civilek

2019. január 10. 9:45

A Sajó-völgy hazánk, sőt egész Európa egyik legszennyezettebb levegőjű területe. Az uniós határértékeket jócskán meghaladja az apró részecske koncentráció, ezért szükség lenne egy olyan levegőminőségi tervre, amely hatékony, kikényszeríthető intézkedéseket és rövid határidőket tartalmaz a szennyezés csökkentésére. A jelenlegi - használhatatlan - terv soron kívüli felülvizsgálatát követelik most a civilek.


Új vezetők az MTA kutatóintézet-hálózatában

2019. január 5. 23:51

Az Akadémia 4 kutatóközpontjában és 2 kutatóintézetében járt le tavaly év végén az eddigi főigazgatók, illetve igazgatók megbízatása. Az EU ajánlásainak megfelelő pályázat alapján az Akadémia elnöke döntött arról, hogy a következő három évben 2019. január 1-től kik vezethetik az érintett három kutatóközpontot és egy önálló jogállású kutatóintézetet.

Nem állnak meg a fejlesztések az Ipoly Erdőnél

2018. december 28. 16:30

Még idén megvalósult a Társaság legnagyobb beruházása a Királyréti Fogadóközpont épületének kivitelezése. Az Ipoly Erdő Zrt. területén jövőre is folytatódnak a további fejlesztések.


Idén is rekordévet zár a Budakeszi Vadaspark

2018. december 25. 16:40

A Budakeszi Vadaspark az idei évet is kiemelkedő eredménnyel zárja: 2018 során 195.000 fő látogatott el a vadasparkba, ahol idén több mint 33 tematikus ismeretterjesztő programot szerveztek a hazai erdők élővilágának bemutatására. A fajmegőrzési programban új állatfajok érkeztek, újévi ajándékként pedig január elején elindul a látogatóbarát módon megújult honlap is.

Hazai termékek a dm polcain – Új magyar beszállítókat keres a dm!

2018. december 12. 22:09

A dm társadalmi felelősségvállalási tevékenysége a vállalat stratégiájának szerves része. Piacvezetőként célja a példamutatás a gyermekek- és családok egészségvédelme, a környezetvédelem, továbbá az egészséges életmód terén.


Az NHKV ZRT. optimalizálja a hulladékgazdálkodást

2018. december 8. 20:06

Közel 12 600 tonna hulladék keletkezik naponta Magyarországon, ami begyűjtésre vár. A feladat koordinálása, területi optimalizálása és a megfelelő színvonalú szolgáltatás biztosítása komoly rendszerszintű szervezést igényel, mely feltételezi a hulladékgazdálkodási rendszer integrációját.

Orbánék csak lopni akarnak Paks 2-ből

2018. december 4. 7:38

A Lehet Más a Politika (LMP) arra szóltja fel a kormányt, hogy állítsa le a Paks2 projektet és haladéktalanul mondja fel a beruházás szerződését - közölte az ellenzéki párt két társelnöke a Pécsett tartott villámcsődület keretében rendezett sajtótájékoztatón.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés