greenfo info 2018/31 - 2018.08.05.

TISZTELT OLVASÓNK! A greenfo info hírlevelet vasárnaponként küldjük szét, melyben a hét híreiből szemlézünk, emellett a jövő hét programjait és sajtóeseményeit ajánljuk. Célközönségünket ezen keresztül hatékonyan érhetik el. Hamarosan megújítjuk honlapunkat – amihez számítunk olvasóink segítségére. A kis támogatás is nagy segítség!  Ha tetszik a munkánk, támogassa mondjuk havi egy mozijegy (2000 Ft.), vagy akár két korsó sör árával (1000 Ft)! Részletek itt >>> .  Az utolsó 15 hírlevelünk honlapunkon itt elérhető.

Hírek

Chile is kitiltja a műanyag szatyrokat

2018.08.05.

A dél-amerikai országok közül elsőként Chile tiltotta be a műanyag bevásárlószatyrokat, amelyek súlyosan szennyezik a környezetet, főleg a tengereket.
tovább>>

Leállítottak 4 atomreaktort a hőség miatt Franciaországban

2018.08.05.

Az időleges leállítást a Rhone és Rajna folyók atomerőművek hűtésére használt vizének magas hőmérsékletével magyarázták. Ez várhat Paks 2-re is.
tovább>>

Szívószálmentes Augusztus - eddig 43 budapesti vendéglátóhelyen

2018.08.05.

A Felelős Gasztrohős Alapítvány szerint egyetlen átlagos hazai étteremben annyi szívószálat használnak évente, amellyel 3 kézipoggyász méretű bőröndöt tölthetünk meg. A Gasztrohős szívószálak mellőzésére buzdító kampányában 43 budapesti vendéglátóhelyen augusztustól nem adnak automatikusan szívószálat az italokba. Te se kérj szívószálat!!!
tovább>>

Az állam helyett a civilek kezdtek hulladékcsökkentéseses konzultációt

2018.08.05.

Nevelés hulladék nélkül címen országos konzultációval egybekötött kampányt indít a JÖN Alapítvány diákok és rajtuk keresztül a családok környezettudatos szemléletformálását megcélozva.
tovább>>

Áder vétója után kitörhet a kútháború

2018.08.03.

Áder János az Alkotmánybírósághoz küldte a kúttörvényt, amely egyes esetekben mentességet adna a fúrt kutak bejelentése alól. A kúttulajdonosok nem örülnek ennek, ellentétben azokkal, akik a vízbázis miatt aggódnak.
tovább>>

A műanyag bomba duplán ketyeg

2018.08.03.

Üvegházhatású gázokat, köztük metánt és etilént bocsátanak ki a mindennapos tárgyakban használt műanyagok, ha napfény éri őket – mutatták ki amerikai kutatók, akik tanulmányukban arra is felhívták a figyelmet, hogy az ilyen forrásból származó üvegházhatású gázkibocsátást eddig nem vették figyelembe a klímakutatásokban.
tovább>>

Lassan elfogynak a Balaton ingyenes strandjai

2018.08.03.

Tempósan tűnnek el a Balaton szabadstrandjai, az idén már csak húsz olyan település akad a tó körül, ahol vannak ingyenes, fürdésre kialakított partszakaszok - írta a Népszava ma.
tovább>>

Majdnem annyira meleg a Balti, mint a Földközi-tenger

2018.08.03.

Továbbra sem enyhül a kánikula Németországban, tegnap már a Földközi-tenger vízének hőmérsékletét is megközelítette a Balti-tenger vize az északnémet partoknál.
tovább>>

Az EU-hoz fordulnak a civilek, hogy megvédjék a kormánytól a természetvédelmi területeket

2018.08.02.

Sürgősségi kormányrendelettel rúgták ki Romániában a civileket a természetvédelmi területek gondnokságából. Válaszul a civil szervezeteket tömörítő Natura 2000 Koalíció a Nép Ügyvédjéhez és az Európai Unió Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottságához fordult.
tovább>>

A hatalmas infrastrukturális beruházások legyőzik a tiszta energiát a V4-ben

2018.08.01.

A V4 jelentős szerepet játszik a többi közép-európai tagállam napirendjének meghatározásában, ezért érdekes megnézni ennek az országcsoportnak a dinamikáját az energia- és klímapolitika tekintetében. A megújuló alapú áramtermelés példáján keresztül talán egyszerűbben megragadható a „keleti mintázat.”
tovább>>

Trump elismert klímakutatót nevezett ki egy fontos posztra

2018.08.01.

Miután Donald Trump elnökké választása óta több intézkedésével - például a párizsi klímaegyezményből való kilépésével vagy a klímaváltozásra utaló kifejezések kormányzati dokumentumokból való eltávolításával - kiváltotta a természettudósok haragját, tegnap este egy elismert és köztiszteletnek örvendő klímatudóst jelölt a Fehér Ház Tudomány- és Technológiapolitikai Hivatala élére.
tovább>>

Augusztus 1-re túlfogyasztottuk magunkat

2018.08.01.

Mindössze 7 hónap alatt elhasználtuk a Föld egy évre elegendő erőforrásait. 2018-ban a tavalyinál még korábbi dátumra, augusztus 1-jére esik a Túlfogyasztás Világnapja. A WWF Magyarország arra szólít mindenkit, hogy tegyünk közösen azért, hogy megfordítsuk a tendenciát, és a jövőben minél később jöjjön el ez a nap! Éljünk úgy, hogy ez az egyetlen bolygó elég legyen nekünk!
tovább>>

Banki ügyintézés közben segíteni egy társadalmi szervezetet?

2018.07.31.

Igen! Most kényelmesen megteheted bármelyik MagNet bankfiókban, ráadásul még egy kedves ajándékot is magaddal vihetsz emlékbe! A MagNet Bank megalakulása óta missziójának tekinti a társadalmi ügyek és szervezetek támogatását minden lehetséges banki eszközzel.
tovább>>

1 millió évet veszítünk el a zaj miatt

2018.07.31.

Földünkön évente egy decibellel nő a háttérzaj mértéke. Napjainkban emiatt az unió lakosságának 40%-a, a magyar lakosságnak pedig 25%-a, azaz mintegy 2,5 millió ember él és dolgozik az egészséget is károsító 55 decibeles határértéknél nagyobb zajszint mellett. A környezeti és beltéri zajok káros hatásai ellen ma már korszerű hangelnyelő anyagokkal védekezhetnénk, de mégsem tesszük.
tovább>>

Erdő-mező virágai - lopott kiadás

2018.07.30.

A magyar Wikipédia szerint „Plágiumnak vagy plagizálásnak nevezik azt a cselekedetet, ha valaki egy másik ember (az eredeti szerző) munkáját saját publikált munkájában hivatkozás, forrás megjelölés és/vagy szerzői engedély nélkül felhasználja, azt sajátjaként tünteti fel, és ezzel az eredeti szerző jogait sérti.
tovább>>

Összeomlott a legnagyobb királypingvin kolónia

2018.07.30.

35 év alatt a töredékére csökkent a világ egyik legnagyobb pingvinkolóniájának mérete. A szubantarktiszi Crozet-szigetekhez tartozó Disznó-szigeten az 1980-as években még 500 ezer költőpár élt, de azóta 88 %-kal, 60 ezer párra zsugorodott a populációjuk. Mivel a költőpár általában 2 szülőt és 2 fiókát jelent, az összlétszám nagyjából kétmillióról körülbelül negyedmillióra csökkent.
tovább>>

Programajánló

GYÜTTMENT FESZTIVÁL 2018. Költözz vidékre és kezdj új életet!

2018.08.23.

Zebegény, Gründli rét

tovább>>

Te mire ugrasz? Pályázat a 11. Fenntarthatósági Naphoz

2018.08.05.

országos pályázat

tovább>>

3 hónap egy dán népfőiskolán: Vestjyllands Hojskole

2018.08.01.

Dánia

tovább>>

Akkreditált pedagógus továbbképzést indít a Duna-Ipoly NP Igazgatóság

2018.08.01.

Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyei

tovább>>

Szünidei állatmustra

2018.06.17.

Körösvölgyi Állatpark Szarvas

tovább>>

FÖLDI VIRÁGEGYETEM Herbárium és szépirodalom

2018.06.07.

Szombathely Savaria Múzeum

tovább>>

Fakó keselyű, vadmacska, uhu és új vízi tanösvény is várja a látogatókat a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban

2018.06.01.

Szarvas Anna-liget

tovább>>

Nyári nyitvatartás a vácrátóti botanikus kertben

2018.03.30.

Nemzeti Botanikus Kert, 2163 Vácrátót, Alkotmány út 2-4.

tovább>>

A Földi kölök és a Fogas vakony — Földikutyák a Kárpát-medencében

2018.03.29.

Magyar Természettudományi Múzeum

tovább>>

Egyenlítő + zöld hírek

2019.01.01.

OzoneTV

tovább>>

Sajtótájékoztatók

Kapcsolódó anyagok

TámogatóinkHirdetések

Jelenleg 11730 FACEBOOK követőnk van. A május végi GDPR átállás után ezt a hírlevelet  most 4094 címre küldjük ki. Megszédült a hírek kavalkádjában? Segítünk eligazodni!  Folyamatosan frissül tematikus sajtófigyelőnk is melybe itt Ön is ajánlhat cikkeket.