greenfo info 2018/20 - 2018.05.20.

TISZTELT OLVASÓNK!  A greenfo info hírlevelet vasárnaponként küldjük szét, melyben a hét híreiből szemlézünk, emellett a jövő hét programjait és sajtóeseményeit ajánljuk. Célközönségünket ezen keresztül hatékonyan érhetik el. Az EU új adatvédelmi irányelvének megfelelően arra kérjük a 2018 május 13 előtt regisztrált olvasóinkat, hogy szánjanak rá egy percet az újra regisztrálásra, és akkor 2018 május 27 után is eljut hozzájuk a hírlevél. Természetesen később is várjuk a régi és feliratkozókat. Részletek a teendőkről >>>   
Hamarosan megújítjuk honlapunkat – amihez számítunk olvasóink segítségére.  A kis támogatás is nagy segítség!  Támogatásával a Greenfo függetlenségét is erősíti. Hogy tudod támogatni a Greenfot?  Így: http://greenfo.hu/tamogatas  és így: http://greenfo.hu/mediaajanlat

Hírek

Egy percet megér a tájékozottság! Regisztráljon a Greenfo hírlevelére!

2018.05.13.

Tisztelt Olvasónk! Ha szeretné továbbra is megkapni vasárnaponként a Greenfo info hírlevelünket, akkor kérjük, regisztráljon újra 2018 május 27-ig honlapunkon, ahol természetesen várjuk az új feliratkozókat is. Ha kimarad, lemarad!
tovább>>

Hét plusz egy hasznos tipp tetőfelújítóknak

2018.05.15.

Várhatóan az idei nyáron is bőven lesz részünk kisebb nagyobb viharokban, amik sokszor a háztetőket sem kímélik, a megrongálódott tetők miatt igencsak gyakoriak a súlyos beázások is. Érdemes megfogadni a Terrán Tetőspecialista szakembereinek tanácsait.
tovább>>

Megvilágosodott a NASA új vezetője. Már elismeri a klímaváltozást

2018.05.20.

Korábbi elutasító álláspontját feladva a NASA közelmúltban kinevezett új vezetője már elfogadja, hogy jelentős mértékben az ember okozza a globális klímaváltozást. Jim Brindenstine azt is bejelentette, hogy támogatja a NASA klímaváltozással kapcsolatos kutatásait.
tovább>>

A világ természetvédelmi területeinek harmadát veszélyezteti az ember

2018.05.20.

6 millió négyzetkilométernyi erdőség, park, természetvédelmi terület van veszélyben a bányászat, fakitermelés és gazdálkodás miatt. A világ természetvédelmi területeinek egyharmadát veszélyezteti emberi tevékenység, és a legtöbb terület védelme nem éri el valódi célját.
tovább>>

Mától május 20 a méhek világnapja

2018.05.20.

Vigyáznunk kell a méhekre, mert tőlük függ az élelem jövője Május 20-án ünneplik a méhek világnapját, először a történelemben
tovább>>

Helló röfik! Lakótelep 30 ezer malacnak

2018.05.20.

Komplett lakótelep épült Kínában csak sertéseknek. Az emeletes épületekben nemsokára akár évi 800 ezer disznó is születhet. A gigateleppel a növekvő lakossági igényt akarják kielégítése, de a koncentrált termelés komoly állat- és humánegészségügyi kockázatokat is jelenthet. Mi lesz pl., ha egy migráns eldob egy szendvicset?
tovább>>

EU-s elismerés a magyar parlagi sas védelemért

2018.05.19.

A Natura 2000-es díj Természetvédelmi kategória győztese idén a hazánkból egyedüliként döntőbe jutott projekt, a Helicon LIFE projekt lett, mely az MME koordinálásában futott 2012 és 2016 között.
tovább>>

Telt házas Jane Goodall előadás az ELTE-n

2018.05.18.

Május 17-én este az úttörő etológus és természetvédő élettörténetéről és a csimpánzokról mesélt, illetve arról, hogy milyen szerepe van a gyerekek és a fiatalok bevonásának a természetvédelemben.
tovább>>

Vidékfejlesztési csiki-csuki

2018.05.18.

Az összefogás és a közös munka a siker kulcsa az új kormány agrárminisztere szerint, megoldandó feladatból pedig akad bőven a következő ciklusban. "Egyértelműen zöld minisztériumot szeretnék kialakítani" nyilatkozta Nagy István a Magyar Időknek.
tovább>>

Fairtásos Fidesz mutyi a Népligetben is

2018.05.17.

Zöldterület helyett pénztermelés a budapesti Népliget fejlesztési terveiben. Megvalósulna egy 7500 nm-es szabadtéri színpad, épülne sportpark, tenisztelep, kalandpark, grillpark. A fákra már kevésbé gondolak. A sportfejlesztések, és az új szervizút kialakítása elkerülhetetlenné teszi a jelentős faállomány egy részének kivágását. De a történeti park fáira is érdekes elveket fogadna el a tervezet.
tovább>>

A cukormentes üdítők árnya

2018.05.17.

A hazai boltokban is egyre nagyobb választékban kaphatóak olyan üdítők, amelyek nem tartalmaznak cukrot és kalóriatartalmuk nulla. Sőt, ha megnézzük az átlagos tápérték táblázatot a címkéjükön, akkor csupa nullát látni. Már az a kérdés, hogy van-e egyáltalán valami ebben a palackban, mármint színes vízen kívül?
tovább>>

Beperelte Magyarországot az Európai Bizottság a magas légszennyezettség miatt

2018.05.17.

A súlyos hazai légszennyezettség ügye már az Európai Bíróságon. 10 év alatt nem sikerült érdemben javulást elérnünk: évente még mindig több mint tízezer magyar hal meg a rossz levegőminőség miatt.
tovább>>

Kéne már végre valamit csinálni a budapesti légszennyezéssel

2018.05.17.

A Levegő Munkacsoport, a Környezeti Menedzsment és Jog Egyesület (EMLA) és a ClientEarth (Ügyfél a Föld) nevű nemzetközi környezetjogi szervezet kéri az illetékes magyar hatóságot, hogy soron kívül vizsgálja felül Budapest és környéke levegőminőségi tervét, mivel a fővárosi légszennyezettség átlépte a jogszabályi határértéket, és a jelenlegi terv alkalmatlan a helyzet javítására.
tovább>>

Nem rinyáltak, cselekedtek a pilisborosjenőiek

2018.05.17.

Sikeresen zárult a közösségi faültetés Pilisborosjenőn. A helyi lakosok, civil szervezetek és földtulajdonosok példamutató összefogásával mostantól hosszú évtizedekig 31 magas kőris és 2 ezüstlevelű hársfából álló fasort díszíti a Teve sziklához vezető utat.
tovább>>

Önálló államtitkárságot kap a környezetügy

2018.05.16.

Az újonnan létrejövő agrártárcánál visszaadnák a környezetügy megfelelő súlyát, ennek első lépéseként önálló államtitkárságot hoznak létre a szakterületnek - mondta Nagy István agrárminiszter-jelölt a kinevezése előtti meghallgatásán az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának ülésén.
tovább>>

A gazdagok kevésbé zabálják fel a földeket az erdők elől

2018.05.16.

Ha növekszik egy ország gazdasága, növekszik az erdőterületeinek nagysága is - erre a következtetésre jutott egy finn tanulmány. A FAO adatai szerint a Föld erdőterületeinek mértéke 1990-től 2015-ig 3 százalékkal csökkent.
tovább>>

Hóágyú sárkány ellen harcolnak a Normafa védelmezői

2018.05.16.

A környezetvédők szerint hibás feltételezés az, hogy a természetvédelmi területen épülő sportkomplexumnak nincsenek jelentős környezeti hatásai. A jelek szerint meglehetősen felszínes eljárás során engedélyeznék a Normafára álmodott óriási síkomplexumot.
tovább>>

Paks 2: új szerződések születtek

2018.05.15.

Szerződést írt alá a műszaki tanácsadói tevékenységről és az alkatrészszállításról a Paks 2 projekt már meglévő keretmegállapodása alapján Jevgenyij Szalkov, a Rusatom Service vezérigazgatója és Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója ma a szocsi Atomexpón, a Roszatom rendezvényén.
tovább>>

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

2018.05.14.

Májustól számíthatunk a termetes tőrösdarazsak feltűnésére amint a kertek, parkok gyepén, egy korhadó fa közelében, a komposztnál keringenek, akár nagy tömegben is. Ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek, ugyanakkor biológiai úton segítenek kordában tartani például a cserebogár-szaporulatot is!
tovább>>

Megennéd ezeket a répákat? És ha ezzel támogatnád a klímaváltozás elleni harcot?

2018.05.13.

A répák 25-30 %-a – szabálytalan formája miatt – soha nem jut el a boltok polcaira, pedig a valódi érték belül lakozik. Miért jó környezetünknek, a gazdaságnak, ha a szabálytalan gyümölcsöt és zöldséget választjuk? Együtt az éhezésmentes világért!
tovább>>

Programajánló

Budapest az élhető város - 168 ÓRA – Konferencia

2018.05.23.

Budapest Music Center

tovább>>

A jövő épületeihez nyújt energetikai készlettárat a MEHI képzéssorozata

2018.05.23.

országos képzés sorozat

tovább>>

Ismét „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban

2018.05.26.

Kecskemét Nyíri erdő, Lakitelek-Tőserdő

tovább>>

Szakmai fórumra a győri fák szerepéről a fenntarthatóságban

2018.05.30.

Kristály Étterem Győr, Bartók B. u. 9.

tovább>>

II. Nemzetközi Környezeti Nevelési Konferencia

2018.05.30.

Eger

tovább>>

Egyenlítő + zöld hírek

2019.01.01.

OzoneTV

tovább>>

Jelentkezz 2018-as Európai Fenntarthatósági Hétre

2018.02.25.

országos programok

tovább>>

Pályázat az Ökoiskola cím elnyeréséért

2018.03.20.

országos pályázat

tovább>>

Sajtótájékoztatók

21 újabb Lendület-kutatócsoportot alapít az MTA

2018.05.22.

Hogyan lehet mesterséges intelligencia segítségével pontosabban megérteni a daganatos betegségek kialakulását és az agy működését?

tovább>>

Közösen a természet védeleméért

2018.05.22.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a WWF Magyarország szeretettel meghívja Önt a Magyar Természet Napja alkalmából szervezett Közösen a természet védeleméért kiállítás megnyitójára.

tovább>>

Fenntartható közbeszerzésekkel a jövő generációjáért

2018.05.24.

A Közbeszerzési Hatóság kiemelt célja, hogy a közbeszerzési eljárások keretében Magyarországon olyan létesítmények valósuljanak meg, és olyan termékeket és szolgáltatásokat szerezzenek be, amelyek jövőbe mutató megoldásokat alkalmaznak, hogy hosszú távon, környezetkímélő módon legyenek használhatók.

tovább>>

Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál sajtóbemutatója

2018.05.24.

A Fesztivál programjainak, céljainak bemutatása . A sajtóbemutatón köszöntőt mond Áder János Magyarország köztársasági elnöke, az esemény fővédnöke, valamint részt vesznek a fesztivál támogatói, az NMHH, az FM és az EMMI képviselői.

tovább>>

Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése ÉK Magyarországon

2018.05.25.

Tisztelettel meghívjuk Önöket a “Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Önkormányzati Társulás és a Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék - Kezelési Önkormányzati Társulás területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” megnevezésű projekt sajtónyilvános nyitórendezvényére

tovább>>

Kapcsolódó anyagok

TámogatóinkHirdetések

Jelenleg 11636 FACEBOOK követőnk van. Vasárnaponként  - most 9285 címre -  kiküldött hírleveinkben a hét híreiből szemlézünk, emellett a jövő hét programjait és sajtóeseményeit ajánljuk. Megszédült a hírek kavalkádjában? Segítünk eligazodni!  Folyamatosan frissül tematikus sajtófigyelőnk is melybe itt Ön is ajánlhat cikkeket.

ÉRJE EL VELÜNK a környezettudatos célközönséget! Támogassa munkánkat! >>>