A rovat kizárólagos támogatója

Az ENSZ Global Compact – röviden UNGC – szeptember 5-én közzétette Global Corporate Sustainability Report 2013 (Globális Vállalati Fenntarthatósági Jelentés) című tanulmányát. 113 országból közel 2000 megkeresett vállalat válaszai alapján a jelentés egy pillanatképet mutat azokról a tevékenységekről, amelyek segítségével a vállalkozások felelős gyakorlatokat építenek a stratégiájukba, a működésükbe és a kultúrájukba.

Az UNGC éves kutatása átfogó rálátást kínál arra, hogy a különböző méretű cégek világszerte hogyan alakítják működési politikájukat és gyakorlataikat a fenntarthatósági elvekhez.
A nemrég közzétett kutatás célja, hogy felmérje a vállalatok tevékenységeit az UNGC Menedzsment Modell szerint, ebből is kiemelten azokra a témákra fókuszálva, amelyek kritikusak az átfogó fenntarthatósági megközelítéshez: azok a menedzsment gyakorlatok, amelyek elősegítik a fenntarthatóság beépítését a vállalati működésbe és a vállalati értékláncba, illetve a Global Compact irányelveit támogató intézkedések.

Vállalatok az elhatározástól a tettek felé a fenntartható jövő érdekében

A jelentés magyar nyelvű összefoglalóját Varga Judit készítette.
ENSZ Global Compact jelentés összefoglaló (254 KB word)

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás