greenfo info 2019/10 - 2019.03.10.

TISZTELT OLVASÓNK! A greenfo info hírlevelet vasárnaponként küldjük szét, melyben a hét híreiből szemlézünk, emellett a jövő hét programjait és sajtóeseményeit ajánljuk. Célközönségünket ezen keresztül hatékonyan érhetik el. Honlapunkat hamarosan megújítjuk  – amihez számítunk olvasóink segítségére. A kis támogatás is nagy segítség!  Ha tetszik a munkánk, támogassa mondjuk havi egy mozijegy (2000 Ft.), vagy akár két korsó sör árával (1000 Ft)! Részletek itt >>> .  Az utolsó 15 hírlevelünk honlapunkon itt elérhető.
2001. január 26-án jelentek meg az első cikkek a Greenfo-n, így most lettünk nagykorúak. Szülinapunk alkalmából hamarosan megújulunk: "2019 új év - új greenfo."
Jelenleg 12224 FACEBOOK követőnk van.  A május végi GDPR átállás után ezt a hírlevelet  most 4793 címre küldjük ki.

Hírek

Műanyagböjt 2019

2019.03.10.

Felismerve felelősségünket az élővilág és benne az ember jövője iránt nem mehetünk el szó nélkül korunk egyik legnagyobb szennyezőanyagát jelentő műanyagok mellett. A Humusz Szövetség kampányt indított a műanyagmentes életmód terjesztésére.
tovább>>

Mi vár a farmosi élővilágra a tűz után?

2019.03.10.

A Pest-megye keleti részén elhelyezkedő Tápió-vidék Magyarország egyik különleges, természeti látnivalókban még bővelkedő tája. Ennek egyik legnagyobb összefüggő területe, a Farmos melletti Nagy-Nádas égett le február utolsó napján.
tovább>>

Füstbe mehet Európa egyik legnagyobb zöld infrastrukturális beruházása

2019.03.10.

Amikor a politika megtorpedóz egy fontos környezetvédelmi beruházást. Úgy összeveszett az olasz és a francia kormány, hogy nem ássák tovább az óriási alagutat az Alpok alatt, pedig ez jelentősen csökkenthetné a kamionforgalmat.
tovább>>

A fia érdeke miatt kiirtatta a védett erdőt Balatonfűzfő polgármestere?

2019.03.10.

Hatalmas csonkokat hátrahagyva, rohamtempóban irtják ki Balatonfűzfőn a strand melletti területet borító Natura 2000 védett ősfás erdőrészt. A történet szereplői: Marton Béla polgármester (aki cáfolja a 24.hu cikkében leírtakat), a fia Marton András, a helyi szörf klub vezetője. A TAO biznisz hátterében feltűnik a parlamenti gazdasági bizottságának fideszes elnöke, Bánki Erik, és a felesége, Bánki Ágnes, a Magyar Röplabda Szövetség strandröplabdáért felelős vezetője.
tovább>>

Közös szándéknyilatkozatot írt alá az MTA és az ITM vezetője

2019.03.08.

Március 8-án ismét találkozott az MTA és az ITM tárgyaló delegációja, Lovász László és Palkovics László vezetésével. A döntés-előkészítő tárgyalás végén a két vezető közös szándéknyilatkozatot írt alá, amelyet az alábbiakban szó szerint közlünk. Az Akadémiai Dolgozók Fóruma szerint Lovász László megfutamodott
tovább>>

Jön a nemzeti gigaközműcég

2019.03.07.

Majdnem minden magyart érintő változás jön június 30-tól, ugyanis egyesül a nemzeti közműholding gáz- és áramszolgáltató cége - NKM Energia Zrt. néven folytatják.
tovább>>

Amortizálódottak, drágák, és szennyezőek a hazai közművek

2019.03.07.

A rezsicsökkentés svindlijével az Orbán-kabinet az alacsony lakossági rezsi árát az iparral nyeleti le – állapítja meg az Európai Unió meglehetős borús hazai közműkörképe.
tovább>>

Nem lehet más szempontok alá rendelni a környezetvédelmet

2019.03.06.

Az Alkotmánybíróság szerint a környezethasználat engedélyezése során a környezetvédelmi szempontok nem rendelhetők más szempontok alá az integrált hatósági szervezetrendszerben sem.
tovább>>

Kegyetlen félkatonai szervezetekkel üzletel a WWF?

2019.03.06.

„Brutális paramilitáris erők” finanszírozásával vádolja a Buzzfeed című online magazin a világ egyik legnagyobb természetvédelmi szervezetét, a Természetvédelmi Világalapot (World Wildlife Fund for Nature, WWF), amely erre reagálva bejelentette, hogy független vizsgálatot rendel el az ügyben.
tovább>>

Elesszük a madarak élőhelyét

2019.03.06.

A Nyugat fogyasztása miatt 121 madárfaj pusztulhat ki a fejlődő országokban. A madarak élőhelyének mezőgazdasági vagy erdős területté alakításához legjobban a szarvasmarha-tenyésztés járul hozzá, de egyre fenyegetőbb a fajok számára az olajos magvak kereskedelme is.
tovább>>

A visszahívott termékekről új honlapon tájékoztat a Nébih

2019.03.06.

Új, tematikus oldalon tájékozódhat ezentúl a lakosság az élelmiszerláncban történt termékvisszahívásokról. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) weboldalán elérhető kereshető adatbázisban a vállalkozások által jelzett vásárlóktól történő visszahívások és a RASFF-on érkező esetek is megtalálhatóak.
tovább>>

A fővárosiak döntő többsége nem kéri a városligeti múzeumokat

2019.03.05.

A budapestiek négyötödének véleménye három éve változatlan: ne kerüljenek múzeumok a Városligetbe. A Közlekedési Múzeum példája az egész Liget Budapest projekt számára követendő.
tovább>>

Pakson átadták a legnagyobb hazai naperőművet

2019.03.05.

Mintegy 8500 háztartás, azaz több mint 20 ezer ember villamosenergia-ellátását biztosítja a 9 milliárdos költséggel készült paksi naperőmű, melyet ma avattak fel ünnepélyesen.
tovább>>

Kína kihátrál az atomenergiából, miközben Orbán a putyini zsákutcát erőlteti

2019.03.04.

A nukleáris energia jövőjének letéteményeseként kezelt Kína évek óta jegeli az atomerőmű építési terveit, így a korábban meghirdetett célok lassan köddé válnak. Pedig a pénz van rá, és az energiatöbblet-igény is biztosan jelentkezik. A zöld+ atomenergia kombóra épített energetikai stratégiának sincs gazdaságilag túl sok értelme. A szél és a nap mindent visz.
tovább>>

Magyarország legalább szikes tavakban nagyhatalom

2019.03.04.

Nem túlzás: területarányosan a Kárpát-medencében van a legtöbb szikes tó Eurázsiában. A bennük található szóda a mosóporok népszerű hatóanyaga, a prokarióták az evolúciókutatás fontos célpontjai, lúgosságuk és egyéb hatóanyagaik miatt pedig gyógyvízként is alkalmazhatók.
tovább>>

Megújultak a magyarországi nagyvárosok stratégiai zajtérképei

2019.03.03.

Megújította nagyvárosaink stratégiai zajtérképét az agrártárca megbízásából a Hermann Ottó Intézet Nonprofit Kft. - ismertette László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára.
tovább>>

Programajánló

KÖVET Filmklub: Üzenet a palackban

2019.03.13.

Budapest, II. ker. Keleti Károly utca 11/A

tovább>>

Különleges újdonságokkal nyit kaput a Körösvölgyi Állatpark

2019.03.15.

Szarvas Anna-liget

tovább>>

Geotúra az egykori Názer-malomhoz

2019.03.16.

Döbrönte

tovább>>

TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért. Regisztráció: márc. 3-ig

2019.03.18.

országos akció

tovább>>

Egyenlítő + zöld hírek

2019.01.01.

OzoneTV

tovább>>

Tanácstalan Köztársaság - a Karátson Gábor Kör és az ELTE Humánökológia Mesterszak vitaest-sorozata

2019.02.22.

Budapest Pázmány sétány 1/A fsz. 100

tovább>>

Másképp kell csinálni! Nemzetközi Környezetvédelmi Karikatúra pályázat - 2019.

2019.02.25.

Sopron

tovább>>

Kiskert Műhely a biogazdálkodás iránt érdeklődőknek

2019.03.02.

Gödöllő és környéke

tovább>>

KlímaSztár 2019 pályázat. Települések zöldfelületi mintái

2019.03.07.

országos pályázat

tovább>>

Éjszakázz a Budakeszi Vadasparkban! 2019 tavasz

2019.03.08.

Budakeszi vadaspark

tovább>>

Sajtótájékoztatók

Kapcsolódó anyagok

TámogatóinkHirdetések

Megszédült a hírek kavalkádjában? Segítünk eligazodni!  Folyamatosan frissül tematikus sajtófigyelőnk is melybe itt Ön is ajánlhat cikkeket.