AQUA EXPO 2012

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2012. március 31. - 2012. április 01.

Helyszín: Syma Rendezvény és Sportközpont

URL: www.aquaexpo.hu

AQUA EXPO – Minden, ami víz! Magyarország elsõ víz témájú kiállítása nyílik meg a SYMA-ban

Idén elsõ alkalommal kerül megrendezésre az AQUA EXPO elnevezésû kiállítás 2012.03.31-04-01-ig a Syma Rendezvény és Sportközpontban, amelynek központi témája nevéhez méltóan a víz, legyen szó akár annak élettani hatásairól, a hazai ásvány-, termál-, vagy gyógyvizekrõl, vezetékes vízhálózatról, vagy épp a fürdõkultúráról. A március utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülõ kiállítás célja a figyelemfelkeltés és a tájékoztatás hiszen a víz maga az élet!

A víz szervezetünk legfontosabb alkotóeleme, az egyetlen olyan kincs a földön, amely nélkül nem létezne az élet. Az emberi test is legnagyobb részt vízbõl áll, igaz, az életkor elõrehaladtával aránya csökken. Véráramunknak köszönhetõen napi 1.400 liter víz folyik át agyunkon és 2.000 liter víz mossa át vesénket. Nem mindegy tehát, hogy mit, és mennyit iszunk!

Az embereket évezredes tapasztalat erõsítette meg a forrásvizek gyógyító hatásában. A feljegyzések és az építészeti emlékek tanúsága szerint, már a bronzkorban használták és fogyasztották a források vizét a görögöktõl, a rómaiakon és a keltákon át, a germánokig míg a meleg forrásvizekben fürödtek, a szénsavas vizeket itták.

Hazánk, természeti adottságánál fogva, édesvízi nagyhatalomnak számít: a forrás-, ásvány- és gyógyvizek mellett a vezetékes víz is kiváló minõségû Magyarországon, ráadásul olyan különlegességek is megteremnek a Kárpát-medencében, mint például a keserû-víz, amelybõl az szinte egész világot hazánk látja el. Hazánk földalatti vízkészletei sok, élettanilag kedvezõ ásványi anyagot tartalmaznak. A Kárpát-medence különleges adottsága, hogy a földkéreg üledékes kõzettömegét és az abba zárt vízkészletet a hõ nagyobb mértékben járja át, mint a Föld egyéb területein, ennek következtében sok a hévíz lelõhely, és az ásványvizeinkben is viszonylag sok ásványi anyag halmozódik fel. Jellegük szerint fõleg kalcium-, magnézium-, nátrium-, hidrogén-karbonátos, kloridos, szulfátos vizek, illetve ezek változatai és viszonylag jelentõs a fluorid tartalmuk.

Mindezek ismeretében igencsak meglepõ, hogy Magyarország még soha nem adott otthont vízzel kapcsolatos kiállításnak. 2012-ben azonban megtörni látszik a korábbi tapasztalat, ugyanis március 31-április 1. között nagyszabású víz-témájú kiállítás, az Aqua Expo várja látogatóit a SYMA csarnokban.

A kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy életünkben, egészségünk megõrzésében mennyire fontos szerepet tölt be a víz. Bemutatja, hogy a különbözõ területeken milyen szerepe van a víznek, illetve hogyan óvjuk meg, hogyan hasznosítsuk, gazdálkodjunk vele. A kiállítás jelentõségét jelzi, hogy a vizes szektor minden szegmense képviselteti magát az eseményen, és egyöntetûen támogatták a rendezvény megszervezését.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás