Nyomozz madárfajok után az irodalomban

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2012. március 24. - 2012. május 31.

Helyszín: országos pályázat

URL: www.botanikuskert.hu

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Nemzeti Botanikus Kertje az „Athenaeum az interneten” című TÁMOP-3.2.4-09/1/KMR-2010-0025 számú projekthez kapcsolódóan meghirdeti a „Nyomozz madárfajok után az irodalomban! ” című pályázatát.

A pályázat célja, hogy a gyerekek kreativitásának segítségével felhívja a figyelmet az állatvilág, azon belül is a madarak szépségére, kultúránkban betöltött szerepére, valamint hozzájáruljon az olvasáskultúra fejlesztéséhez. A mindenki által növénykertként ismert botanikus kertek, arborétumok számos állatfajnak élőhelyül szolgálnak. Botanikus kertünkben igen nagy számban élnek madarak, melyek közül 62 fajról észleltük eddig jelenlétükön túl a fészkelést is.
A pályázatra általános iskolás korosztályból (3.-6. osztály) várjuk az alkotásokat.

Feltételek:
A választott madárfaj a botanikus kertben jelenlévő fajok közül való legyen

Olyan egyéni tabló elkészítését várjuk, ami az alábbi részeket tartalmazza:
1. Madárfaj nevét tartalmazó vers, mondóka vagy más irodalmi mű (kézírással!). Novella, regény esetén idézett szövegrészlet bővebb szövegkörnyezettel.
2. A madárfaj rövid, bemutató leírását (hol él, mi jellemzi, védett-e) a forrás pontos megjelölésével (szerző(k), könyv címe, kiadó, kiadás éve). A forrás megjelölését a készülő tablón a bemutató leírás alatt zárójelben kérjük feltüntetni.
3. Fényképet vagy kézzel készített rajzot a madárfajról.

Az A/3 méretű, egyoldalas tablókon a rajzokat és az esetleges díszítést színes ceruzával, zsírkrétával, vízfestékkel, temperával és egyéb színes technikákkal is el lehet készíteni, a (lehetőleg saját készítésű) fotók ragasztással rögzíthetők. A tabló összeállításához, szerkesztéséhez számítógépes technika felhasználása nem megengedett! Díjazni csak a feltételeknek teljes mértékben megfelelő munkákat tudjuk.
A pályázat hátoldalán a következő adatokat kérjük feltüntetni: név, életkor, elérhetőség (postai, telefon és/vagy e-mail cím, ahova az értesítést küldhetjük az eredményről) és az alkotás címe.
A pályázatok beadhatók postai úton az Intézet címére, és személyesen a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert portáján. A borítékra kérjük feltüntetni: „Nyomozz madárfajok után az irodalomban!”
A pályázatok beérkezési határideje: 2012. május 31.

Értékelés, díjazás
: A beérkezett pályázatokat két kategóriában fogjuk értékelni korcsoport szerint. Korcsoportonként az első öt legszebb, legötletesebb alkotás pályázója 2012. július 8-án (vasárnap) két felnőtt kíséretében díjmentesen látogathat el a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertbe és gyermekfoglalkoztató programon vehet részt, valamint a nyertes pályaműveket kiállítjuk. A beküldők pályázatait a szervezők nem küldik vissza. Az eredmény 2012 júniusában megjelenik a www.botanikuskert.hu honlapon illetve a nyerteseket külön is értesítjük.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás