A rovat kizárólagos támogatója

Idén tavasszal a Füvészkertben is átadásra került a mYnest természetfotós játszótér, amely eseményre meghívást kapott Bálint gazda médiakertész és Telegdi Ágnes fotós-meseíró is. Mindketten örömmel vettek részt az eseményen, hiszen a mYnest egy olyan program, amely keretében a gyerekek játékosan fedezhetik fel a körülöttük élő csodálatos környezetet, amely a két közismert író mindennapi "munkahelye".

Gyuri Bácsi a növénytani ismeretek kiváló ismerője és ahogy ő maga is egy különleges ember, a természetet is olyan ízzel mutatja be az olvasóinak, hogy az is megszereti a kertészkedést, aki addig az urbanizáció híve volt. Telegdi Ágnes meseíró és természetfotós munkáját pedig a kisebbek ismerik országszerte sőt nemzetközi szinten is. Közvetlen hangú, barátságos írásai a szülők és pedagógusok körében is rendkívül közkedveltek, sőt némelyik könyve több helyen már kötelező olvasmány lett. A két író személyes találkozása olyan jól sikerült, hogy hamarosan egy közös gyerekkönyv írásába kezdtek, amelynek eredményeként megszületett a Csodálatos Állatok Varázslatos Növények című gyerekkönyv Bálint gazda kertészeti tanácsaival kiegészítve.
A könyv különlegessége, hogy egyszerre több korosztálynak szól: Ágnes írásai játékosabbak és mesésebbek, míg Gyuri Bácsi a tőle megszokott barátságos stílusban szólítja meg a jövő kis kertészeit. A könyv azért is számíthat kiemelt érdeklődésre, mert Bálint gazda sok-sok korábbi munkája után most először szólítja meg az ifjúsági korosztályt. A könyv másik érdekessége, hogy a bemutatott 8 növény és 8 állatfajról készült egy játékos kvízkérdéssor, amely kérdésekre válaszolva minden hónapban értékes ajándékokat sorsol ki a mYnest ötletgazda, Nádland Kft.

Szereted a természet csodáit? A postaládában fészkelő cinkék titkait? A diót elcsenő szarka meséjét? A madáretető vendégeinek hétköznapjait? Érdekel, hogy a hallgatag, de emellett rendkívűl izgalmas életet élő paradicsom miért szereti a napfényt?

 

Akkor ez a könyv Neked szól!

Barátságos hangú történeteivel, madáretetési, kertészkedési ötleteivel kicsiknek és nagyoknak is remek olvasmány.

A növényes történeteket Bálint György, mindenki Bálint Gazdája írta, most először szólítva meg az ifj úságot.

Az állatokról Telegdi Ágnes mesél, akit az Ó, azok a csodálatos állatok sorozat írójaként ismerhettetek meg.

Jó olvasást, jó madármegfigyelést, jó kertészkedést kívánunk nektek szeretettel!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás