greenfo info 2018/30 - 2018.07.29.

TISZTELT OLVASÓNK! A greenfo info hírlevelet vasárnaponként küldjük szét, melyben a hét híreiből szemlézünk, emellett a jövő hét programjait és sajtóeseményeit ajánljuk. Célközönségünket ezen keresztül hatékonyan érhetik el. Hamarosan megújítjuk honlapunkat – amihez számítunk olvasóink segítségére. A kis támogatás is nagy segítség!  Ha tetszik a munkánk, támogassa mondjuk havi egy mozijegy (2000 Ft.), vagy akár két korsó sör árával (1000 Ft)! Részletek itt >>> .  Az utolsó 15 hírlevelünk honlapunkon itt elérhető.

Hírek

Trump golfpályája miatt tönkrement egy skót természetvédelmi terület

2018.07.29.

Részben megsemmisítette a skóciai Aberdeenshire grófság látványos homokdűnéit Donald Trump golfpályájának építése – jelentette a skóciai természeti örökség hivatala.
tovább>>

Aki bevallotta, hogy elárulta Budapestet, és az önkormányzatiságot. Tarlós István és műve.

2018.07.29.

A Fidesz propagandagépezet által (a választásokon) támogatott, de függetlenségére kényesnek mutatkozni szerető budapesti főpolgármester a főváros 8. éve tartó „hűtlen kezelése” után szomorúan tájékoztatta a Gazdát, hogy ha ez így megy tovább, jövő ősztől rá ne számítsanak.
tovább>>

A MOL fizetőssé teszi villanyautó-töltőit

2018.07.29.

Eddig triplán örülhettünk, hiszen nem csak egyre több MOL kúton jelentek meg villanyautó-töltők, ráadásul villámtöltési lehetőséggel, hanem ingyenesek is voltak. Utóbbi azonban csak augusztusig igaz. MOL PLUGEE néven érkezik hazánk első villanyautó-töltő hálózata.
tovább>>

Orbánék felmelegítik a szénbányák újranyitását

2018.07.28.

A szakma kíváncsian várja, milyen szénalapú áramtermelési módokat ötölne ki az Orbán-kormány, miután korábban az ilyen eljárások kivezetése mellett kötelezte el magát.
tovább>>

A Nemzeti Vagyonkezelő mutyizása a legnagyobb állami telekkel a Római-parton

2018.07.28.

Miközben a Tarlós-féle mobilgátas koncepció óvatos visszavonulójával újra nyílttá vált a helyzet a Római-parton, a maga módján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő is beszállt a Római jövőéjért folyó küzdelembe: tavaly decemberben, karácsony előtt két nappal eladták az egyik utolsó nagy beépítetlen állami telket egy frissen gründolt projektcégnek. Az egyetlen licitáló olcsón vette meg a 23 ezer négyzetméteres ingatlant, most már csak az a kérdés, mikor indul az újabb lakópark építése.
tovább>>

Önbecsapás, hogy fával fűteni jobb mint szénnel

2018.07.28.

Ha eseti elbírálás nélkül fára, biomasszára cseréljük a szenet, a kőolajat és a földgázt, azzal tovább növeljük a légkörbe kerülő szén-dioxid mennyiségét, és veszélyeztetjük a párizsi klímaegyezmény sikerét – figyelmezteti az Európai Unió tagállamait új szakértői véleményében az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete, az EASAC.
tovább>>

Hamarosan létrejöhet Európa legnagyobb védett folyami területe

2018.07.28.

Az UNESCO Ember és Bioszféra Programjának Nemzetközi Koordinációs Tanácsa július 25-i éves konferenciáján bioszféra-rezervátummá nyilvánította a szlovéniai Mura-szakasz 29.000 hektárnyi folyami és ártéri területét. Ez a következő láncszem abban a projektben, melynek célja az öt országon átívelő Mura-Dráva-Duna Bioszféra-rezervátum létrehozása, amelyben a WWF is aktívan részt vesz.
tovább>>

Egyre nehezebben bírja Európa a forróságot

2018.07.28.

Hőhullám érte el Észak-Európát is. Olyan országokban is tombol a hőség, illetve erdő- és bozóttüzekkel küzdenek, ahol nem is gondolnánk. Itthon ugyan ekkora hőség még nincs, de a fővárosban így is a sokévi átlag feletti hőmérsékletet mértek.
tovább>>

Az állatkereskedelem 10 éven belül kipusztíthatja a tobzoskát

2018.07.27.

A szelíd jávai tobzoskától az óriás tobzoskáig 8 tobzoskafaj és a földön, és egyikük nagyobb veszélyben van, mint a másik: a főként hangyákkal és termeszekkel táplálkozó rovarevő állatot nem csupán a húsa miatt keresik Ázsiában és Afrikában, hanem a pikkelyei is kelendő árucikkek a feketepiacon.
tovább>>

A csiga lefutotta a MÁV-ot

2018.07.27.

Csigajelmezbe öltözött és simán lefutotta a vonatot. Az eset Mátészalka és Debrecen között történt, pedig a MÁV szerint legalább 40-50-nel mehetnek itt a vonatok.
tovább>>

Veszélyben a sármos delfin-férfiak

2018.07.26.

Tízévente megfeleződik az amazonasi delfinek száma, ahogy arról brazil kutatók beszámoltak. Az egyre intenzívebb vadászatuk néhány éven belül a kihalás szélére sodorhatja az Amazonas-medencében őshonos édesvízi delfinfajokat, melyek ősidők óta a perui vadon misztikus lényei. Lehoczky Annamária helyszíni tudósítása a greenfonak.
tovább>>

Uniós támogatást kell visszafizetni a dugódíj elmaradása miatt?

2018.07.25.

Akár több tízmilliárd forintot uniós támogatást kérhet vissza az Európai Bizottság, ha rövid időn belül nem születik megegyezés a be nem vezetett fővárosi dugódíjról – derül ki egy hivatalos levelezés alapján a Levegő Munkacsoportnak köszönhetően. A kormány és a Fővárosi Önkormányzat évek óta ígérget, az Európai Bizottságnak viszont most már kötelező lezárnia az elszámolást.
tovább>>

Nem jönnek be a 2.0-ás GMO-k a hátsó ajtón

2018.07.25.

Jó hír GMO-fronton: az Európai Unió Bírósága mai, mérföldkőnek számító döntése szerint az utóbbi időben viták kereszttüzébe került "új génmódosítási technikák" GMO-nak minősülnek, azokat alá kell vetni az uniós élelmiszerbiztonsági és környezeti hatásvizsgálatoknak és biztosítani kell a génmódosítás jelölését a fogyasztók számára.
tovább>>

Idén is korábbra tolódik az emberiség ökológiai öngyilkossága

2018.07.25.

Idén minden eddiginél korábban, már augusztus 1-jén elérkezik a túlfogyasztás napja, ami azt jelenti, hogy 2018-ban mindössze 212 nap alatt használja el a Föld lakossága azt az erőforrás-mennyiséget, amelynek egy évre kellett volna elegendőnek lennie ahhoz, hogy a bolygó a jelenlegi állapotában fennmaradhasson.
tovább>>

A gólyatöcs lett 2019 év madara

2018.07.23.

Lezárult a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) internetes szavazása 2019 év madaráról. A legtöbb szavazat a gólyatöcsre érkezett, ezért a civil szervezet ennek a madárnak, illetve élőhelyvédelmi lehetőségeinek bemutatásával foglalkozik kiemelten a jövő évben.
tovább>>

A déli határvidéken alakult meg a 11. natúrpark

2018.07.23.

A Felső-Bácska–Homokhát Natúrpark létrejöttével immár 11, a természetvédelemért felelős miniszter által elismert natúrpark működik Magyarországon.
tovább>>

A propaganda ellenére többségünk nem kéri az orosz hitelű Paks 2-t

2018.07.23.

Nincs hatása a lakosságra a paksi bővítés népszerűsítése érdekében elköltött állami tízmilliárdoknak: a Medián legfrissebb, ma nyilvánosságra kerülő közvélemény-kutatása szerint a többség változatlanul nem szimpatizál a beruházással. Az orosz közreműködést 2/3-os elutasítottság övezi.
tovább>>

Programajánló

Gyógynövénynap a Levendula Házban - 12 hónap 12 védjegyes terméke a Levendula Házban - levendula

2018.08.04.

Levendula Ház Látogatóközpont, Tihany, Major u. 67., Belső-tó partja

tovább>>

Bodrog vízitúrák

2018.07.28.

Bodrog

tovább>>

Művészetek Völgye Fesztivál - a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Bakony–Balaton UNESCO Geopark programjai 2018.

2018.07.21.

Pula, Taliándörögd; Geopark stand Kapolcson: Művészetek Zöldje, Kapolcs, Faluház (Kossuth u. 62.)

tovább>>

BCSDH Fenntartható jövőért díj 2018 Pályázati felhívás

2018.07.06.

országos pályázat

tovább>>

FÖLDI VIRÁGEGYETEM Herbárium és szépirodalom

2018.06.07.

Szombathely Savaria Múzeum

tovább>>

Nyári nyitvatartás a vácrátóti botanikus kertben

2018.03.30.

Nemzeti Botanikus Kert, 2163 Vácrátót, Alkotmány út 2-4.

tovább>>

A Földi kölök és a Fogas vakony — Földikutyák a Kárpát-medencében

2018.03.29.

Magyar Természettudományi Múzeum

tovább>>

A Körös-Maros Nemzeti Park programjai 2018

2018.01.15.

Körös-Maros Nemzeti Park

tovább>>

A Kiskunsági Nemzeti Park programjai 2018

2018.01.12.

Kiskunsági Nemzeti Park

tovább>>

Egyenlítő + zöld hírek

2019.01.01.

OzoneTV

tovább>>

Sajtótájékoztatók

Közvilágítás és fényszennyezés

2018.07.30.

LAKOSSÁGI FÓRUM - KÖZVILÁGÍTÁSI REKONSTRUKCIÓ RÉPÁSHUTÁN A „NEMZETKÖZI KUTATÁSI KÖRNYEZET KIALAKÍTÁSA A FÉNYSZENNYEZÉS VIZSGÁLATÁNAK TERÜLETÉN CÍMŰ PROJEKT KERETÉBEN

tovább>>

Kapcsolódó anyagok

TámogatóinkHirdetések

Jelenleg 11727 FACEBOOK követőnk van. A május végi GDPR átállás után ezt a hírlevelet  most 4098 címre küldjük ki. Megszédült a hírek kavalkádjában? Segítünk eligazodni!  Folyamatosan frissül tematikus sajtófigyelőnk is melybe itt Ön is ajánlhat cikkeket.