A rovat kizárólagos támogatója

A 2016/2. nyári számunkkal jelentkezünk. Az ablakon kinézve csak a forró nyarat látom, ami hol viharos, hol rendkívül meleg. Ezek a szélsõséges idõjárási viszonyok az idei nyár jellemzõi.

A madarak most költik, nevelik fiókáikat, már lassan ki is repülnek a fészekbõl, a lepkék is átalakultak. A viharos idõjárás drámai fényeket és tájképeket adhat, irány ki a szobákból fényképezni, a természet megunhatatlanul változatos világában.
Ízelítõ a most megjelenõ számunkból:
Kalandtúránkon folytatjuk az USA természeti szépségeinek bemutatását Imre Anikó és Tamás fotóin keresztül.
Terepen tesztelhettük a Nikon legújabb FX szenzoros vázát, a Nikon D5-öt. A terepi tesztelésen egy Hortobágyi madáritatón voltunk és az új AF rendszert próbáltuk ki a leggyorsabban mozgó kismadarakon. Bizony jó eredményeket hozott a tesztelés.
Másik tereptesztelésünk a Canon EOS 1Dx Mark II gép volt, amit két különbözõ madárfotózásra, Norvégiába és Svédországba vittünk el magunkkal. Imre Tamás itt is az AF system mûködésének vizsgálatára hegyezte ki a tesztelést.

Portfólió rovatunkban Darázs Zsolt mutatkozik be a nagyközönségnek izgalmas és esztétikus fényképein keresztül.
A Fotósuli rovatunkban a Rainbow Slide könyvkiadó fog ötleteket adni a fényképezésben kevésbé és már jártas olvasóknak egy-egy tipp vagy trükk erejéig.
Tippek-trükkök rovatunkban Krivánszky Árpád természetfotósunk ad nyári ötleteket „Erdõ mélyén” címû cikkében. A nagy melegben az erdõben is találunk izgalmas témákat. A nyári idõszak egyik különleges jelensége a Tisza virágzás, vagyis a kérészek násztánca. Katona Péter sorain és fotóin keresztül közel kerülhetünk eme csodálatos természeti jelenséghez.

Szilágyi László kollégánk folytatja az Adobe képfeldolgozó programok bemutatását. Most az élesítésrõl és a zajszûrésrõl lesz szó.
Szekeres János kollégánk Olympus PEN technikával Norvégiában címmel tart egy szakmai élményekben bõvelkedõ beszámolót.

Fogadják szeretettel a 2016 nyári számunkat!  facebook: www.facebook.com/termeszetfotomagazin

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás