Környezeti nevelés: célok és eszközök

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2015. november 23. - 2015. november 24.

Helyszín: Eger és a NIIF országos egyetemközi video-hálózat

Az Eszterházy Károly Főiskola Neveléstudományi Doktori Iskolája, Természettudományi Kara és Tanárképző Központja, valamint a HERA Környezetpedagógiai Szakosztálya helyszíni és video-konferenciát rendez Környezeti nevelés: célok és eszközök címmel 2015. november 23-24-én Egerben, és a NIIF országos egyetemközi video-hálózat végpontjaiban.

A konferencia céljai:
Országos fórum biztosítása a környezeti nevelés tudományos műhelyei és gyakorlati megvalósítói számára, a tapasztalatok átadása és az egymástól tanulás érdekében.
A környezeti nevelés természeti, mérnöki és társadalmi vonatkozásait komplexen tükröző, a szekciókban bemutatandó (hipo)téziseket egyesítő, tartalmas elektronikus kiadvány összeállítása és közreadása.
A fenti célok költségtakarékos elérése a helyszíni- és a videokonferencia formák rugalmas kombinálásával.

Tervezett szekciók:
Az élő környezet védelme (biodiverzitás, élőhely-védelem, özönfajok, stb.)
Az élettelen környezet védelme (energiatudatosság, klímavédelem, stb.)
A környezeti nevelés helyszínei (iskola, múzeum, botanikus kert, média, stb.)
A környezet értékké válásának társadalmi feltételei (etika, fejlettség, stb.)

Mind a négy témakör törekszik a tartalom (célok) és a módszertan (eszközök) egységére, de szívesen látunk olyan előadásokat is, amelyek főként a módszerekre, pedagógiai jellemzőkre, illetve amelyek egy-egy tartalmi csomópontra (új felismerésre) fókuszálnak.
Mind a négy témakör szerepel az első napon egri helyszínnel (video-láthatósággal) és a második napon, virtuális helyszínekkel (interaktív video-közvetítéssel) tervezett programban. A video-közvetítés lehetősége mellett, poszter szekciót nem tervezünk.

A második nap (nov. 24, kedd) délutánján tervezünk egy video-beszélgetést is, Zöld kampusz – idea vagy valóság címmel, amelyre szívesen látjuk azon felsőoktatási helyszínek képviselőit is, akik a konferencia más szekcióira nem jelentkeznének. Erre a blokkra is kérünk helyszínenként legalább egy jelentkezést, hogy a kért video-pontot aktívvá tegyük.

A konferencián elhangzó előadásokat szeretnénk előre megjelentetni internetes formában a konferencia honlapján: kornyezetineveles.uni-eger.hu Ezért, a résztvevőktől a 2015. október 1-i jelentkezési határidőre nemcsak a regisztrációs lapot, de a közölni kívánt, max. 6 oldalas tanulmányokat is várjuk a fenti honlapon rövidesen megjelenő formátum szerint. (Aki nem kíván élni a közlés lehetőségével, a regisztrációs lap mellett attól is kérünk egy rövid összefoglalót, amit közreadunk.)

A részvétel és a publikációs lehetőség a konferencia minden fázisában ingyenes.

További információk a mellékelt honlapon keresztül lesznek elérhetőek. Minden jelentkezőnek e-mailben válaszolunk, illetve jelezzük az időszerű tennivalókat.

Minden alkotót és érdeklődőt szeretettel várunk!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás