greenfo info 2017/23 - 2017.06.11.

A greenfo.hu 16 éve az egyetlen hazai zöld hírcentrum. Eddig több mint 40.500 cikket tettünk fel, amivel a miénk a legnagyobb tematikus zöld sajtóhír archívum. Naponta frissülő honlapunkat nyáron megújítjuk, amihez támogatókat keresünk. Részletek a hírlevél végén. Jelenleg 10712 FACEBOOK követőnk van. Vasárnaponként  - most 8793 címre -  kiküldött hírleveinkben a hét híreiből szemlézünk, emellett a jövő hét programjait és sajtóeseményeit ajánljuk. Megszédült a hírek kavalkádjában? Segítünk eligazodni!  Folyamatosan frissül tematikus sajtófigyelőnk is melybe itt Ön is ajánlhat cikkeket.

Hírek

A napenergia hasznosítása Németországban és Magyarországon

2017.06.02.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2017. június 20-án konferenciát szervez a napenergia hasznosításáról, amelyen német és magyar szakemberek tartanak előadásokat. A rendezvényen bemutatkoznak olyan német vállalatok is, amelyek üzleti kapcsolatokat, együttműködő partnereket keresnek Magyarországon.
tovább>>

Energiahatékonyak a TV-k, de változó a kép- és a hangminőségük

2017.06.11.

4 gyártótól összesen 58 terméket tesztelt laboratóriumban a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. Vizsgálták a kép- és hangminőséget, sokoldalúságot (csatlakozó, tuner), multimedia player és Smart TV funkciót, valamint azt, hogy a készülékek mennyire könnyen kezelhetőek, és milyen az energiahatékonyságuk.
tovább>>

Nehéz kérdés: mi lesz a leszerelt szélkerekekkel?

2017.06.11.

Gondoltak-e már arra, vajon mi történik a régi szélerőmű parkokkal, a leszerelt szélkerekekkel? A kérdés aktuális, ugyanis a korábbi generációs berendezések közül sok lassan eléri a nyugdíjkort.
tovább>>

Sokan elhiszik a Fidesz nagy választási blöffjét

2017.06.11.

Nem nehéz úgy rezsit csökkenteni, hogy a világpiacon is nagyon durván lementek az árak. Ahhoz már pofa kell, hogy a kormány még mindig azt mondja, ők harcolnak a magas rezsiköltségek ellen. Ráadásul jön az újabb körös átverés.
tovább>>

Visszatértek jeladós szalakótáink

2017.06.10.

A szalakóták egyedszáma egész Európában jelentősen csökkent, a faj több nyugat-európai országból már kipusztult. A Kárpát-medence állománya egyelőre stabil, így ennek védelme, megőrzése kifejezetten fontos a faj európai uniós jövőjét illetően.
tovább>>

A sportkormányfő értékrendje

2017.06.10.

Mikor hallotta a kedves olvasó a kormánytól utoljára azt az érvet, amit most a metrófelújításra mondanak, hogy „nincs rá pénz"? Ritkán emlegetik, de olyankor mindig nagyot szól. Az eredeti, 2010-es választási és kormányprogramban (amelyhez 2014-ben csak annyit tettek hozzá, hogy folytatjuk), ha még emlékszünk, egyetlen szó sem esett a profi sport állami finanszírozásáról, aztán valahogy mégiscsak volt rá pénz, eddig úgy 300 milliárd.
tovább>>

A vizes VB zöld haszna: új sétánnyal gazdagodott Budapest

2017.06.10.

A hetente százmilliókkal dráguló vizes VB eddig csak betonozással, kövezéssel, környezetpusztítással járt: pl. a ronda, és túlárazott betondoboz környéki, és a Duna-part "sétánya" miatt kiirtott fák, a "margitszigeti zöldterület fejlesztés". Tegnap átadták a Dagály sétányt, hivatalosan Dagálysétány utcát Budapest XIII. kerületében. A 3,5 kilométeres gyalogosút közvetlen összeköttetést teremt a 3-as metró Forgách utcai megállója és az újonnan épült Duna Aréna között. Öröm az ürömben.
tovább>>

Totális gyomirtó szer a kismamákban

2017.06.09.

Minden kismama vizeletében jelen volt a glifozát nevű totális gyomirtó szer Olaszországban. 14 várandós nőt vizsgáltak meg, és mindegyiküknél kimutatták a növényvédő szer maradványait – közölte az olaszországi fogyasztóvédelmi tesztmagazin, a Salvagente.
tovább>>

800 ezer forint már összejött a Paks 2 elleni perhez

2017.06.09.

Sikerült összeszednie több mint 800 ezer forintnyi adományt az Energiaklubnak, amely a Paks II elleni per elindításának költségeire gyűjt. Még 173 ezer forintra szükségük van.
tovább>>

Megmenekülhet a tenger pandája!

2017.06.08.

Óriási siker az Óceánok Világnapján! A WWF május eleje óta sürgeti a Mexikó partjainál élő, kritikusan veszélyeztetett kaliforniai disznódelfin védelmét, és a fajt veszélyeztető halászhálók tilalmát, amely most megvalósul! A mexikói kormány, a Leonardo DiCaprio Alapítvány és a Carlos Slim Alapítvány ugyanis megállapodást kötött a Kaliforniai-öböl, és ezzel együtt a világ legkisebb cetfajának megmentése érdekében.
tovább>>

A paksi faló

2017.06.08.

Beszélgettem a szomszédommal tavaly ősszel: barátságos, ötvenes férfi, a vasútnál dolgozik. Szóba kerül a paksi atomerőmű bővítése, hogy milyen fontos, hogy legyen, meg mennyire nem gazdaságos, stb. Így beszélgetünk, amikor azt mondja nekem: őt csak az aggasztja, hogy honnan tudhatjuk, hogy az oroszok nem építenek be egy titkos kapcsolót, vagy halami hasonló izét az erőműbe, hogy ha kell, akkor üzemzavart vagy leállást idézzenek elő – no nem úgy, hogy felrobbanjon, éppen csak, hogy egy kicsit ne működjön.
tovább>>

Kalifornia klímapofonja Trumpnak

2017.06.07.

Jerry Brown, Kalifornia kormányzója klímavédelmi megállapodást írt alá Kínával. Az amerikai szövetségi állam eszerint a jövőben Kínával közösen munkálkodik az üvegházhatást kiváltó gázok kibocsátásának korlátozásán.
tovább>>

Veszélyben a Białowieża-erdő

2017.06.07.

A lengyelországi Białowieża-erdőben már a legöregebb és legértékesebb faállományokat vágják a lengyel környezetvédelmi miniszter, Jan Szyszko engedélyével. Az erdő pusztítása sérti a lengyel és az európai törvényeket és szembemegy Lengyelország UNESCO felé tett vállalásaival is.
tovább>>

Az Otthon Melege a hungarikum Patyomkin program

2017.06.06.

Ma reggel 8 órától voltak beadhatók a pályázatok az Otthon Melege Programon belül családi házak fűtési rendszereinek korszerűsítésére. Majd hárommilliónyi korszerűtlen, energiapazarló magyar lakás korszerűsítésére az Otthon Melege jelenti az egyetlen vissza nem térítendő támogatási forrást. A meghirdetett keretösszeg ugyanakkor mintegy ötezer ház fűtéskorszerűsítését teszi lehetővé. A keretösszeget perceken belül túligényelték.
tovább>>

Anonim díjazottak a Környezetvédelmi Világnapon

2017.06.06.

Több mint hatvan, saját szakterületén kiváló munkát végző szakember tevékenységét díjazta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Környezetvédelmi világnap és a pedagógusnap alkalmából a tárcánál ma tartott ünnepségen.
tovább>>

Újra indul a Gólya Road Show, kedvenceink látványgyűrűzése

2017.06.06.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) madárgyűrűzői idén júniusban is több olyan gólyafióka-gyűrűzési akciót szerveznek, amire szeretettel várják az érdeklődőket. Többek között ezeknek a jelöléseknek köszönhetően ismerhetjük meg a fehér gólyák vonulási viselkedését, repülési útvonalait és afrikai telelőterületeit.
tovább>>

Hasznos tanácsok a balatoni kutyás szezonhoz

2017.06.05.

Elstartolt a balatoni kutyás strandszezon. A gazdi-négylábú közös fürdőzésen kívül rengeteg izgalmas programmal várják idén a magyar tengerhez kutyával érkezőket, egy újonnan megjelent ingyenes térkép segítségével pedig már a lehetőségek között is sokkal könnyebb eligazodni. Itt letöltheti!
tovább>>

Globális szennyezéspolitika

2017.06.05.

Meg lehet ám tizedelni mérgező gázokkal a lakosságot anélkül is, hogy mint Szíriában, interkontinentális rakétákkal és nemzetközi sajtókampánnyal lépne fel az USA a mérgezők ellen. Ehhez azonban egy feltételt teljesíteni kell: a mérgezésnek, tömegesnek és folyamatosnak kell lennie.
tovább>>

A netes kereskedelem felfalja a plázákat

2017.06.05.

Az USA egyre több plázájának ajtajára kerül ki a zárva tábla, és több száz bevásárlóközpontban állnak üresen épületszárnyak. Az országban 2010-ben 35 millióan vásároltak plázákban – három évvel később viszont már csak feleannyian.
tovább>>

Programajánló

Kettesben - Gadó György Pál természetvédő, szakfordító

2017.06.12.

Lánchíd Rádió

tovább>>

Geotúra Jásd környékén: a Gaja-patak mentén a Római-fürdőhöz és kiállítások megtekintése

2017.06.17.

Jásd, Dózsa Gy. u. 2. és a Kossuth u. 43. melletti parkoló

tovább>>

A napenergia hasznosítása Németországban és Magyarországon

2017.06.20.

Budapest József krt. 5.

tovább>>

Egyenlítő + zöld hírek

2013.01.01.

OzoneTV

tovább>>

Nyári nyitvatartás a Nemzeti Botanikus Kertben

2017.04.01.

Vácrátót, 2163, Alkotmány u. 2-4.

tovább>>

Kemenceépítő tanfolyam

2017.07.09.

Pénzesgyőr

tovább>>

V. PET Kupa

2017.07.01.

Dombrád – Tiszalök

tovább>>

Sajtótájékoztatók

Várépítő pályázat díjátadó ünnepség

2017.06.13.

A 2010-ben újjáélesztett Várépítő pályázaton idén 16 cég összesen nettó 16 millió forint értékben ajánlotta fel termékeit gyermekintézményeknek és műemléki épületek kezelőinek, tulajdonosainak.

tovább>>

A jövő újrafelfedezése

2017.06.14.

A Magyar Tudományos Akadémia Regionális Tudományok Bizottsága és a Budapest Klub tisztelettel meghívja Önt A JÖVŐ ÚJRAFELFEDEZÉSE c. konferenciára és az azt követő fogadásra. A konferencia keretében köszöntjük a 85. születésnapját ünneplő László Ervin professzort, az MTA külső tagját, a Budapest Klub elnökét.

tovább>>

Változó világ előadássorozat - A sokoldalú Nap

2017.06.20.

A múlt évben jelent meg „A Nap szerepe a társadalom életében” című könyv az Argumentum Kiadó gondozásában, amelyben különböző szakterületek képviselő (napfizikus, csillagász, meteorológus, orvos, antropológus, művészettörténész, zeneszerző, geográfus és szociológus) írtak tanulmányokat a Napról.

tovább>>

Kapcsolódó anyagok

TámogatóinkHirdetések

ÉRJE EL VELÜNK a környezettudatos célközönséget!  Honlapunkat havonta kb. 41.000 egyedi látogató keresi fel, és kb. 130.000 oldalt tölt le. Híreink rendszeresen szerepelnek a hétköznaponként 23.00 - 24.00 között az OzoneTV csatornán jelentkező Egyenlítő c. műsorban.
A GREENFO MŰSORA a 90.9 JAZZY RÁDIÓBAN. SZERDÁNKÉNT 9.40. - 10.00 KÖZÖTT a ZÖLD IRÁNYTŰ. Részletek a műsorok honlapján, ahol az adások később is meghallgathatók.
Honlapunkra, és a Zöld Iránytű rádióműsorokba környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos termékek és szolgáltatások hirdetéseit várjuk.  Olvassa el, hogy milyen lehetőségek vannak erre, illetve a portál szponzorálására! Amennyiben minket választ, keresse Sarkadi Péter főszerkesztőt a 06 30 9488210-es telefonszámon, vagy az info@greenfo.hu e-mail címen.