A rovat kizárólagos támogatója

Jubileumi kiadványt tart a kezében, a Varangy Akciócsoport Egyesület immár 5., vonalas létesítményekkel foglalkozó hazai vagy nemzetközi rendezvényét szervezi meg. Mindez természetesen valamennyi alkalommal társrendezők segítségével valósult meg,
ezúton is köszönetet mondunk az együttműködésért, támogatásért az MTA Ökológiai Kutatóközpontjának és jogelődeinek, a Magyar Biológiai Társaságnak, a Fővárosi Állat- és Növénykertnek, a Tolna Megyei Természetvédelmi Alapítványnak, a Csapó Dániel Középiskolának, a Móricz Zsigmond Városi és Megyei Könyvtárnak és az Infra Eco Network Europe képviselőinek.

A szakterületen sok a tennivaló, amiben Magyarország jelentős tényező Európában. Kutatási eredményeinket vezető természetvédelmi lapok idézik, rajta vagyunk a térképen, akkor is, ha azt Argentínában, Brazíliában vagy Ausztráliában nézik. Szakértelmünket a
tengerentúlon és Európában is használják, elismerik, legyen szó milliós nagyságrendű váratlan kétéltűvándorlásról Kanadában vagy a Kárpátokon áthaladó autópálya természetvédelmi terveinek kidolgozásáról Romániában.

Vannak remekül működő természetvédelmi beruházásaink is a vonalas létesítmények mentén, ezek szerkezetét, hatékony működését megismertetni ugyancsak kötelességünk. Természetesen vannak jövőbe mutató, hazai és nemzetközi felkéréseink, terveink, s számtalan megoldandó probléma, új és régi feladat, amit csakis összefogással, véleménycserével, vitával oldhatunk meg.

Vonalas létesítmények és élővilág (1,3 MB pdf)

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás