greenfo info 2017/1 - 2017.01.08.

A  greenfo.hu 16 éve az egyetlen hazai tematikus zöld hírcentrum. Vasárnaponként  - most 8615 címre -  kiküldött hírleveinkben a hét híreiből szemlézünk, emellett a jövő hét programjait és sajtóeseményeit ajánljuk. Megszédült a hírek kavalkádjában? Segítünk eligazodni!  Folyamatosan frissül tematikus sajtófigyelőnk, melybe itt Ön is ajánlhat cikkeket.

Hírek

A kemény fagyokban itatással is segíthetjük az etetők madarait!

2017.01.08.

Tartós, több napig tartó erős fagyok idején nem csak a táplálék, de a folyadék pótlása is kritikus tényezővé válik a madarak számára. Folyékony halmazállapotú vizet találni télen gyakran sokkal nehezebb, mint élelemhez jutni. Melegíts követ!
tovább>>

Senkinek se kelljen választani a fagyhalál és a környezetszennyezés között!

2017.01.08.

A Levegő Munkacsoport megengedhetetlennek tartja, hogy Magyarországon bárki is megfagyjon, ahogy azt is, hogy a szennyezett levegő miatt megbetegedjen. A civil szervezet számos kezdeményezést tett, amelyek megvalósítása lehetővé tenné, hogy senkinek ne kelljen egészségkárosító módon fűtenie.
tovább>>

A kínai gazdasági csoda ára

2017.01.08.

Nem javul a levegő minősége Kína északi részén, ahol három hete annyira erős a szmog, hogy a hatóságok több gyárat is bezárattak. A 25 mikrogrammos egészségügyi határérték helyett 345 (!) a finom porszemcsék mennyisége köbméterenként.
tovább>>

Továbbra is az SZTE a legzöldebb egyetemünk

2017.01.07.

A hazai felsőoktatási intézmények közül az elmúlt évekhez hasonlóan a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) végzett a legjobb helyen a világ zöld egyetemeit rangsoroló GreenMetric felmérésben - tájékoztatott az intézmény közkapcsolati igazgatósága.
tovább>>

A főbűnös dízelautók

2017.01.07.

A modern dízelüzemű személygépkocsik motorjai tízszer annyi káros anyagot eresztenek a levegőbe, mint a teherautók, kamionok és buszok motorjai, derül ki a legfrissebb EU-s kutatási adatokból. Az Európai Unióban ugyanis jóval szigorúbb előírások vonatkoznak a nitrogén-oxidok kibocsátására a nehéz járművek esetében, mint a személyautóknál.
tovább>>

Lemérgezzük a jegesmedvéket

2017.01.07.

Nem csupán a klímaváltozással kell megküzdeniük a jegesmedvéknek, az északi sarkvidék ragadozóinak életét erősen mérgező anyagok is veszélyeztetik: a felnőtt állatok számára még biztonságos mérték százszorosa terhelheti szervezetüket. Az anyatejjel táplálkozó medvebocsoknál ez a kockázat ezerszer nagyobb.
tovább>>

Vízkeresztkor indul a fenyőjárat

2017.01.06.

Budapesten a karácsonyt követően az FKF Nonprofit Zrt. gyűjti szervezetten össze, és szállítja el a fenyőfákat. A logisztikai feladat nem mindennapi, becslések szerint mintegy 500-600 ezer tűlevelű kerül ki az utcákra, ezt a mennyiséget kell kezelniük, illetve hasznosításukat megoldaniuk.
tovább>>

Fagyriadó! Kutya hideg van a háziállatoknak is

2017.01.06.

Ránk tört a tél, az elkövetkező hetekre különösen durva hideg időjárás lesz jellemző. Az extrém hideg az emberek mellett a szabadban tartott gazdasági állatokra és a házi kedvencekre is veszélyt jelenthet. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tanácsaival és egy kis odafigyeléssel elkerülhető a környezetünkben tartott állatok szenvedése, fagyása.
tovább>>

Dollár százmilliárdokat tol Kína a megújulókba

2017.01.06.

2020-ig 2500 milliárd jüant (361 milliárd dollárt) fektetne Kína a megújulókba az új kínai energetikai hivatal tájékoztatása szerint. Mindez összhangban van Kína hosszú távú energiastratégiájával, ami a fosszilis alapú áramtermeléstől a tisztább energia felé való elmozdulást célozza.
tovább>>

A lelket is melegíti a MagNet Bank téli megmozdulása

2017.01.05.

A MagNet Bank hagyományos téli akciója ismét enyhülést hoz az utcára szorult embereknek. „Adj Meleget Programja” keretében már negyedszerre keresi gazdáját 2.500 db izolációs fóliából készült takaró a MagNet bankfiókokban, amelyet bárki szabadon elvihet és odaadhat az arra rászorulóknak.
tovább>>

A forgalmas utak mellett több a demens

2017.01.05.

A forgalmas utak közelében élők nagyobb eséllyel vannak kitéve az időskori demencia veszélyeinek - ezt állapította meg egy friss kutatást, amit a Lancet brit egészségügyi lap publikált.
tovább>>

Égkék a 2017-es év kétéltűje

2017.01.05.

Az idei év kétéltűjének a mocsári békát választotta az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya, mert egyfelől csodálatos élmény a nászruhás hímek alkotta kékbéka-tömeg tavaszi megpillantása, másrészt pont ez az ismertséget okozó, de nagyon rövid ideig megfigyelhető jelenség háttérbe szorítja a csökkenő állományú mocsári béka életmenetének egyéb elemeit, amiket szintén szeretnének megismertetni az érdeklődőkkel.
tovább>>

Kína 2017-ben betiltja az elefántcsont piacokat

2017.01.04.

Talán már van esély arra, hogy megmeneküljenek az elefántok a kihalástól és végleg megszűnjön az orvvadászat. Évtizedek óta tartó küzdelem után a kínai kormány végre bejelentette, hogy teljesen betiltják az elefántcsont kereskedelmet az egész ország területén.
tovább>>

Ráfizetünk a rezsicsökkentésre

2017.01.03.

A kormány felülvizsgálhatja azt a képletet, amely alapján meghatározzák a lakossági gáz árát. A magyarok ma már ráfizetnek a rezsicsökkentésre, a számlájuk alacsonyabb lenne, ha piaci áron kapnák a fűtőanyagot. Seszták Miklós kezében van a termosztát.
tovább>>

Milliárdok folynak el a Tisza medrében

2017.01.03.

Közel 16 milliárdos - európai uniós támogatású - beruházás zajlik a Tisza-meder és a hullámtér vízszállító képességének a helyreállítása érdekében a szolnoki vasúti híd és Kisköre közötti szakaszon. A vízügyi szakma szerint ugyanakkor a mederrendezés hibás koncepción alapul, s a céllal ellentétesen károkat okoz.
tovább>>

Orbán atomtervei nyugtalanítják Berlint

2017.01.03.

Aggályosnak nevezte a magyar Országos Atomenergia Hivatal (OAH) jogkörét érintő törvényi változtatást Barbara Hendricks német szövetségi környezet- és természetvédelmi, építésügyi és nukleáris biztonsági miniszter a Süddeutsche Zeitung című liberális német lap december 30-i számában.
tovább>>

Programajánló

Duna-Dráva Nemzeti Park 2017 évi programjai

2017.01.03.

Duna-Dráva Nemzeti Park

tovább>>

Zöldklub

2017.01.04.

Klub Rádió

tovább>>

Hortobágyi Nemzeti Park programjai 2017. január

2017.01.07.

Hortobágyi Nemzeti Park

tovább>>

Holdfénytúra a Tátikára

2017.01.13.

Tátika, Zalaszántó, Turul parkoló

tovább>>

Hévízi-lefolyó vízitúra, 2017.01.15.

2017.01.15.

Hévíz-tó, Déli zsilip, Hévíz-tótól délre eső parkoló

tovább>>

Egyenlítő + zöld hírek

2013.01.01.

OzoneTV

tovább>>

Azonnal hagyjuk abba! Műhelybeszélgetések a fenntarthatóságról

2016.10.15.

Kishantos

tovább>>

Sajtótájékoztatók

Az elsőfokú vörösiszap-ítélet értékelése

2017.01.12.

Az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézete tisztelettel meghívja Önt és kollégáit Az elsőfokú vörösiszap-ítélet értékelése című pódiumbeszélgetésre.

tovább>>

Kapcsolódó anyagok

TámogatóinkHirdetések

ÉRJE EL VELÜNK a környezettudatos célközönséget! Honlapunkra elsősorban környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos termékek és szolgáltatások hirdetéseit várjuk. Honlapunkat havonta kb. 40.000 egyedi látogató keresi fel, és kb. 120.000 oldalt tölt le. Hírlevelünket vasárnaponként jelenleg 8615 címre küldjük szét. Aktuális médiaajánlatunk itt >>>  Kérdéseiket az info@greenfo.hu címre várjuk. LÁJKOLJ A FRISS HÍREKÉRT!  Jelenleg 9846 FACEBOOK követőnk van.
A GREENFO MŰSORA a 90.9 JAZZY RÁDIÓBAN. SZERDÁNKÉNT 9.40. - 10.00 KÖZÖTT ZÖLD IRÁNYTŰ. Részletek a műsorok honlapján, ahol az adások később is meghallgathatók.
Híreink rendszeresen szerepelnek a hétköznaponként 23.00 - 24.00 között az OzoneNetwork TV csatornán jelentkező Egyenlítő c. műsorban. Honlapunkra, és a Zöld Iránytű rádióműsorokba környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos termékek és szolgáltatások hirdetéseit várjuk.  Olvassa el, hogy milyen lehetőségek vannak erre, illetve a portál szponzorálására! Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését keresse Sarkadi Péter főszerkesztőt a 06 30 9488210-es telefonszámon, vagy az info@greenfo.hu e-mail címen.