ÖkoTanoda Plusz program első képzési alkalma

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2015. október 17.

Helyszín: Budapest, Felsőerdősor utca 12-14.

“Zöldebb Európát, európaibb zöldeket!” Fiatal közéleti aktivisták jelentkezését várjuk a hazai és európai képzésekre. Október 17-én, szombaton lesz az ÖkoTanoda Plusz program első képzési alkalma.

Az közélet, Európa és a civil-zöld aktivizmus iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését várjuk! A résztvevők egy sor ifjúsági programon és egy európai tanulmányúton is részt vehetnek – díjmentesen!
Jelentkezési lap ITT

Egy képzési napon legfeljebb 20 résztvevőt tudunk fogadni, ezért érdemes a "Miért szeretnél részt venni az ÖkoTanoda EU+ képzésen?" kérdésre érdemben válaszolni! Akár középiskolások is jöhetnek, kérjük, terjesszék ezt a lehetőséget az ismerős ifjak körében: aki most netán lemarad, az se marad ki!

Az ÖkoTanoda képzési program rugalmas, részvételi alapon működő ismeretterjesztő, továbbképző, szervezet- és közösségfejlesztő programsorozat. Megismerhetjük a zöld mozgalom és az ökopolitika történetét, alapelveit, fogalmait, stratégiáit és dilemmáit. Konkrét esettanulmányok kapcsán vizsgáljuk meg a politikai térképet, vagyis azt a társadalmi, gazdasági, politikai viszonyrendszert, amelyben a zöldek elhelyezkednek. Gyakorlati szemszögből tekintjük át, hogy milyen személyes, szervezeti és kommunikációs feladatokat kell jól elvégeznünk, hogy az ökopolitika minél inkább teret nyerjen a XXI. században. A “fejtágítás” mellett pedig legalább ennyire f ontos célunk, hogy a résztvevők megismerkedjenek, egymásra hangolódjanak és közös élményeket és tapasztalatokat szerezzenek!

Az ÖkoTanoda EU+ program a Green Eruropean Foundation-nal együttműködésben valósul meg. Annyiban különbözik az alapképzéstől, hogy hangsúlyosabban foglalkozunk Európával, az EU intéményrendszerével, szereplőivel, történetével és aktuális ügyekkel. A GEF nem csupán társfinanszírozást biztosít, hanem a képzés során többek között az általuk kiadott “Europe for Beginners” kézikönyvet is használjuk. A magyarországi képzési napon való aktív részvétel egyúttal beugró egy közös brüsszeli tanulmányútra is, amelyet Meszerics Tamás Európai Parlamenti képviselő (LMP) EP támogat. Ez a GEF projekt hazánk mellett Finnországban, Ausztriában és Csehországban is folyik, vagyis egy 2016. április 18-i héten egy jó nagy nemzetközi ifjúsági csoport találkozik majd Brüsszelben.

A gyakorlati tudnivalók:

az első Ökotanoda EU+ 2015. október 17-én szombaton 9.30-17:30 között lesz az Ökopolisz Alapítvány termében (1068, Budapest, Felsőerdősor utca 12-14. III em. 3.) A részvétel díjmentes, lesz ebéd is, csak időben oda kell érni és aktívan részt kell venni végig. Elsősorban civil-zöld aktivizmus iránt érdeklődő, 35 év alatti fiatalok jelentkezését várjuk.

A programot úgy alakítjuk, hogy akár az EU- és ökopolitikában teljesen kezdő középiskolások számára is hasznos, követhető és motiváló legyen – de egy ifjú politológus vagy humánökológus számára se legyen unalmas. A nyelvtudás nem előfeltétel, de a jövő tavaszí nemzetközi tanulmányútra célszerű egy társalgási szintű angol nyelvismeret.

A részvételre azok jogosultak, akik rászánnak pár percet és érdemben válaszolnak a jelentkezési lap kérdéseire, majd írásban visszaigazolást is kapnak!

További részletek: info@okopoliszalapitvany.hu Perneczky László +36 20 39 00 566

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás